Nebezpečné prechádzanie cez cestu (retardér?)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Martin Charvát 14. novembra 2018

Po oprave cesty na ulici Na revíne cca 2 roky dozadu je problém bezpečne prejsť cez cestu. Na ceste je síce 30tka, tú však málokto dodržuje.

Problém je vychádzanie z parkoviska, z ktoréhokoľvek výjazdu do ktoréhokoľvek smeru je tak trochu adrenalínový zážitok, že či niekto rozbehnutý nepôjde.

Prechádzanie s kočíkom z parkoviska k panelákom tiež. Jednak absentuje prechod pre chodcov, jednak absentuje aj vyznačenie zástavok MHD. Situáciu nevyrieši meranie rýchlosti policajtami, ale zrejme iba séria retardérov.

Prosíme o pomoc s riešením, nečakajme, kým dôjde k väčšiemu či menšiemu nešťastiu.

15. november 2018

Andrej

to som zvedavy na odpoved nasho uradu... takychto miest je viacero v BA ,kde ludia kaslu na znacky a obmedyuju tak ostatnych.nasjkor bude odpoved taka ,ze musite zohnat podpisy vlastnikov nehnutelnosti v danej lokalite na instalaciu retarderov
16. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

príslušný vecný útvar hlavného mesta preveril Váš podnet. Predmetná komunikácie nie je zaradená v sieti komunikácií hlavného mesta. Hlavné mesto SR Bratislava, ako každá samospráva na Slovensku, môže vykonávať správu a údržbu len majetku, ktorý vlastní, alebo jej bol zverený do správy. Váš podnet posielame Miestnemu úradu príslušnej mestskej časti na posúdenie/vybavenie.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. november 2018

Anonymný užívateľ

A navyše - v hornom oblúku, v zákrute vyznačené parkovacie miesta po pravej strane na úzkom chodníku ... Kvôli zaparkovaným autám absolútne nevidieť autá idúce v protismere (zo smeru od Júlovej ulice). Je úplne absurdné vyznačiť parkovacie miesta do zákruty !!! Už sa tam viacero áut zrazilo.
21. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie investícií a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
27. január 2019

Martin Charvát

Nehnevajte sa, ale toto považujem po 2 mesiacoch za neúctu, asi si niekto z úradu robí zo mna srandu...
27. február 2019

Veronika Vero

Dobrý deň,

prosím Vás o urgentné vyriešenie tohto problému, aktuálny stav je skutočne nebezpečný pre všetkých účastníkov cestnej premávky a chodcov.

Ďakujem.
10. jún 2019

Martin Charvát

Info, co je nove:

na mestskej operatívnej dopravnej komisii sa tento bod otvoril, ale ze DPB ani Krajský dopravny inspektorat nesuhlasia s umiestnenim retarderov a povazuju podniknute opatrenia za dostatocne.

Opatrenia su zvyrazenie znacky "30" so zltym podkladom a vodorovne dopravne znacenie - to je napalovana ta malilinkata 30tka na ceste...

Pokracujem dalej v snahe spomalit tam dopravu... Dakujem za podporu.
04. september 2019

Martin Charvát

https://banm.zastupitelstvo.eu/data/att/29506.pdf

Na riešenie podnetu občana vo veci zlej dopravnej situácie na ulici Na Revíne komisia oslovila so žiadosťou o stanovisko prítomných pracovníkov Referátu dopravy a cestného hospodárstva, ktorí informovali, že žiadosť o osadenie retardérov na tejto ulici bola prerokovaná v operatívnej dopravnej komisii na magistráte s negatívnym stanoviskom DBP, a. s. a Krajského dopravného inšpektorátu.
05. september 2019

Martin Charvát

Nereseny podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.