Kapucínska-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 13. decembra 2018

Príves ako predajňa čohokoľvek do centra starého mesta nepatrí. Prosím o odstránenie.

20. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, prípad preveril príslušný odbor MÚ Staré Mesto. Žiaľ, veľmi nás to mrzí, ale s karavanom nemôžeme nič urobiť a ani žiadať jeho odstránenie, keďže stojí na súkromnom pozemku a ani komunikácia nie je v správe MÚ Staré Mesto, ale v správe magistrátu.

Martina Štefániková, komunikačné oddelenie, MÚ Bratislava - Staré mesto
24. december 2018

Peter Oravec

Pani Štefániková, to, že s karavanom nemôžete nič urobiť, nie je pravda. Ta Trnavskom mýte stálo na súkromnom pozemku niekoľko odporných búd a mesto ich dalo odstrániť. Takže ak by ste chceli, dalo by sa to. Stav na Trnavskom mýte pred:
24. december 2018

Peter Oravec

Stav na Trnavskom mýte po odstránení väčšiny búd:
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že predmetný karavan stojí na pozemku reg. C-KN p.č. 706/5 prípadne 21439/7 a 707, k.ú. Staré Mesto. Vlastník karavanu môže mať uzatvorenú riadnu zmluvu o nájme s vlastníkom pozemku. Podľa nášho názoru MČ – Staré Mesto vydáva povolenia na prevádzkovanie takýchto zariadení na jej území (je jedno na koho pozemku sa nachádzajú, ale ide o verejné priestranstvo...) Takže podľa nášho názoru môže v tomto prípade konať práve MČ Staré Mesto, ako príslušný stavebný úrad, a vyzvať vlastníka pozemku, či má na dané zariadenie splnenú ohlasovaciu povinnosť atď. Hlavné mesto takéto právomoci nemá.

Z uvedeného dôvodu odporúčame v predmetnej veci kontaktovať príslušnú mestskú časť.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. január 2019

Peter Oravec

Myslím, že magistrát to tento raz napísal pomerne rozumne. Takže poprosím administrátora OPS, aby podnet opätovne preposlal na Staré Mesto. Ďakujem.
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Oravec,
tu sú naše zistenia v predmetnej veci:
Pozemky parcelné čísla 706/5 a 21439/7 na ktorých sa nachádza pojazdné predajné zariadenie ( karavan ) sú podľa LV 3272 vo vlastníctve: Kapucíni na Slovensku, Župné námestie 10, 814 99 Bratislava. Tieto pozemky sú vedené ako zastavané plochy a nádvoria a nie sú v správe mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Z pojazdného predajného zariadenia sa nerealizuje žiaden predaj výrobkov alebo služieb, toto zariadenie je uzatvorené a uzamknuté ( preveril som to prostredníctvom inšpektorov verejného poriadku )
Po preverení žiadostí o vydanie povolenia na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste referát obchodu a správnych konaní eviduje žiadosť zo dňa 12.11.2018 ev. číslo: 48401/2018 zo spoločnosti PIVARNICKA s.r.o., Slovanské nábrežie 15, 841 10 Bratislava na ambulantný predaj na Kapucínskej ulici – podľa priloženej dokumentácie k žiadosti sa jedná o tento predajný karavan. Spoločnosť Pivarnicka s.r.o. a Kapucíni na Slovensku majú podpísanú zmluvu o nájme č.1/2018 platnú od 01.10.2018, zmluva je uzatvorená na dobu určitú 1 rok.
Konateľ spoločnosti Pivarnicka s.r.o. , Slovanské nábrežie 15, 841 10 Bratislava svoju žiadosť na predaj výrobkov na trhovom mieste dňa 16.11.2018 vzal späť, čiže referát obchodu a správnych konaní MÚ Staré Mesto uvedený prípad nerieši.


Martina Štefániková, komunikačné oddelenie, MÚ Bratislava - Staré Mesto
07. január 2019

Peter Oravec

Pani Štefániková, ďakujem, ale zdá sa mi to priveľa zbytočného a nikam nevedúceho textu na fakt, že ten príves tam stále stojí...
08. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, s konateľom spoločnosti PIVARNICKA s.r.o. sa nám nakoniec podarilo dohodnúť, že karavan odvezie. Najneskôr v pondelok t. j. 14.1.2019, ak bude odvezený skôr, budeme vás ihneď informovať.
S pozdravom

Kto? Referát obchodu, správnych konaní a verejného poriadku
Kedy? 14. 1. 2019

Martina Štefániková, komunikačné oddelenie, MÚ Bratislava - Staré Mesto
17. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po dohode s Oddelením životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku MÚ BA-Staré Mesto majiteľ karavan odstránil. Prikladáme foto.

Martina Štefániková, komunikačné oddelenie MÚ Bratislava - Staré Mesto
21. január 2019

Peter Oravec

Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania