Parkovanie pre školou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Na chodniku pred skolou Hubeneho stoja zaparkovane auta tak, ze zavadzaju prichadzajucim detom. Vchadzaju a vychadzaju na chodnik tak, ze ohrozuju chodcov a nikto!! nedodrziava 1,5 metra volneho chodnika. Prosim o okamzite riesenie situacie. Dakujem.

19. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

porušovanie dopravných priestupkov rieši polícia. Konkrétne prípady je potrebné hlásiť na tel. č. 158 alebo 159.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
19. november 2018

Otec

Obnovenie chodníku pre chodcov

Základná škola s materskou školou, Hubeného 25 - neustále nevhodné parkovanie priamo pred objektom školy. Nie je prípustné aby sa žiaci nemali ako dostať bezpečne do školy. Zároveň sa takýmto parkovaním znehodnocuje a poškodzuje novo rekonštruovaný chodník.
19. november 2018

Otec

Je nutná zmena dopravného značenia !!!!
19. november 2018

Tim

Pokial tam nebude fyzicka zabrana, bezohladni vodici budu nadalej ohrozovat deti. Je potrebne tam nainstalovat zabradlie od krizovatky s Cernockeho az po gymnazium. Ine riesenie neexistuje. Mestska cast by tam tiez mohla poslat hliadku MP v case povedzme od 7:30 do 8:00, ktora by vodicov porusujucich zakon rovno vykazala z chodnika.
21. november 2018

Alena

Zabrany tam mali dat hned ked asfaltovali chodnik. Auta tam nemaju co robit. Je to arogancia vodicov ktori nepochopia ze je to chodnik a nie cesta. Najradsej by vosli az do triedy. Su peknym vzorom pre svoje deti.
25. november 2018

Juraj

Auta tam zial mozu stat ked dodrzia 1,5 m volneho chodnika. Je pradoxne ze o 150 m je policia a hliadky tadial chodia denne minimalne 30x. Toto je zial dosledok povolenych madstavieb v okoli skoly...nahradne parkovacie miesta su postavene daleko od tejto lokality, co bolo obhajovane Pilinskym na mestskom zastupitelstve mesta Bratislava tak ako by mu slo o zivot...sam som sa divil.
04. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci "Odkazu pre starostu" boli hliadky Mestskej polície Expozitúry Bratislava III inštruované. Zvýšený výkon hliadkovej činnosti v uvedenej lokalite bude zabezpečený v rámci možností personálneho stavu tunajšej expozitúry a plnenia ďalších úloh v zmysle Zákona o obecnej polícii v rámci Okresu Bratislava 3. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je problémom len na Hubeného ul., ale celého Okresu Bratislava 3, kde je tunajšia expozitúra vecne a miestne príslušná konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne, vzhľadom na personálne možnosti tejto expozitúry. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznámené telefonicky cestou telefonickej linky číslo "159", alebo 02/44634804.

Poznámka: na Hubeného ul. sa nachádza OO PZ BA Rača, ktorá je taktiež vecne príslušná vo veci konať. Expozitúra MsP BA III je dislokovaná v MČ BA Nové Mesto Hálkova 11.

S pozdravom.

Veliteľ Mestskej polície Expozitúry Bratislava III

hl. kom. Mgr. Ján Kocsis
07. január 2019

Adam

Rovnako ako ostatní žiadam samosprávu o definitívne riešenie tohto problému! Je to otras, po chovníku sa nedá prejsť a je to navyše nebezpečné pre deti aj rodičov. Dokedy tu bude teror automobilistov?
08. január 2019

Alena

Pocuvajte pani Miklankova, uz mame dost tych vasich vyhovoriek ako to nejde a aby sme to my nahlasili policii. Tu platime dane aj vas tak sa starajte! Od coho tam vsetci sedite potom ste tam nanic ked neviete vyriesit toto uz neskutocne dlho. Ale pridate si bod pretoze je to v rubrike vyriesene. Nehoraznost.
08. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. máj 2019

Anonymný užívateľ

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený😞
28. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu uvádzame nasledovné:

predmetná komunikácia, ktorá sa nachádza pred základnou školou, je chodník. Podľa Zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 52 ods. 2 Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. Aj napriek zvýšenému výkonu hliadkovej činnosti v tejto lokalite dochádzalo k porušovaniu vyššie uvedeného § 52 ods. 2. Vzhľadom na bezpečnosť chodcov oddelenie dopravného inžinierstva magistrátu pripravilo projekt s návrhom umiestnenia dopravného zariadenia – zábradlia na predmetnom chodníku. Projekt sme predložili do operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zaradení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorý bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácii magistrátu.


S pozdravom

Ing. Lenka Maslíková

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hl. mesta SR Bratislavy

T: +421 259 356 564
E-mail: [email protected]

Hlavné mesto SR Bratislava
Primaciálne nám. 1
814 99 Bratislava
http://www.bratislava.sk/
03. september 2020

Anonymný užívateľ

Presiel rok, zacal dalsi september a auta stale veselo parkuju pomedzi deti prichadzajuce do skoly. Za rok nebol magistrat schopny osadit zabradlie ci stlpiky a zabezpecit normalny a bezpecny prichod pre 800!!! ziakov zakladnej skoly.
03. september 2020

Otec

Bohužiaľ, pre magistrát nie sú deti prioritou tak ako označovanie "virtuálnych" cyklotrás ... je to smutné ale je to tak.
06. november 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Vyriešené zavedením parkovacej politiky, ktorá znemožnila státie na chodníku pred školou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania