Rozbitá dlažba na Jurigovom námestí

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený

Rozbitá dlažba na terase a schodisku pri fontáne na Jurigovom námestí. Stav sa zhoršuje a roky sa s tým nič nerobí.

08. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné verejné priestranstvo nebolo zverené do správy MČ Bratislava - Karlova Ves. O zlom stave terasy na Jurigovom námestí vieme a starostka mestskej časti listom oslovila primátora hlavného mesta, aby podnikol potrebné kroky ku oprave poškodených častí námestia a dobudovaniu chýbajúceho verejného osvetlenia.

--
Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4
08. október 2013

Jana Kň.

Ďakujem, dúfam, že to budú riešiť ešte tento rok. Môj syn tam už pár krát spadol.
31. máj 2015

Lucia

Neustále neriešené zničené chodníky a schodiská, špinavé kanály, voda počas dažďa neodteká a presakuje z nadchodu. V zime sa tvorí ľad pred potravinami. Starší ľudia sa šmýkajú. Za rok nebolo opravené vôbec nič, stav sa zhoršuje. Starostka reagovala, že to nespadá pod mestskú časť ale pod mesto. Mesto reagovalo, že to nespadá pod nich, ale pod mestskú časť.
01. jún 2015

Lucia

A je rok 2015 a stav je ešte horší! Výsledkom je: Podnet sme zaslali a nič sa nevyriešilo. Ja som sa rozhodla, situáciu mapovať, nakolko si myslím, ze je to pomerne nebezpečné a môže prísť k úrazu. Každého pol roka budem pridávať fotografie a zaroven pisat na mestsky urad.
21. júl 2015

Petra Hrušovská

Na Jurigovom námestí pozdĺž celého objektu, v ktorom je Samoška, 29 v modrom atď., je odtokový kanál v havarijnom stave. Prepadáva sa na viacerých miestach, čo je pre chodcov veľmi nebezpečné.
Je v pláne oprava?
Ďakujem.
24. júl 2015

Robert Helbich

Obyvatelia BD Jurigovo námestie 5-7 nemožu v noci spávať kvôli hluku z uvoľnenej dlažby na terase, ktorú poškodil stavebník pri rekonštrukci byvalej Kotvy.
11. september 2015

barbora

Prosim o opravu mriezok na namesti pod schodami vedla a pred predajnou na Jurigovom namesti. Dakujem.
23. september 2015

Admin BA-Karlova Ves

Dňa 22. septembra 2015 zmenil Magistrát hlavného mesta, bez uvedenia dôvodu, zodpovednosť za riešenie podnetu na Bratislavskú vodárenskú spoločnosť, a.s. (BVS). Kontaktoval som teda BVS, pričom som dostal odpoveď Mgr. Alexandra Buzinkaya, hovorcu a vecúceho Komunikačného odboru BVS, ktorý uviedol, že riešenie podnetu nepatrí do kompetencie BVS a nerozumie, prečo Magistrát takto konal. Pokiaľ ide o odvodňovacie žľaby, tieto sú súčasťou stavby a zodpovedný je za ne vlastník nehnuteľnosti, resp. parcely.

Podnet preto vraciam do zodpovednosti Magistrátu a opätovne mu ho (už po siedmy raz) preposielam.

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves
09. október 2015

Juraj Šlesar

Na Jurigovom námestí pri predajni Samoška, oproti fontáne je odkvap vody, ktorého mreža je zdeformovaná a je veľmi nebezpečný najmä v nočných hodinách. Ak sa tam neprihodil ešte úraz, je to zázrak. Celkovo je dané námestie spolu so schodami v katastrofálnom stave.
09. október 2015

Lucia

Áno, námestie je v katastrofálnom stave, schody, tečúca voda na hlavu, lavičky aj rozbitá dlažba. Ale nikto za to nie je zodpovedný. Nikto. Magistrát bez udania dôvodu tvrdí, že sa ich to netýka, starostka tvrdí, že to má riešiť magistrát. Výsledok - u mňa za jeden rok a pol - dvoje zničené topánky, úraz na nohe, podvrtnutý členok. Nehovoriac o starších ľudoch, čo tam ledva chodia. No nič. Sem už asi nemá zmysel písať, riešim to rok a výsledok 0. Počkáme, kým sa niečo niekomu nestane, že?
20. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, preverili sme Váš podnet, a nakoľko uvedený priestor nie je v majetku a správe Hlavného mesta, zaslali sme ho spoločnosti Duspama, ktorá je mandátny správca na objekte DS Kotva.

Tu je ich stanovisko:

Zaslaná sťažnosť sa terasy nad podzemnými garážami na Jurigovom nám.č.1, týka len vo fotografii označenej ako 24.júl 2015, - ostatné fotografie a podnety občanov nie sú podnetom, ktorý by sa týkal objektu DS KOTVA,... a bohužiaľ ani nemáme vedomosť komu uvedené patrí, rozhodne nie však DS KOTVA,

- o chýbajúcej dlažbe z fotografie vieme, do konca mesiaca okrtóber by mala prebehnúť rekonštrukcia schodiska, ktoré vedie na terasu z garáží (zamrežovaný priestor vidno aj na fotografii), spolu s predmetom sanácie schodiska budeme riešiť aj doplnenie dlažby na tejto časti terasy, ktorá je na predmetnej fotografii... Ostatné nedostatky, na ktoré obyvatelia v sťažnosti poukazujú, nie sú v našej kompetencii a možnostiach riešiť.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
05. november 2015

Ivan

Odtok je dlhodobo poškodený. Je tam hlboká jama na mieste, kde chodí množstvo ľudí.
05. november 2015

Marek Ilcin

Prepadnuta krycia mreza na Jurigovom namesti - na kanali pred vchodom do predajne Moja Samoska, presne pod schodiskom. Nebezpecne miesto je na frekventovanom mieste, kade prechadza vela ludi z elektrickovej zastavky na sidlisko.
13. november 2015

Ynas

Fúha...ako tak pozerám, rieši sa to 2 roky... a nemá to pána... to je naozaj výborné... tie krycie mreže sú ale naozaj veľmi nebezpečné... veď tam chodia aj deti, ktoré nie sú vždy také pozorné... a nielen peši, ale aj na kolobežkách a bicykloch... to sa naozaj nenájde nikto zodpovedný, aby všetky tieto mreže nahradil niečím iným, čo sa nedá tak ľahko poškodiť, alebo dokonca ukradnúť?... a je to pozdĺž celej "budovy" Samošky, bezpečnostnej služby, aj baru "29"... možno by si mohli dať chlapci z bezpečnostnej služby dať namiesto posilky, alebo len vyčkávania a posedávania, ak nemajú "zásah" brigádu a niečo s tým urobiť.
04. apríl 2016

Michal

Dlažba na námestí pri Adámiho ulici pri Samoške je v dezolátnom stave. Za stav nepochybne môžu autá, ktoré tam pravidelne dlhodobo parkujú. Chcem sa preto opýtať, či sa plánuje rekonštrukcia tohto priestoru a tiež či sa neplánuje obmedzenie parkovania a jazdenia po tejto dlažbe. Námestie predsa nie je parkovisko... Ďakujem.
08. apríl 2016

Lucia

Dnes rano som si na Jurigovom nam podvrtla opäť členok, na neopravenom výtlku. Dokedy bude námestie v tomto stave, pýtam sa? Deti na bicyklíkoch, korčuliach, študenti gymnázia, starí ľudia...nebezpečenstvo úrazu veľké. Nehovoriac o tom, že námestie a okolie centra Lepší svet je stále neosvetlené. A bolo to tak celú zimu. Pekný deň na Magistrát aj na MÚ Karlova Ves.
26. január 2017

Anonymný užívateľ

Nebezpecny rozbity chodnik a odtokovy zlab pred podnikom "Bar 29".
01. august 2017

Pav Rachel

Rada by som MC Karlova Ves navrhla revitalizaciu Jurigovho namestia. Idealne zelenou, a verejny komposter by bolo tiez velmi fajn. Co na to MC?
01. august 2017

Lucia

Cele namestie potrebuje revitalizaciu, zeleň by bola skvelá, keby to bolo možné z hľadiska statiky a pod. Neviem. Ale tie dlazdice tam, to je koniec, su tam pouzite asi 4 druhy, sú polamane, znicene, asfalt popraskany, všade jamy, v ktorých stoji voda. Priestor neosvetleny.
Keby tam boli pekne travniky s cestičkami, stromčeky a nie tento hnus.
22. január 2019

Anonymný užívateľ

Zacinam mat pocit, akoby vsetci v sprave mestskej casti Karlova Ves chceli ludom na schodoch dolamat nohy...
22. január 2019

Anonymný užívateľ

Toto NIE JE rovnaky podnet. Ta dlazba je dobrych 30 metrov od tychto schodov! Dlazba je rozbita okolo odtoku, schody odtok nemaju! Preco umelo spajate podnety? Upravujete si statistiky?
23. január 2019

Admin KV

Dobrý deň,
ide o rovnaké námestie, ide o rovnaký typ problému, ktorý sa rieši rovnakým spôsobom. Nemá význam mať viacero jednotlivých podnetov , ktoré sa týkajú poškodených dlaždíc na námestí či na jeho schodoch. Ako administrátor Odkazu pre starostu nemám záujem na "upravovaní štatistík" v prospech alebo neprospech samosprávy.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
01. február 2019

Anonymný užívateľ

Rozpadavajuce sa schody vedla predajne/pozicovne masiek.
Hlavne v tomto pocasi a potme je to velmi nebezpecne, su tam uvolnene kyvajuce sa dlazdice!
03. február 2019

Natalia

Nebezpecne schody nachádzajúce sa pri Kafka Pube! Uz asi mesiac sa postupne viac a viac uvolnuju dlazdice na schodoch, odpadnute dlaždice su "efektivne" ulozene popri stene, co urcite ocenia mamičky s kocikmi, kedze im bránia v ceste. Pocas tohto týždňa sme si vsak vsetci okoloidúci okrem uvoľnených dlazdic vyskusali aj dalsi level na tomto schodisku v podobe neodhrnutych a neposypanych schodov. Krasna vizitka hlavneho mesta.
04. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že terasa na Jurigovom námestí (k objektu KOTVA) a priľahlé stavby na Adámiho ulici nie sú evidované v majetku Hlavného mesta SR Bratislavy. Predmetná stavba po vybudovaní nebola odovzdaná do majetku hlavného mesta a nie je zaradená do siete miestnych komunikácií I. – IV. triedy na území hlavného mesta SR Bratislavy.

Terasy tvoria pristavanú technickú vybavenosť alebo vyššiu občiansku vybavenosť. Sú to pochôdzné terasy a zásobovacie chodby a sú považované za stavebnú súčasť bytového objektu, ktoré slúžia na umožnenie vstupu pre jeho obyvateľov a užívateľov, resp. potrebnú obsluhu. Terasy sa nezaraďujú do siete miestnych komunikácií I. – IV. triedy na území hl. m. SR Bratislavy a nie sú potrebné k účelnému usporiadaniu cestnej siete.

Na oddelení správy komunikácií sa k predmetnej terase preto nenachádzajú žiadne relevantné doklady (Hospodárske zmluvy o prevode majetku, preberacie zápisnice, stavebné povolenie, kolaudačné rozhodnutie).

Na základe uvedených skutočností hlavné mesto na predmetnej stavbe – terase nemôže zabezpečovať výkon správy.

Odporúčame obrátiť sa s podnetom na majiteľa/správcu nehnuteľnosti, ktorej súčasťou sú aj uvedené terasy.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: v zmysle textu
24. marec 2019

Lucia

Dobrý deň,

chcem Vás požiadať o opravu podchodu, na Jurigovom námestí. Schody sú rozbité, hrozí zvýšené riziko úrazu, nakoľko sa tu nachádza viacero starších občanov, ktorým som neraz musela pomôcť pri prechode. Navyše je podchod neosvetlený, čo iba zvyšuje riziko úrazu.

Ďakujem.
10. apríl 2019

Lucia Ružičková

Chcem sa opýtať, keď magistrát hlavného mesta odpredával ako majiteľ byty na Jurigovom námestí do osobného vlastníctva (máme to uvedené na kúpno predajnej zmluve) ako je možné, že terasy nemajú majiteľa ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania