Chýbajúci priechod z Filiálky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Juraj 12. novembra 2018

Na Kukucinovej ulici chyba prechod pri vychode z Filialky. Kedze tam parkuju auta v tesnej blizkosti vychodu, clovek castokrat vybieha spoza aut a je to nebezpecny. Velmi by pomohol novy prechod pre chodcov.

13. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. január 2019

Lukáš

Dobry den aky je vysledok?
23. január 2019

Andrej

Kukučínova-Cesty a chodníky-iné

Chýbajúci prechod pre chodcov.
18. február 2019

Andrej

Blatnická-priechod pre chodcov-chýbajúci

Chodník cez Filiálku je intenzívne využívaný, no chýba tu prechod pre chodcov a tak tu dochádza ku konfliktným situáciám.
25. marec 2019

Peter Oravec

Priechod by tam jednoznačne mal byť.
08. apríl 2019

Andrej

Kukučínova-priechod pre chodcov-chýbajúci

Na frekventovanom mieste, kde po prechode cez Filiálku nie je iná možnosť ako prebehnúť cez cestu chýba prechod. Chodí tu veľa ľudí, rodiny s deťmi a často tu dochádza ku konfliktom s vodičmi.
08. apríl 2019

Lukáš

Podľa starostu Nového mesta už požiadali magistrát hlavného mesta ako vlastníka komunikácie o vybudovanie prechodu, ale určite by som sa pripomenul p. Kusému na Facebooku.
15. jún 2019

Sused ;-)

chybajuci prechod pre chodcov
03. september 2019

Ján

Česká-priechod pre chodcov-chýbajúci

Chýbajúci prechod spolu s parkujúcimi autami na chodníku pozdĺž múru znemožňujú bezpečný prechod.
18. september 2019

Maria Obertasova

Kukučínova-priechod pre chodcov-chýbajúci

Dobrý deň, rada by som upozornila na problém prechodu cez cestu od fikialneho nabrezia. Prechod cez železničné koľaje od novopostavených bytových komplexov pri mýte a Urban residence je spraveny, za čo sme veľmi vďační.
Problémom je, že ak sa uz dostaneme cez filiálku, nevieme bezpečné prejsť na druhu stranu cesty, nie je t žiadny prechod pre chodcov a taktiež po chodníku sa neda prejsť, keďže tam jednak parkujú auta a taktiež je vo veľmi zlom stave. Chodím tadiaľ denne a s obavami prechádzam cez cestu. Nehovoriac o tom, že tadiaľ prejde denne veľké množstvo ľudí, vrátane rodičov a kočíkmi a deťmi.
Verím, že nejaké riešenie sa nájde.
18. september 2019

Lukáš

Za chvilu budeme mat prve vyrocie chýbajúceho chodnika
18. september 2019

Lukáš

Teda prechodu
23. september 2019

Peter Oravec

Magistrát ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. október 2019

Peter Oravec

Nám záleží, a čo vám?
Neurobíte nič. A nedáte nám o tom ani žiadnu informáciu. Ďakujeme, pán Vallo.
15. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preverovaním situácie bolo zistené, že realizáciu chodníka cez koľajisko Filiálky nezabezpečoval ani Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, ani Mestská časť Bratislava Nové Mesto a ani ŽSR. Je možné predpokladať, že chodník tam bol umiestnený „načierno“ bez následného riešenia bezpečných peších trás cez Kukučínovu ulicu. Provizórny chodník ústi do medzery v betónovom plote koľajiska.
Mesto v súčasnosti nemá v pláne riešiť priechod pre chodcov, ktorý by mal nadväzovať na nelegálny chodník v koľajisku.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. november 2019

Peter Oravec

Som presvedčený, že to, čo píše magistrát, nie je pravda.
Pri tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/45851/poskodeny-novy-chodnik-na-filialke
je informácia od samosprávy (p. Jana Plevová = Bratislava Nové mesto), že chodník opravili. Vzhľadom na to, že samospráva zo zákona nesmie investovať do cudzieho majetku = opravovať cudzí majetok, je to zrejme chodník, ktorý patrí Novému mestu. Z toho následne vyplýva, že chodník JE legálny, pretože samospráva nemôže vybudovať nelegálny chodník.
17. november 2019

Peter Oravec

Ktože sa nám to tu chváli ako tvorca nového priechodu? Sám Rudoslf Kusý, dlhoročný starosta mestskej časti Nové mesto... Že by si pán starosta už akosi nevedel spomenúť? Alebo staval pán starosta Kusý už vtedy chodník cez Fliliálku načierno?
16. december 2019

Lukáš

"Mesto v súčasnosti nemá v pláne riešiť priechod pre chodcov, ktorý by mal nadväzovať na nelegálny chodník v koľajisku"

krasny byrokraticky priklad neriesenia realnych problemov. Paradoxom je, ze sa tu vyse roka bavime o ciarach na ceste a osadeni jednej zvislej znacky. Som preto rad, ze od noveho roka budem platit vyssie dane z nehnutelnosti a magistrat a oddelenie dopravneho inzinerstva bude takto krasne riesit veci a zlepsovat zivot ludi v meste.
20. január 2020

Peter Oravec

Vyššie som dokázal, že chodník cez Filiálku robil starosta Kusý, takže je lož, že chodník nezabezpečovala mestská časť.
Kusý aj Vallo ignorujú viac ako rok aj tento podnet.
Prosím o preposlanie obom pánom.
21. január 2020

Juraj

Info od p. Valla 21.1.2020:
Kolega to rieši, chceme to zaradiť do zoznamu projektov a dúfame, že sa to podarí zrealizovať. Vychádza to z logického základu používania toho miesta.
21. január 2020

Peter Oravec

1. Kto je Juraj?
2. Kto je kolega?
3. Ako to môže Vallo riešiť, keďže tu magistrát napísal, že chodník je tam načierno, že chodník je nelegálny a že mesto nemá záujem riešiť tam priechod pre chodcov?
4. Čo z uvedeného tu teda platí a čo nie?
Ďakujem za odpovede.
21. január 2020

Peter Oravec

Bez odpovedí na vyššie uvedené otázky je to systém "jedna pani povedala". Výpovedná hodnota 0,0.
21. január 2020

Juraj

Juraj je autor tohto podnetu a kolega je kolega p. Valla, ktory to ma v kompetencii riesit. Namiesto tohto hanenia ste mu mohli tiez napisat a doziadat sa odpovede. Ja som to spravil a preposlal odpoved, neviem ci sa da este viacej spravit.
21. január 2020

Lukáš

Ja som si pisal s panom Kusym, s panom Vallom niekolkokrat, vzdy je to rovnake, na zaciatku vsetci tomu rozumeju a chcu to riesit, potom sa vyjadri niekto z magistratu, ze to nejde. Nasledne to opat "riesia" interne az to ide do stratena. Pan Netri z oddelenia dopravneho inzinierstva, ktory to ma na starosti veri, ze sa to zrealizuje v 2020 :D Asi tolko, bohuzial takto to funguje. A fakt sa tu nebavime o raketovej vede.
21. január 2020

Juraj

Preposielam celu komunikaciu s p. Vallom:
21. január 2020

Lukáš

Ako chapem, ze tych podnetov je mnoho a kazdy chce, aby prave ten jeho podnet bol vyrieseny. Tento priechod pre chodcov mi pride ako skvely priklad podnetu, ktory zlepsi komfort a bezpecnost tisicky ludi a je relativne jednoduche ho zrealizovat, o to viac ma zaraza, ze mesto to ignoruje, este sa tu magistrat vyjadruje o nejakej legalnosti (typicky priklad byrokratickeho, uradnickeho myslenia od stola) Nekonkretne kroky, nekonkretne terminy. Takto keby fungovala sukromna firma, tak rychlo skonci. Bohuzial, za taketo sluzby odvadzame vsetci dane a od tohto roka dvojnasobne viac.
21. január 2020

Peter Oravec

Prepáčte, pán Juraj, nechcel som sa Vás dotknúť, ale nemohol som vedieť, že Vy ste ten Juraj ako Juraj, ktorý zadal podnet. Kto je kolega, nebolo z Vašej informácie jasné.

Jediná oficiálna a relevantná odpoveď samosprávy je tu na OPS z 15.11.2019, a to:

"...preverovaním situácie bolo zistené, že realizáciu chodníka cez koľajisko Filiálky nezabezpečoval ani Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, ani Mestská časť Bratislava Nové Mesto a ani ŽSR. Je možné predpokladať, že chodník tam bol umiestnený „n a č i e r n o“ bez následného riešenia bezpečných peších trás cez Kukučínovu ulicu. Provizórny chodník ústi do medzery v betónovom plote koľajiska. Mesto v súčasnosti n e m á v p l á n e r i e š i ť priechod pre chodcov, ktorý by mal nadväzovať na n e l e g á l n y chodník v koľajisku."

Všetko ostatné sú
- priania, želania, sny a túžby občanov, sľuby,
- zavádzanie, klamstvá a lži magistrátu,
a ako celok nezmysly.

S pozdravom,
Peter
21. máj 2020

Pavol Kmec

Bratislavský magistrát má v pláne zrušiť možnosť odbočenia zo Šancovej ulice na Račiansku ulicu na Račianskom mýte. Magistrát ráta s tým, že časť dopravy sa presunie na Kukučínovu ulicu. To znamená, že frekvencia dopravy na tomto mieste sa zvýši a magistrát o tom vie...
.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3220963671299981&set=a.218369391559439&__cft__[0]=AZW7hsxKAhrBL2Txi6BnOIxgMQHsCz25tOuFSYHLURPglNVbOdOioKZeTojrvaX8zbMMvleRwnjNybc0PwMttqcXT6gjImozSL8NhSjYEccUzSxGuuFxT2idQDERh1klM3OtcEYu-3t26304511LfJ5UB1WMgXgxF-KJzTRdl684iQ&__tn__=EH-R
21. máj 2020

Pavol Kmec

Ak sa na tejto ceste nespraví čoskoro poriadny prechod, tak za to skôr alebo neskôr niekto zaplatí svojím zdravím alebo životom. Samospráva sa potom nebude môcť tváriť, že o tomto probléme nevedela...
01. jún 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
13. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
14. júl 2020

Juraj

Neuveritelne sa stalo skutocnostou :) Rok a pol po zadani podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania