Nelegálny výrub stromov? (Na pántoch)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
🌳 11. novembra 2018

Prosím o preverenie, či na mieste označenom na mape bol povolený výrub stromov. Ide o lokalitu na rohu areálu SOŠ Hotelových služieb a obchodu, pri prechode ponad malý potok.

Výrub sa týka niekoľkých kusov vzrastlých stromov. Drevo alebo min. jeho časť zostala na mieste. Prebehol niekedy na jar, keď som tu bol prvý krát, ale vtedy drevo ešte nebolo odtiahnuté bokom ako teraz.

Na leteckej snímke je stromy ešte vidieť https://sk.mapy.cz/s/3cAqz . Od jari stihli vyhnať nové konáre, takže sa vyrúbané pne nedali veľmi dobre odfotiť.

13. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

ďakujeme za upozornenie. MU Rača uvedený výrub nepovoľoval. Overíme, či nejde o výrub realizovaný SVP š.p. OZ Bratislava a a následne postúpime uvedený podnet na prešetrenie Polícii SR.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
06. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prílohe zasielame odpoveď SVP š. p. , ktorý na list MU Rača odpovedal, že výrub uskutočnil a v súlade so zákonom č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny ho ohlásil na Okresný úrad- odbor starostlivosti v BA.
Vzhľadom k uvedenému navrhujeme aby bol uvedený podnet označený ako uzavretý.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
06. december 2018

🌳

Ďakujem za venovanie času na preverenie podnetu a relatívne rýchlu odpoveď. S časťou o výrube "krovitého, náletového porastu a mladých stromov" v stanovisku SVP súhlasiť síce nemôžem, keďže tam ide aj o stromy s priemerom kmeňa nad pol metra, ale čo už.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.