Rozbitá dlažba na novo-zrekonštruovanom Ovsištskom námestí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Braňo Tichý 15. októbra 2013

Pred pár mesiacmi bolo zrekonštruované Ovsištské námestie a v rámci rekonštrukcie položili na zem v jednej časti dlažbu z nevhodného materiálu, ktorý zjavne nevydržal "nápor" bicyklujúcich sa detí a už je rozbitý. Verím, že rekonštrukcia je ešte v záruke a že sa podklad dá opraviť alebo vymeniť za odolnejší materiál.

15. október 2013

Juliette

ta dlazba bola poskodena uz viackrat, viackrat opravena... Petrzalka o tom vie, ze je to poskodene... len cakat kedy to bude opravene...
15. október 2013

Brano

prave preto je otazka, ci by to v ramci reklamacie nemalo byt vymenene za nieco, co nebude potreba kazde dva mesiace opravovat...
15. október 2013

q

ta dlazba bol velmi nestastny napad. ak toto dokazu spravit deti na minibicykloch, tak to tam uz mohli dat rovno tu kockovu dlazbu, co je tam v kruhu, hoci aj inej farby.
15. október 2013

Juliette

Prave... ta kockova dlazba tam v tom kruhu je proste osadena do terenu alebo do nejakeho upraveneho zakladu. Nie ako tamta dlazba ktora je ulozena na drevenych listach http://on.fb.me/19LVzOk
15. október 2013

q

ty si karin lilly? :))
16. október 2013

Juliette

q: trochu od veci nie? :-D
16. október 2013

q

:)))
22. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
je poľutovaniahodné, že v priebehu krátkeho času došlo už k druhému poškodeniu pochôdznej terasy z drevokompozitných dosiek na zrekonštruovanom Ovsišťskom námestí. Materiál, ktorý bol použitý na pochôdznu terasu má výhody oproti drevu, že je odolný proti poveternostným vplyvom, netreba ho natierať a je cenovo výrazne výhodnejší, než napr. drevo. Je krehší, ale ak by bol využívaný len na ten účel, na ktorý je určený, nestalo by sa nič. Nie je však dimenzovaný na jazdu motorovými vozidlami, ktoré tam nemajú čo robiť, napriek tomu tam jazdia. Keďže páchateľ tohto skutku nebol pristihnutý priamo pri čine, financovanie opravy bude riešené cez príslušnú poisťovňu. Po vyhodnotení cenových ponúk zabezpečíme opravu pochôdznej terasy a následne osadíme zábrany proti vjazdu motorových vozidiel do tohto priestoru. Uvedené opatrenia by mali zabrániť podobným prípadom poškodzovania rekonštruovaných plôch.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
23. október 2013

q

nuz neviem, ci islo o motorove vozidlo, nevidno tam stopy (priamo na mieste preskumane). ale o to nejde. mozno keby sa tam dali kamenne dlazdice alebo kocky, nebol by takyto problem. ale tie zabrany su velmi dobry napad.
13. november 2013

q

dlazba je stale rozbita, stav nezmeneny.
02. december 2013

q

na namesti pri hranici dlazby s chodnikom pribudli kamenne zabrany - tzv. biskupske hlavy. dobra praca, samosprava!
02. december 2013

Braňo Tichý

Podnet v žiadom prípade NIE JE VYRIEŠENÝ. Na začiatku chodníka síce pribudli zábrany na vjazd vozidlám (okolo ktorých sa teraz dá ledva prejsť kočíkom), ale dlažba je rozbitá úplne rovnako ako v čase podávania podnetu.
03. december 2013

q

ano, navrhovatel ma pravdu, je to stale rozbite a teda nedoriesene. ta poistovna si teda dava nacas s riesenim tejto zalezitosti...
18. január 2014

q

furt je to rozbite!
30. september 2014

kafe

dlazba bola uz davnejsie opravena. a znicilo ju vozidlo, z ktoreho vystupilo cca 5 chlapov a cistili okolie..
05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oprava terasy bola zabezpečená.

MÚ BA - Petržalka
21. júl 2020

Peter Blascak

M. Curie Sklodowskej-chodník-poškodená dlažba

Prosim opravit dlazbu na chodniku. Pripadne navrhujem nahradit za inu, ktora odolava poveternostnym vplyvom a mechanickej namahe. Pouzita dlazba sa vyduva nad korenmi, ohyba sa a pri striedani teplot praska.
24. júl 2020

dmnk

Zničené stále viac,celé námestie je bez akejkoľvek údržby a jediné čo sa robí je občasné kosenie..
20. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v rámci revitalizácie Ovsišstkého námestia sa počas prvej etapy realizovalo odstránenie pôvodného povrchu. Dosky boli pravidelne lámané a pódium bolo predstavovalo riziko ublíženia na zdraví. Po dohode s autorkou námestia mestská časť pristúpila k osadeniu záhradnej dlažby a zúženiu chodníka. Vďaka zúženiu nebude hroziť ani prípadne poškodenie chodníka koreňmi blízkych stromov.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
22. máj 2021

Tonik

Rozbité dlaždice na Ovsišstkom námestí

Prosím o výmenu rozbitých dlaždíc na Ovsištskom námestí. Keďže sa tam často hrajú deti, hrozí nebezpečenstvo úrazu. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania