Rozsadenie stromov do normálnych vzdialeností

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Damian 29. novembra 2018

Prosim Vas teraz ked je v DNV prec trestne stihany a vinny starosta mohli by sa veci zacat riesit postupne? Dalo by sa na jar rozsadit tieto na seba nacapane stromy, tie vzdialenosti su chore...su tam 2 skupiny takto nasadenych dost velkych stromov. Okolo je dost velky pozemok kde by sa to dalo roztiahnut. Snad je v DNV nejaky odbornik, ktory to vie posudit a aj bude snaha noveho vedenia, riesit veci v DNV ku spokojnosti ludi, ale aj sposobom, ktory je konecne profesionalny.

12. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stromy pri novom parkovisku pri DSS boli vysadené na podnet bývalého starostu ako vyváženie absencie zelene po dobudovaní parkoviska pri DSS, ktoré zabralo väčšiu časť obecného pozemku.
Pri výsadbe boli väčšinou použité stromy stĺpovitého vzrastu, ktoré len pomaly prirastajú do šírky, preto boli vysádzané v takomto spone.
Pri normálnom raste sa koruny týchto stromov stretnú približne za 10 rokov. Hustota výsadby je zdanlivá aj pre použitie krovín, ktoré zahustia nižšie partie záhonov.
Pri dodržaní ochranného pásma sietí, by sme v tejto oblasti nezasadili žiadne, možno len obmedzené množstvo stromov.
Viacero podnetov reaguje na absenciu zelene v našej MČ, preto sa snažíme zahusťovať výsadby, na miestach nových k spokojnosti občanov bojujúcich za viac zelene.
Spoľahnite sa na našu profesionalitu. Ďakujeme za pochopenie.

Ing. Peter Melkus - riaditeľ Denovy
03. január 2019

Damian

Prepacte, ale nejako nerozumiem, preco ma byt cielom aby sa zelen spojila do jednej masy, ked je okolo dostatocny priestor, kde by mohla rast a mala vacsi priestor a ludia by privitali aj tien okolo chodnika vo vacsej miere.
03. január 2019

Beata Bachárová

Su tam 2 umyselne vysadene ihlicnany a naletove kriky medzi nimi kt vsak nik nelikviduje. Vzdialenost ihlicnanov by bol ok avsak to medzi tym moc zmysel nedava. Aby sa zelen spajala sa vysadzaju kulturne druhy kt maju zamedzit rastu buriny svojim tienom a pre menej castu a lahsiu udrzbu
03. január 2019

Damian

dalsia foto
03. január 2019

Damian

a este jedna...nic z toho nie je naletove, vysadene umyselne MU DNV...vzdialenost cca 1m od seba ..
08. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, úpravám verejnej zelene sa budeme venovať v jarných mesiacoch od marca 2019, ako nám to počasie dovolí. Výsadba stromov je v zastavanom území obmedzená nielen voľnou plochou, ale aj výskytom inžinierskych sietí, čo bude v prípade zelene na Eisnerovej ulici potrebné dôkladne preveriť.
S pozdravom

Ing. Tatiana Ledényiová
referent výstavby a ŽP
MÚ DNV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania