Prostĕjovská-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Marko 20. decembra 2018

Chcel by som dať návrh na umiestnenie zvislých zrkadiel pre vodičov odbočujúcich doprava z vedľajšej ulice Mukačevskej na Prostejovskú a tiež to isté - doprava z vedľajšej "Clementisa" na Volgogradskú, pretože pri dávaní prednosti vozidlám idúcim zľava po Volgogradskej (a Prostejovskej) je veľmi obtiažne otáčanie sa vodiča vľavo o viac ako 120° aby ich vodič spozoroval. Pri osadení zrkadiel na stĺpoch vpravo od križovatky (sú viditeľné aj na foto) by sa tento problém veľmi zjednodušil, čo by značne prospelo bezpečnosti a plynulosti pri odbočovaní na hlavnú cestu.
Vopred ďakujem za vodičov denne absolvujúcich tieto (a možno aj ďalšie podobné) križovatky.

28. december 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/61332 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Dopravné zrkadla sa umiestňujú v križovatkách s nedostatočným výhľadom, pričom Váš podnet na osadenie zrkadla pre výjazd z vedľajšej cesty na hlavnú z ulice Mukačevskej na Prostejovskú nie je možné z hľadiska dopravno-inžinierskeho posúdenia rozhľadových pomerov vyhodnotiť ako opodstatnený. V navrhovaných prípadoch mesto nebude dopravné zrkadla osadzovať.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove
11. február 2019

Marko

Nesúhlasím s názorom neopodstatnenosti z dôvodu dostatočného výhľadu. Okrem iných, tak aj pomerne blízko - napr. na Mukačevskej sú osadené 2 zrkadlá oproti úplne prehľadnému výjazdu z miesta ležiaceho mimo cesty (parkoviská obytných domov), ktoré ani zďaleka nespĺňajú Vaše kritérium nedostatočného výhľadu v porovnaní s uvedenými križovatkami v čase špičky... Bohužiaľ, tu je vidieť "objektívne hodnotenie" opodstatnenosti a rozdielnu váhu a vplyv iniciátorov a "vnímavých občanov".
Ďakujem za ústretovosť, ktorú budem určite brať do úvahy pri potenciálnych ďalších podnetoch...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania