Chýbajúci prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Simona 30. septembra 2013

Na ulici Stara Vajnorska chyba prechod pre chodcov. Su tam zastavky s nazvom Shopping Place pre elektricku c. 4 a autobus c. 57 a 65. Prejst na druhu stranu je nebezpecne, chodi tadial vela aut aj kamionov.

14. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

návrh na vytvorenie nového prechodu pre chodcov bol po vypracovaní projektu organizácie dopravy prerokovaný v operatívnej dopravnej komisii so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu policajného zboru. Projekt bol schválený, avšak ešte nebol zrealizovaný z dôvodu potreby vykonania stavebných úprav, na čo oddelenie správy komunikácií nemá financie a v rozpočte mesta nie sú vyčlenené žiadne finančné prostriedky na projekty, ktoré vzniknú v priebehu roka na základe podnetov občanov.

Hlavné mesto, ako každá samospráva, môže pracovať s len s takým rozpočtom, aký má schválený, a nemôže vynakladať peniaze na položky, ktoré v rozpočte nie sú schválené. Rozpočet schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
29. október 2013

Lucia Pussova

Dobry den,

rovnako by som sa chcela pripojit k ziadosti o vybudovanie prechodu pre chodcov, ktory naozaj velmi chyba. Chodec tu nema ziadnu sancu bezpecne prejst na druhu stranu, najma v case rannej spicky ked sa tu rutia kolony aut.
Smerom k Tescu je k dispozicii nadchod. My chodci, ktori vsak chceme prejst z autobusu/elektricky na opacnu stranu nemame k dispozicii ziadnu bezpecnu cestu.
V minulosti tu uz zrazilo dvoch chodcov, kolko obeti este treba?

S pozdravom, Lucia Pussova
29. október 2013

Marián Tureček

Požiadavka na zriadenie prechodu bola zaslaná prostredníctvom MÚ BA Nové Mesto priamo na pána primátora 27.03.2013. Následne bola zopakovaná 15.05.2013. V skutočnosti je do dnešného dňa stav bezo zmeny.
Cez komunikáciu prechádzajú všetci ľudia používajúci nadchod nad Seneckou cestou smerujúci k OC Soravia a všetci ľudia používajúci MHD v tejto lokalite.

Snáď by kompetentní mohli nájsť finančné prostriedky skôr, ako sa pod nemohúcnosť podpíše nejaká tragédia.
30. október 2013

valeria augustinova

Tiež sa pripájam k žiadosti, V tejto oblasti za posledných 20 rokov bolo vybudovaných množstvo prevádzok, do ktorých ludia cestuju týmto sposobom. Firmy platia dane nemalé dane z nehnutelnosti mestu, samozrejme pracovníci platia dane z príjmov, takže si myslím, že je povinnosťou mesta zabezpečit, aby do práce a z práce domov prišli zdraví a bez ohrozenia života.
30. október 2013

Jana Roubalikova

Dobry den, pripajam sa k ziadosti o vybudovanie prechodu prechodcov ale zrejme ziadost bolo zle formulovana, najprv treba dat ziadost na vybudovanie noveho objektu pre MU BA Nove Mesto na tejto adrese, to si mesto urcite schvali a potom sa tu vybuduje aj podchod s pesou zonou. Ved ludsky zivot su len cisla v statistike a dva zivoty za tych par rokov je pre mesto len zanedbatelne cislo v porovnani kolko zostava este zivych nezrazenych volicov.
30. október 2013

Eva Bohacova

Dobry den, tiez by som rada uvitala existenciu riadneho prechodu pre chodcov zo zastavky Shopping Palace. Ako sa moze clovek citit bezpecne, ked cez cestu kazde rano prudia kolony aut a cez den sa cez nu premavaju kamiony? Osobne si myslim, ze odpoved o nedostatku finacnych zdrojov je nedostacujuca, finacie sa vzdy nasli aj v inych pripadov, treba ich len investovat spravnym smerom. A co uz je dolezitejsie v tomto smere ako ochrana zivota a zdravia obcanov?...
30. október 2013

Klaudia S.

Dobrý deň, takisto sa pripájam k žiadosti o zriadenie prechodu pre chodcov. Dôvod? Skúste prejsť cez cestu v rannej dopravnej, poobednej špičke, keď ide auto za autom. Vodiči nemajú povinnosť Vás púšťať a každý kto prechádza a nie je dosť rýchly, riskuje svoj život. Neraz nestihnete spoj pretože ste nestihli prejsť cez cestu. O zástavku ďalej, smerom na Zlaté piesky takýto prechod je zriadený a to je tam jednoduhšie prebehnúť. S pozdravom , nerobme nič, možno prežijeme!
17. august 2017

Monika Löfflerová

Chýbajúci prechod pre chodcov

Na ulici Stará Vajnorská chýba priechod pre chodcov. Sú tam zastávky s názvom Shopping Palace pre električku č. 4 a autobus č. 57 a 65. Prejsť na druhú stranu je nebezpečné, chodí tadiaľ veľa áut aj kamiónov. Návrh na riešenie tohto problému bol už nahlásený v minulosti, ale doteraz sa nič nezmenilo. Prosím, o opätovné zváženie a následnú realizáciu, keďže je to nebezpečné a už viac krát sa takmer došlo k stretu chodcov a vodičov áut.
23. júl 2021

abc 123

Problém je stále aktuálny
27. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. november 2021

abc 123

Dobrý deň, prosim je možné preposlať opäť na riešiteľa ? Ďakujem
04. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. apríl 2022

abc 123

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Prechod pre chodcov bol vyznačený. Prosím uzavrieť podnet ako vyriešený. Ďakujem
27. apríl 2022

abc 123

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Prechod pre chodcov bol vyznačený. Prosím uzavrieť podnet ako vyriešený. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania