Záhradnícka-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Barbora 07. januára 2019

Zmena nastavenia semaforov, zosúladenie semafóru na križovatke Záhradnícka-Jégeho s nasledujúcou križovatkou Záhradnícka-Miletičova.

Pri jazde rovno po Záhradnickej smerom z Ružinova do Starého mesta sú ráno kolóny na tejto križovatke. Časť z toho je spôsobená aj tým, že hoci na križovatke Záhradnícka-Jégeho máte zelenú, nemáte kam pokračovať, lebo na ďalšej križovatke Záhradnícka-Miletičova je červená. Takto prvou križovatkou prejde iba zopár áut a následne keď je zelená už aj na Záhradnícka-MIletičova. tak na ňu čaká iba zopár áut. Pomohlo by keby tieto dve zelené boli zosúladené tak aby sa dalo plynulo pokračovať ďalej.
Vidieť to na ľavom pruhu, ktorý na križovatke Záhradnícka-Miletičova dostane zelenú skôr ako pruh idúci rovno a vďaka tomu na túto zelenú prejde aj viac aút naraz.

08. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. január 2019

Peter Ondavsky

Semafor v krizovatke Zahradnicka X Mileticova bol prestaveny asi po prvy krat v historii meste v prospech chodcov. Ak chce niekto jazdit plynulo autom tak by si mal vybrat nie centrum mesta...
15. január 2019

Barbora

Ak majú naraz zelenú aj chodci aj autá, nepovažujem to úplne za prestavenie semaforu v prospech chodcov. Ale plne rozumiem takémuto nastaveniu, aby sa zabezpečila plynulosť premávky, hoci osobne uprednostňujem priechody kde ako chodec mám absolútnu zelenú.
Každopádne možno máte na mysli jeden konkrétny smer na tejto križovatke. Lebo ja napr. keď vystúpim z trolejbusu na zastávke Saleziáni v smere na Zimný štadión a chcem prestúpiť na električku tak neprejdem cez Záhradnícku ulicu na jeden raz a zostanem stáť na medziostrovčeku (nerátam ľudí, ktorí ďalej pokračujú napriek červenej).
Nie som odborník na to, či sa dá jazda touto križovatkou zefektívniť. Možno kompetentní zistia, že nie. Ale ak áno, tak prečo nie. Aj centrom mesta sa dá jazdiť plynulo ak veci fungujú. A to, že niekde čakáte na červenej je úplne normálne. To k cestovaniu patrí a platí to všade. Ale aby ste čakali v rade na zelenú a potom aj tak nemali kam ísť, lebo o pár metrov ďalej je červená mi stojí za zváženie či sa to nedá nejak doladiť.
16. január 2019

Peter Ondavsky

Krizovatka Mileticova X Zahradnicka bola prestavena tak, aby chodci presli Zahradnickou na jeden krat aj cez priechody blizsie k centru mesta, preto ma smer rovno zo Zahradnickej smer centrum cervenu o nieco dlhsie. Jedine mozne riesenie bez obmedzenia chodcov je dat dlsie cervenu aj na krizovatke Zahradnicka X Jegeho, co by nicomu neprospelo, jedine teda tomu, ze by bol len 1 rozbeh, ale zaroven kedze dolava na dalsej krizovatke zelena je, by to zhorsilo stav pre tych co odbocuju vlavo...
07. jún 2022

Emil

Vo vecernych hodinach tragicke nastavenie. Priamy smer ma zelenu asi 15s a potom vyse 2 minut cervena, hoci dlhy cas popri tom svieti zelena pre chodcov, co znamena, ze ten priamy smer nekrizuje nikto.
Bolo to takto uz davnejsie, posledny mesiac to bolo ok (normalne asi minutove intervaly) a teraz uz tyzden zase toto. Chodim tadeto medzi 23 a 24.
15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania