Hviezdoslavovo námestie-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Martin 15. decembra 2018

Na Hviezdoslavovom námestí je nevhodne umiestnený stánok a ľadová plocha. Kvôli takémuto umiestneniu je každý rok totálne zničený trávnik. Do budúcna by bolo lepšie umiestniť ľadovú plochu napríklad na Primaciálne námestie a stánok ďalej od trávnika aby predajcovia nemuseli do stánku chodiť po zeleni.

15. december 2018

jajbolina

Súhlasím s podnetom. Ten trávnik je po trhoch vždy zničený, vidno že jeho opravu nefinancujú komunálnici zo svojho.
18. december 2018

Andrej

je to nechutne
03. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, váš podnet sme preposlali na príslušný odbor Technických služieb Starého Mesta (TSSM), ktoré "vianočnú" úpravu Hviezdoslavovho námestia realizovali (a starajú sa o zeleň na námestí celoročne).
Máte pravdu, stánok sa určite dá v budúcnosti umiestniť tak, aby jeho používatelia neničili trávnik. Čo sa týka nápadu preložiť klzisko na Primaciálne námestie, to, žiaľ, nie je v našej kompetencii, keďže toto námestie je v správe Magistrátu. V minulosti tam klzisko bolo, ale podľa reakcií obyvateľov, bolo príliš malé a nedostačujúce.
Odpoveď TSSM vám sprostredkujeme.

Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť
Kto? Technické služby Starého Mesta
Kedy? na budúci týždeň

Martina Štefániková, tlačové oddelenie MÚ Staré Mesto
03. január 2019

Martin

Ak klzisko nieje možné dať na Primaciálne námestie sú určite aj iné miesta,kde by mohlo byť(napr.Hodžovo nám.,nám.SNP,Kamenné nám., Vajanského nábrežie vedľa Propeleru ,detské ihrisko na Fajnorovom nábreží atď).Súčasný stav je neúnosný. Trávnik je ničený nielen chôdzou po ňom ale aj rolbou, ktorá čistí klzisko a následne sneh vyváža na trávnik, pričom vznikajú od nej v blate koľaje.
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri umiestňovaní stánkov i ľadovej plochy počas Staromestských vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí je potrebné zohľadňovať mnohé faktory a je potrebné brať do úvahy technické i architektonické limity tohto námestia (prívody vody, elektriny, kanalizácie, zeleň, fontána, obruby okolo stromov, atď). Napriek týmto limitom je však našou snahou minimalizovať poškodzovanie zelene či už umiestnením stánkov, ľadovej plochy, či nevyhnutného technického vybavenia klziska. Aj preto sme tento rok umiestnili požičovňu korčulí mimo trávnatej plochy a minulý rok bol trávnik chránený nízkym dreveným plotom. Napriek týmto opatreniam však dochádza k nerešpektovaniu či už prirodzených, alebo umelých zábran návštevníkmi. A to nielen počas Staromestských vianočných trhov, ale počas celého roka a najmä v čase konania kultúrnych akcií v tomto priestore vidíme nedodržiavanie koridorov mimo zelene prítomnou verejnosťou. Aj z priložených fotografií je zrejmé, že trávnik nie je poškodený ľadovou plochou, ale ľuďmi skracujúcimi si cestu. Poškodenú zeleň však tak ako minulý rok, aj tento rok po skončení zimy naša spoločnosť upraví tak, aby bola adekvátnou vizitkou námestia a centra mestskej časti Staré Mesto.
S pozdravom




Mgr. Ľuboš Majer
generálny riaditeľ TSSM (Technické služby Starého Mesta, a.s.)
11. jún 2019

Martin

Už je jún a stále nič.Kedy bude ten trávnik upravený?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania