Nebezpečný úsek cesty zaplnený chronickými parkovačmi v zákaze

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Zuzana 30. novembra 2018

V neprehľadnom esíčku na odbočke z Pražskej na Sokolskú s 12% stúpaním napriek značke zákaz zastavenia stoja chronickí parkovači. Zo včera na dnes niekto značku zákaz zastavenia vyvalil - fotka je zo včera, dnes už je stĺpik v burine.
Prosím o riadne vyznačenie daného úseku dopravákmi - Značka plus žltá čiara a pravidelne monitorovanie dodržiavania MP s odtahom (papuca problém priechodnosti cesty nerieši). V zimnom období (sneh, ľad, pluste) je toto miesto obzvlášť nebezpečné, z protismerov na seba nie je vidieť a v prípade šmyku neexistuje rezervný priestor na manéver, keď tam stojí Opel alebo iný Peguot. Dakujem.

01. december 2018

Jerome

Neuveriteľná drzosť a naozaj nebezpečné, samozrejme je jasné,kto značku vyvalil ...
03. december 2018

Andrej

su to delikventi a priestupcovia
07. december 2018

Michal K.

MsP nerobi ziadne pravdelne monitorovanie a nezasiahne z vlastnej iniciativy. musia mat podnet obcana, potom mozno nieco urobia. takze volajte pravidelne.
08. december 2018

Jerome

Zaujimave :), ze BPS monitoruje pravidelne a maju aj svoje auticka :)
08. december 2018

Zuzana

Hlavny problém je, že keďže tu značku zákazu niekto po ani nie týždni od osadenia vyvalil (veľmi vzácny ukaz, že sa mi ju podarilo odfotiť vo vztycenom stave (preto som ju fotila ;) , fakt tam bola asi len 3 dni), tak vlastne na prvý pohľad ani nič neporušuju, okrem toho, ze nepoužívajú zdravý rozum a vytvárajú potenciálne krizovu situaciu najmä v zime. S metrom sme tam neboli, aby sme zmerali, ci ostalo 3+3m pre každý jazdný pruh, a pochybujem, že policajti budú sami od seba merať šírku cesty.
Preto cieľom tohto podnetu je, aby zodpovední dali ÚSEK PORIADNE VYZNAČIŤ, nech to hocijaký parkovací lempl hneď neznici. Žltú čiaru do kríkov nevyvali ani nerozmontuje.
A druhotný cieľ je, aby si to dotycni soferi uvedomili, že stoja vyslovene nebezpečne (ak si náhodou tento podnet prečítajú).
Ale môžem im písať aj odkazy na okná.
Irony on. Alebo to bude musieť zájsť tak ďaleko, že sa tam niečo stane? (napríklad sa šmykne stara felicia a vylepši im fasádu...? Alebo sa im má po laku radsej smykat posypac ako v BB? alebo požiarnici? ) Irony off.
08. december 2018

Jerome

Pani STAROSTKA byva kusk odtial, na Podtatranskeho, ma 3 male deti,chape nebezpecnost situacie, snad sa na to pozrie
20. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, máte pravdu, situácia na Sokolskej je veľmi nebezpečné. Žiaľ, mestská časť s tým nemôže nič urobiť, riešiť nesprávne parkovanie je výlučne v kompetencii polície. Váš podnet sme im odoslali.

Martina Štefániková, komunikačné oddelenie, MÚ Bratislava - Staré mesto
20. december 2018

Jerome

Milá pani Štefánikova, ale máte Dopravnú komisiu, ktorá toto má riešiť a Dopravné oddelenie,keďže značku niekto úmyslene poškodil
20. december 2018

Zuzana

Presne, v tomto podnete ide o to, aby dali kompetentní cestu PORIADNE OZNAČIŤ = ZNAČKA + ŽLTÁ ČIARA. To asi nemajú v kompetencii mestskí policajti, ale dopravná komisia mestskej časti, keďže ide o cestu 3. triedy v správe Starého mesta. Sokolska z opačnej strany (od ministerstva smer na Banicku) je celá ociarana žltou, nik si tam nedovolí zastaviť a parkovať. A tu značku neustále niekto vyvali a niet toho, kto by ju osadil späť.
20. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na stĺp verejného osvetlenia na Sokolskej ulici oproti domu č. 33 bude v najbližších dňoch namontovaná dopravná značka B34 (zákaz zastavenia). Úsek bude následne prísne kontrolovať Mestská polícia.

Edmund Bombara
Referát správy komunikácií
Oddelenie dopravy
21. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Dopravná značka B34 bola na Sokolskej namontovaná. Vytvorenie ďalšieho dopravného značenia (plná „žltá čiara“) je komplikovanejší proces, ktorý si vyžaduje vypracovanie projektu a konzultáciu s ďalšími subjektami. Do budúcnosti to však zaradíme do plánu úprav komunikácii v správe MÚ Staré mesto.

Edmund Bombara
referát správy komunikácií
Oddelenie dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
08. január 2019

Zuzana

Chronicki parkovaci aj dnes: strieborná Kia? KN760EX a čierne Audi. Volala som Mestskú políciu. A budem každý deň volať, kým budú parkovať v tomto nebezpečnom a ťažko zjazdnom úseku.
09. január 2019

Jerome

Správne a ideálne, nech ho odtiahnu a Stare Mesto, p.BOMBARA, snažte sa, aby ŽLTÁ čiara bola čo nasjkôr!
09. január 2019

Zuzana

Dnes ráno opäť, o kúsok vyššie, v zákaze zastavenia to isté auto. MsP zavolana. Keď má človek na vozenie sa autom, musí mať aj na jeho odkladanie v rámci pravidiel...
10. január 2019

Jerome

Vsimame si v tomto okol Stareho Mestai, ze tito mimobratislavski vodici porusuju zakl.dopravne predpisy, dokonca zaparkuju aj na V13, MsP by mala robit pravidelne kontroly, p.starostka by mala apelovat na MsP Stare Mesto.
10. január 2019

Michal K.

MsP nerobi nic sama aktivne. na vsetko musia mat podnet obcana. robili by si iba pracu naviac, to su ich slova. takze ich musite vzdy zavolat. aj ked pojdu okolo, nechaju to tak. ak tam bude vedla dalsich desat zle zaparkovanych aut, nevsimaju si ich. system prace MsP je velmi zly a neefktivny.
10. január 2019

Jerome

kedze zriadovatelom MsP je Magistrat, tento by to mal riesit ,ale pomohli by "tlaky" od starostov, skutocne je situacia v Starom Meste v oblasti porusovania dopr.predpisov v RE: parkovani velmi, velmi zla a tito previnilci sa spoliehaju na necinnost MsP
10. január 2019

Michal K.

situacia je zla v celom meste a nie su to len cezpolni. cela MsP je uplne zbytocna draha institucia. staci sa pozriet nedaleko do viedne, a zobrat si priklad, ako tam kontroluju a riesia nespravne parkovanie.
19. január 2019

Zuzana

Napriek každodennému nahlasovaniu na MsP tu chronický parkovač so strieborným Fordom KN760EX parkuje veselo ďalej. Každý pracovný deň ráno medzi okolo 7.10-7.30 ho tam, milá MsP, určite nájdete. Prosím o riešenie.
19. január 2019

Jerome

ADMIN, preposlite MsP Stare Mesto, prosim, velitel je p.J.HITKA
21. január 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet preposielame MsP Staré Mesto.

Juraj Hurný
[email protected]
22. január 2019

Zuzana

Prvú papucu udelili tusim v sobotu večer. Snáď sa to zlepší.
22. január 2019

Jerome

Konecne, avsak tu by viac pomohol odtah
22. január 2019

Michal K.

odtahovat nemozu len tak. a nerobte si prosim iluzie. auta tam budu parkovat nadalej. mozno par dni nie. volat MsP budete musiet pravidelne a donekonecna.
23. január 2019

Jerome

ak auta parkuju v zakaze, odtahovka pride, a ak p.Bombara zo Stareho Mesta objedna nater vodorovneho znaenia, t.j. zlta ciara,detto.

Tu nejde o iluzie,ale o bezpecnost, poriadok a dodrziavanie zakona.
23. január 2019

Michal K.

mate pravdu, ja vsak hovorim z mojich dlhorocnych skusenosti z pracou MsP. ak to tak bude, ako pisete, len dobre
23. január 2019

Jerome

je vymenovany novy sef MsP, MsP dostane viac penazi, je zname, ze je ich pomerne malo...snad sa budu starat aj o bezpecnost a poriadok, je tu anarchia, bohuzial, apreto klobuk dole, p.Zuzana, ktora sa do toho obula! a vydrzala...
PS

vsetok ten neporiadok,anarchia,chaos,atd.vplyva aj na deti, mladu generaciu, treba dosledne trvat na dodrziavani elementarnych zakonov a pravidiel v spolocnosti...
07. marec 2021

Zuzana

Aktuálne, po opakovaných volaniach na MsP sa už odnaucili na tej ceste parkovať. Aj keď žltá čiara na ceste stále nehrozí... Aktuálne by som označila ako vyriešené - dali aspoň tu značku.
07. marec 2021

Michal K.

pani Zuzana, nechcem Vam brat iluzie, ale neodnaucili. o par dni, mozno uz zajtra tam bude niekto parkovat a budete musiet volat MsP stale znova a znova, donekonecna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania