Opustený a zanedbaný Range Rover, Velehradská 32-34

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lukáš Bartošovič 15. novembra 2018

Miesto na parkovacej ploche (ceste) pri bytovom dome na Velehradskej približne pomedzi vchodmi 32 a 34 najmenej mesiac okupuje zanedbaný, špinavý a opadanými listami pokrytý Land Rover 'Range Rover' v tmavej šedej metalíze. Vozidlo nie až tak veľmi ojazdené, nemá nič rozbité, takmer žiadnu hrdzu, pneumatiky sú mierne podhustené. Chýba mu pozornosť majiteľa a inšpektorov verejného poriadku. Zatiaľ nie je ekologickou hrozbou, prevádzkové kvapaliny sú bezpečne v aute. Upevnené sú obe tabuľky EČV (BB-218DM) zodpovedajúce údajom z nálepky EK. Kontroly (technická a emisná) sú neplatné, skončili v máji tohto roku. Zmluva PZP je aktuálne platná (Generali, 2404073001). Ďalšie údaje: r.v 1998, VIN SALLPAMW4WA383657, EK SKJi 042 861.

19. november 2018

jass

Ahoj Lukáš, najprv som predpokladal, že účastníci si tu môžu medzi sebou posielať správy, no prerátal som sa, nedá sa. Vďaka za tvoju Sizyfovskú prácu na tomto potále, mne sa do nej až tak nechce, väčšina podnetov mi tu aj po kvalitnom namáhavom opise a zdokumentovaní, pripadá fakticky neriešená.
Ak chceš, mám pre teba tip. Nie žeby som sa ho nepokúšal inou cestou riešiť - posielal som ho podrobne opísaný pred pár týždňami na oficiálnu e-mailovú adresu mestskej polície, určenú pre spracovanie občianskych oznámení. Zjavne to funguje tak, ako celá mestská polícia: iniciatívne (sa) zašiť, vyzuť, nevidieť. Ani po urgencii nič, ani odpoveď, ani zákrok.
Konkrétne: „§ 67 ods. 10 zákona č. 79/2015 Z. z. (vozidlo ohrozuje životné prostredie alebo narušuje estetický vzhľad obce) “
PD158EL starší mercedes C, dotiahnutý na bratislavské sídlisko, odstavený na chodníku/ceste Exnárovej ulice pri Geodetickom ústave (pod lampou). Vytiekla z neho velká mláka prevádzkových kvapalín/oleja a okrem toho zrejme už medzičasom ani nemá platné TK/EK.
Ak sa ti bude chcieť to tu zopakovať vo svojom foto-príspevku, tak vďaka.
19. november 2018

Lukáš Bartošovič

servus, vdaka za tip, zajtra ci pozajtra sa na ten Mercedes pozriem zblizka
co sa tyka (dobreho) pocitu z tejto dobrovolnickej aktivity, obcas sa mi zda, ze hadzem hrach na stenu, ale ja to nevzdavam a myslim si, ze moja vytrvalost a chut zlepsovat sa prinasa iste ovocie, minimalne mapu plnu zelenych znaciek (dobre PR)
mierne ma vsak znechucuje rozdielny pristup roznych mestskych casti ku tomu istemu typu problemu - jedna MC by vrak/auto odtiahla pomaly den po nahlaseni aj s majitelom vo vnutri, ina sa krcovito drzi vyssie spomenuteho zakona a vraku sa doslova boji, dalsi posuvaju ulohu na Okresny urad - a ista nemenovana MC na taketo podnety skratka kasle
a nad vsetkym visi velky otaznik ohladom firmy P+K a jej zaplneneho parkoviska (?)
20. november 2018

jass

No to som sa ale dobre zasmial, čo sa mi tu snáď ešte ani nestalo (väčšina obsahu človeka ťahá do opačných pocitov) - s tým odťahom s majiteľom vo vnútri :D
Je to tak ako píšeš, škoda rozoberať. Tých zopár príspevkov (aj pod inými prezývkami, keď sa dalo posielať menej obštrukčnou cestou) som sem posielal väčšinou už s vedomím, že až tak vela sa nezmení - ak vôbec, ale poslúžia aspoň ako tabuľa hanby. Ne-zodpovedných predstavitelov samosprávy. No oni sa beztak necítia ani zahanbení, ani oslovení, v tomto meste je móda vyzúvať sa zo zodpovednosti a poúčať občana, ako sa zas raz obrátil na nesprávny úrad/oddelenie/ mestskú políciu... a to nimi odporučená "iné oddelenie" sa obvykle vyhovorí rovnako, ak vôbec zareaguje.
Tak ešte raz vďaka ti za snahu, aj za ten budúci príspevok (olejová mláka pod odstaveným PD je dobre viditelná, len keď je pod ním sucho).
11. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade, že uvedené vozidlo má platné EČV, ale je bez platnej EK a TK bude postúpené na príslušný Okresný úrad - odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na priame vybavenie, nakoľko riešenie takýchto vozidiel je v jeho kompetencii.
Po neuposlúchnutí výzvy na odstránenie od MsP bude auto odtiahnuté.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
24. február 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, bola uz na vozidlo umiestnena vyzva? ak ano, kedy priblizne bude odtiahnute?
z miesta oznaceneho na mape sa Range Rover presunul o par metrov dalej (zhruba pred bio obchod Slnecnica)
tak ci onak, povodne i nove miesto "odpocinku" vraku spada pod pravomoc Magistratu hlavneho mesta, vid https://tinyurl.com/y472pxvs
27. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. máj 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, vozidlo som nenasiel na jeho tradicnom mieste (mapa) a ani na novej lokacii (Slnecnica), predpokladam, ze bolo odstranene/premiestnene
podnetu mozeme prisudit status VYRIEŠENÝ (snad vozidlo nenajdeme o par ulic dalej)
16. jún 2019

Reflektor Mladých

každým premiestnením auta získa 60 dní času

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania