Čierny chodník-chodník-neodhrnutý

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lucia Kadlecová 07. januára 2019

Rada by som sa opýtala podľa akého plánu (čo odhrnúť a čo mie) postupujú pracovníci obce pri odhŕňanie snehu z chodníkov malým strojový odhrnacim bagrom.Včera ráno 5.1.2019 o 8.00 som išla na Buzalkovu a potešilo má že obe strany chodníka Buzalkovej a Čierny chodník obr1 od Buzalkovej smerom do dediny boli odhrnuté.
Čo má ale zarazilo bolo,že ani jedna strana Čierneho chodníka obr2 od Buzalkovej v smere na Prijazdnu nebola odhrnuta.Pochopím že v tomto smere ľava strana odhrnuta byt nemohla,pretože obyvatelia tunajšej bytovky parkujú na chodníku a teda stroj sa tam nezmestí-ale prava strana?Tam sa stroj zmestí.Pritom ďalej chodník od Prijazdnej na železničnú stanicu opäť odhrnuty bol až po schody na železničný peron.
+prečo sa neodhrnalo ešte večer keď už len pršalo a v noci malo mrznut?

07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory

08. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Lucia Kadlecová,
ďakujeme za podnet. Podľa zákonného predpisu má miestny úrad povinnosť zabezpečovať zimnú údržbu ciest a chodníkov iba vo vlastníctve alebo správe MČ Vajnory. Vo Vajnoroch sú niektoré cesty a chodníky, ktoré nie sú vlastníctvom obce, alebo sú v správe magistrátu hl. mesta Bratislava. Na týchto komunikáciách má zabezpečovať všetku a teda aj zimnú údržbu magistrát. Sú to cesty po ktorých premáva MHD, alebo slúžia ako možné obchádzkové trasy pre MHD. Ulica Čierny chodník je magistrátna a preto zimnú údržbu na celom tomto úseku, vrátane chodníkov, zabezpečuje magistrát.
Zoznamy ulíc, mapky a rozdelenie na vajnorské a magistrátne sú v prílohách Operačného plánu zimnej údržby. Nájdete ich na webovej stránke úradu: http://www.vajnory.sk/novinky/oznam-o-zimnej-udrzbe.
Mestská časť Vajnory má k dispozícii kapacity a prostriedky, ktoré ledva stačia na zvládanie snehu na Vajnorských komunikáciách. Chcem poďakovať všetkým obyvateľom Vajnor, ktorý nám odpratávaním snehu z chodníkov pred svojimi domami aj nad rámec svojich povinností pomáhajú so zimnou údržbou. V prípade záujmu im vieme zabezpečiť posypový materiál, alebo ako sme už pred zimnou sezónou uvádzali aj na našej webovej stránke, uzatvoriť dohodu o brigádnickej práci.


Bc. Ivan Görcs
vedúci hospodárskej správy
Mestská časť Bratislava - Vajnory
08. január 2019

Lucia Kadlecová

Dobry pan Gorcs. Dakujem velmi pekne za vycerpavajucu odpoved.
Len par komentarov- link na stranku s mapkou nefunguje, ale na stranke Vajnor som to nakoniec nasla http://www.vajnory.sk/poloha-mapy-dopravne-spojenie.
Rozumiem teda, ze o Cierny chodnik sa ma starat Magistrat- zjavne to ale nerobi ( aj ked bola jedna jeho cast odhrnuta - co velmi ocenujem- bola teda spravena praca nad ramec obce). Chapem aj to, ze obec nema vela prostriedkov ani ludi (pomaha ale, ze vela ludi ako ja, este odhrna chodniky zo zotrvacnosti alebo nevedomosti, ze by to uz malo robit mesto alebo obec), aby odhrnuli vsetky chodniky popripade aj tie v sprave magistratu, pretoze ide o hlavne tahy a prave tie by podla mojho nazoru, mali byt odhrnane ako prve.
Co sa tyka informacii ze obcania si mozu prist pre sol a uzavriet dohodu o brig praci- uprimne nemyslim ze o tom vela obcanov vie.
Preto by som navrhovala, prave v case ked snezi, informovat obecnym rozhlasom napr aj kazde 2 hodiny, ze obec ma malo zdrojov na ocistenie chodnikov a preto ocenite ak si obcania odhrnu sneh sami a ze na urade je moznost si prist pre posypovu sol popripade na poziadanie (tel cislo/mail), rozveziete sol aj sami.
Plus by som pridala aj zakladnu informaciu zjednodusene ako ste mi v odpovedi vysvetlili, ze hlavne tahy kde jazdi MHD je v sprave Magistratu a odhrnutie chodnikov ma zabezpecit prave Magistrat (co sa asi neudeje :( ). Predpokladam podla seba (co nemusi byt pravda), ze obcania o sprave ciest a chodnikov vyssie uvedene info netusia.
Myslim, ze pomoze uverejnit vyssie info aj vo Vajnorskych novinkach ( ak to tam este nebolo - mohla som prehliadnut). A mozete pridat aj info o brig praci pri odpratavani snehu.
Dufam ze svojim podnetom prispejem k informovanosti obcanov ohladom danej temy.
Dakujem
Kadlecova
09. január 2019

Igor Kňazovický

Dobrý deň Lucia Kadlecová, ďakujeme za inšpiráciu , budeme sa ňou zaoberať. Pre informovanosť prikladám linky na dokumenty k zimnej údržbe:
http://www.vajnory.sk/novinky/na-zimnu-udrzbu-sme-pripraveni
kde sú uverejnené aj dokumenty a mapy zimnej údržby.
s úctou
Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát MÚ
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

.

.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania