Osadenie spomaľovačov Bezekova ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Tomas Buzinger 20. novembra 2018

Dobry den, odkedy boli osadene spomalovace na Sokolikovej ulici, vodici vyuzivaju viac volny prejazd cez hornu Bezekovu ulicu. Napriek tomu, ze je tam dopravna znacka zona 40 km nie je max. rychlost dodrziavana. Bolo by mozne osadit 2 spomalovace na zaciatku Bezekovej pri krizovatke s Hanulovou ul. a v strede Bezekovej ulice?

21. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
každý zásah do komunikácie či sa jedná o umiestnenie dopravných značenia či už vodorovného alebo zvisllého podlieha odsúhlaseniu dopravným inšpektorátom a dopravnou komisiou magistrátu hlm SR Bratislavy. OÚR a ŽP prerokuje danú požiadavku a ak bude odsúhlasená, potom môžeme pristúpiť k osadeniu retardérov.


Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
23. november 2018

JD

Dobrý deň.

Bývam prakticky celý svoj život na Bezekovej ulici a nemyslím si, že je správne uvažovať o osadení spomaľovacieho prahu pri križovatke s Hanulovou ulicou. Bolo by to absolútne nelogické, pretože tam autá aj tak chodia pomaly nakoľko sa tam v poslednej dobe parkuje na hulváta tak, že už neprejdú ani dve autá popri sebe(podotýkam nie sú to vozidlá z našej ulice s rodinnými domami, ale vozidlá z priľahlých panelákov). Naša ulica bola dlhé roky z oboch strán osadená dopravnými značkami "prejazd zakázaný". Dodnes mi nie je jasné prečo boli tieto značky demontované. Keby sa opäť osadili na svoje pôvodné miesto a občas by sem zavítala aj MP a kontrolovala oprávnenosť prejazdu (tak ako to MP robí napr. aj vo Vajnoroch, ulica Za Humnami), netrebalo by osádzať žiadne retardéry, ktorých je v okolí už aj tak celkom dosť a na ktorých si akurát tak rýchlejšie likvidujeme podvozky našich áut. Samotní obyvatelia Bezekovej si tu pretekársku dráhu robiť určite nebudú. Pán Buzinger myslím, že by ste mali bojovať skôr za osádzanie retardérov na Galbavého ulici.

Ostávam s pozdravom

JD
24. november 2018

Tomas Buzinger

Dobry den pan JD. Bol to iba navrh na zaklade podnetu dvoch obyvateliek na Bezekovej ulici, ktore ma o to poziadali. Rychle prejazdy aut som zaznamenal aj ja. Zakaz prejazdu by mohol este viac pomoct. Nech to posudia a vyriesia kompetentne organy.
30. november 2018

Viliam

Pomohlo by možno odstrániť tie tri plastové spomalovače na Hanulovej a nahradiť ho iba jedným "betónovým" v mieste vstupu do ihriska pri bare (druhý vstup do ihriska zaslepiť)
30. november 2018

Viliam

A samozrejme treba riešiť príčiny týchto problémov a to stavebné uzávery Tavarikovej osady, Plachého ul. apod.
04. marec 2019

JD

Dobrý deň..
Retardér na úrovni Bezekovej 4 je už od piatku 1.3.2019 osadený, ale akosi zabudli osadiť vertikálnu značku IP08 s piktogramom spomaľovacieho prahu v smere od Švantnerovej ulice (v smere od Hanulovej je osadená). Týmto chcem požiadať kompetentných o doplnenie dopravného značenia tak ako to ukladá zákon. Ak nechcete robiť veci poriadne a dotiahnuť ich dokonca, bude lepšie ak nebudete robiť nič. A tiež by nebolo na škodu prejsť si celú našu ulicu a zhodnotiť kvalitu opráv výtlkov z minulých rokov.
04. marec 2019

JD

Oprava: nie zákon ale norma.
07. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chýbajúce zvislé dopravné značky sú už osadené.

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania