Poškodená dlažba na Ul. F. Kostku 1

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Denisa 05. decembra 2018

Dobrý deň,

prosili by sme Vase stanovisko k rieseniu zniceneho prepadavajuceho chodnika na Ulici Ferdisa Kostku 1, kde su uvolnene dlazdice, ktore sa hybu a kazdy krat, ked naprsi, mame vsetci mokre nohavice. Okrem toho je to nebezpecne, ludia si tu mozu vytknut clenok. V neposlednom rade, vsetka voda potom zateka do garazi a poskodzuje budovu. Po vcerajsej schodzi vlastnikov bytov je pripravena moznost renovacie chodnika okolo budovy, ktora patri k vchodu, zatial co vsetka dalsia cast patri pod mestsku cast. Nema zmysel prerabat chodnik iba do polovice, pretoze v najhorsom stave je prave cast patriaca mestskej casti.

Dakujem za vyjadrenie mestskej casti Karlova Ves.

07. december 2018

Michal K.

dobry den,
zo skusenosti na nedalekom objekte mam obavy, ze tento problem sa potiahne roky, ak vobec dosiahnete nejake riesenie :( ale drzim palce
16. apríl 2019

Michal K.

zoro, tu na tejto stranke nic nedosiahnete, obratte sa priamo na mestsku cast alebo rovno na pani starostku. no velmi pravdepodobne ani potom. co presne patri vlastnikom domu a garazi a co nie? kolko by vas stala oprava izolacie? pretoze po dalsich rokoch cakania bude poskodenie vacsie a naklady ovela vyssie. tak zvazte, ci sa vam oplati cakat.
na podzemnych garazach so zelenou strechou hned vedla mame rovnaky problem s magistratom, zateka tam masivne, vsetko je plesnive, taha sa to velmi vela rokov a havarijny stav sa za ten cas vyrazne zhorsil.
15. august 2019

Denisa

Tak asi si mestska cast pocka, kym si tam niekto vytkne clenok ci zlomi nohu a az potom sa tym budu zaoberat. Dlazdice sa hybu, inde su uplne prepadnute.
Potom nech sa necuduju, ze ich niekto zazaluje za poskodenie na zdravi kvoli ich nedbalosti a nerieseniu problemu.
Na co potom idu peniaze, ked nie na to co mestska cast potrebuje? Plesnive toxicke garaze a nebezpecne chodniky... Hlavne ze sa usetrili peniaze, a na co?...
01. december 2019

Branislav

Pracovníci spoločnosti Telekom pri pokladke káblov zničili dlažbu na Ulici Ferdiša Kostku.
01. marec 2020

Lukáš Bartošovič

zatial stale bez zmeny, mozno ze je to aj o nieco horsie v porovnani s rokom 2018
v kazdom pripade by sa mali aspon vyjadrit kompetentne osoby zo samospravy, co je v tomto pripade Magistrat hlavneho mesta, spravca casti predmetnej vydlazdenej plochy https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/k0mce
19. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že na podnet doposiaľ nikto nereagoval. Aktuálne preverujeme majetkové a správcovské vzťahy v rámci predmetného pozemku, na základe čoho určíme postup ďalšieho riešenia podnetu.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V podnete ide o prístupovú, ale aj prechodnú časť chodníka pred bytovým domom na ulici F.Kostku 1 v k.ú. Karlova Ves. Chodník sa nachádza na pozemku registra "C" parc.č. 1682/37 evidovanom na LV č. 46 k.ú. Karlova Ves. Pozemok je vo vlastníctve a v priamej správe hlavného mesta SR Bratislavy. Zmluvou o nájme č. 08 83 0545 98 00 zo dňa 3.9.1998 bola spoločnosti TATRA REAL, a.s. , IČO: 31396437, prenajatá časť pozemku parc.č. 1682/37 vo výmere cca 2415 m2 za účelom zariadenia staveniska a vybudovania spevnených plôch, chodníkov a ciest k obytnému domu na Dlhých dieloch - Nad Lúčkami II (v súčasnosti F. Kostku). Nájomná zmluva bola dojednaná na dobu určitú do 31.12.1999 s povinnosťou nájomcu odovzdať technické zhodnotenie vybudovaných spevnených plôch, chodníkov a ciest na prenajatej časti pozemku do vlastníctva hlavného mesta SR Bratislavy, s príslušnou technickou dokumentáciou, novým geometrickým plánom a dokladmi o vložených investíciách.

K tomuto však nedošlo a predmetný chodník nebol odovzdaný do vlastníctva Magistrátu hlavného mesta a z tohto dôvodu oddelenie správy komunikácií na ňom nevykonáva (a ani nemôže vykonávať) správu ani údržbu. Podnetom sa ďalej zaoberáme. Pred realizáciou opravy bude nevyhnutné vysporiadanie majetkovo-právnych vzťahov v rámci pozemku. O súčinnosť sme požiadali mestskú časť Bratislava-Karlova Ves, ktorej sme dňa 25.3.2020 zaslali žiadosť o stanovisko k predmetnému chodníku.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme Vás ubezpečili, že podnetom sa ďalej zaoberáme. Pretože nedošlo k odovzdaniu stavebných objektov hlavnému mesto alebo inému subjektu, vlastníkom stavby je stále jej realizátor, spoločnosť TATRA REAL a.s., so sídlom na Dunajskej ulici č. 25 v Bratislave.

Mestskú časť Karlova Ves sme požiadali o súčinnosť pri riešení podnetu. Avšak, na našu emailovú žiadosť o stanovisko - či v súvislosti s výstavbou obytného domu na F. Kostku 1 neboli do jej správy odovzdané stavebné objekty vrátane poškodeného chodníka - doposiaľ nereagovala.

Z tohto dôvodu podnet preposielame do zodpovednosti MČ Karlova Ves so žiadosťou o zverejnenie odpovede.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie dopravy MČ BA-KV prístupovú spevnenú plochu k bytovému domu Ferdiša Kostku 1 na pozemku registra "C" parc.č. 1682/37 evidovanom na LV č. 46 k.ú. Karlova Ves nespravuje.

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
14. júl 2020

Denisa

Dobry den,

takze ma ten chodnik na starosti spolocnost Tatra Real? Kto ich kontaktoval,aby Vam odovzdali potrebnu dokumentaciu? Koho ste kontaktovali konkretne?
Cely chodnik je v dezolatnom stave, radi by sme to riesili aktivne.

dakujem
03. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
04. august 2020

Denisa

Dobry den,

aka zmena zodpovednosti? Vsak ste pisali, ze je zodpovedna spolocnost Tatra Real.
Tak ich sa to uz netyka? Koho mozeme kontaktovat z miestneho uradu?

dakujem
02. september 2021

PetraP

Dobrý deň
Mohla by som vedieť v akom štádiu je riešenie poškodeného chodníka? Ďakujem
02. september 2021

Denisa

Bohuzial nikto nic neriesi. Potrebujeme konkretne mena a kontakty na ludi, ktori su za to zodpovedni.

dakujeme
02. september 2021

PetraP

Mám informáciu že sa to má dať opraviť z financií vlastníkov bytového domu na ulici Ferdiša Kostku 1 tak neviem či ste majiteľka bytu v tom dome a je tá informácia pravdivá
02. september 2021

Denisa

O tejto informácii nič nevieme. Áno sme vlastníkmi priestoru tam.
02. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. september 2021

Common Ennemy

Tak zase predpokladám, že mestská časť neprevezme, zjavne zle zrealizovaný chodník od spoločnosti Tatra Real, aby náklady na opravu znášali všetci obyvatelia Bratislavy, kvôli odfĺaknutej realizácií developera.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Tatra Real
13. apríl 2022

Martin Uváček

Ten dom sa staval pred vyše 20 rokmi, tak som zvedavý kto si vezme tú opravu na zodpovednosť.
13. apríl 2022

Common Ennemy

20 rokov je síce dlho. ale ak ho mestu s papiermi nik neodovzdal tak to zrejme ostane na vlastníkov bytov.
13. apríl 2022

Michal K.

ako vyplyva z reakcie samospravy, nie je vlastnikom, takze tu nema co riesit. nema preto zmysel na tomto portali pokracovat v tomto podnete, musite si. ako vlastnici garazi, najat pravnika a riesit to tak. mozno bude mozne objekt odovzdat aj do vlastnictva majitelom garazi, a budete si to moct sami opravit na vlastne naklady. je absolutne nerealne, aby mesto alebo mestska cast prevzala objekt v tomto stave a potom don vrazila dalsie stotisce na opravu z dani obcanov. alebo mozete dalej cakat, stazovat sa, a stav garazi sa bude zhorsovat do havarijneho, az statik zakaze ich pouzivat. zial, je to ale iba zodpovednostou vlastnikov garazi a vlastnika objektu.
viem, o com hovorim, podobny problem riesime nedaleko a tak isto uz roky sa natahujeme s magistratom, pretoze na nasom objekte ma aj naozaj vlastnicke povinnosti a realnu zodpovednost, no i tak nam to nepomoze.
13. apríl 2022

Martin Uváček

Podľa toho, čo mi povedala jedna z vlastníčok, tak to bude ako tu napísal Endstand. Opravu uhradia vlastníci z fondu opráv v rámci nejakej väčšej opravy domu.
13. apríl 2022

Michal K.

v tom pripade by som vlastnikom radil si celu vec prekonzultovat s pravnikom a dobre osetrit. zasahovat do cudzieho majetku a vrazat don peniaze je velmi rizikove a moze im sposobit este dalsie problemy.
14. apríl 2022

Martin Uváček

Myslím, že tu skôr ako chodník pôjde vlastníkom o zabezpečenie stropu ich garáží pod týmto chodníkom, lebo evidentne jeho stav môže spôsobovať zatekanie do týchto garáží.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania