Kadnárova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
LS 09. januára 2019

dobry den,

na Kadnarovej ulici pri Zlatom Kridle, je chodnik, ktoreho celu sirku zaberaju auta. Mozno by ho aj nejaki ludia vyuzivali, hlavne, ak nechcu ist cez celkom neprehladny prechod za zakrutou.

Kazdopadne, ak by to mali byt oficialne miesta na parkovanie, tak by bolo vhodne to povolit dopravnou znackou. Ak by to mal byt chodnik, tak tam naopak nemaju co robit auta.

10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kadnárova ulica je v správe magistrátu, preto im podnet preposielame.

S pozdravom

MÚ Rača
15. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. január 2019

pajan

Keďže poznám to miesto, je také úzke, že po tom chodníku by ako chodec šiel len samovrah...
16. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že hliadky Expozitúry MsP Bratislava III budú zabezpečovať výkon hliadkovej činnosti v uvedenej lokalite, v rámci možností personálneho stavu expozitúry a plnenia ďalších úloh v zmysle zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v platnom znení, v rámci okresu Bratislava 3. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je však problémom len na Kadnárovej ul., ale celého hlavného mesta SR. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne, vzhľadom na personálne možnosti expozitúr. Čo najrýchlejšie sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznámené telefonicky cestou telefonickej linky číslo "159", alebo priamo na expozitúry MsP.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. december 2019

Robo

Dobrý deň, ten "chodník" sa plynulo stratí a je fakt len pre sebevrahov. Nevraviac, že blízko je naozaj prechod, ktorý je určite zriadený podľa predpisov. Aj tak by ho bolo treba použiť. Prechádzaním cez cestu v blízkosti priechodu by sa porušoval predpis. Že to nie je chodník pochopil aj Magistrát, lebo ho v zime nikdy nečistil.
05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. október 2020

Martin Uváček

Podnet stále neriešený. Autá parkujú v tejto zákrute, mestská polícia to nerieši. Treba značku zákaz zastavenia.
07. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
17. november 2020

Martin Uváček

Žiadna reakcia, nič sa nezmenilo.
14. január 2021

Martin Uváček

Pomohla by značka zákaz statia na úrovni značky 40. Inak podnet neriešený.
14. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. máj 2021

Martin Uváček

V tejto zákrute neustále pribúda stojacich vozidiel. Treba to riešiť zákazom zastavenia.
10. máj 2021

Robo

Dôvod? Nezostáva 6 metrov? Alebo?
11. máj 2021

Martin Uváček

Skúste v tejto zákrute stretnúť naraz cyklistu, za ním vaše auto a nákladné auto v protismere, keď do vášho jazdného pruhu trčí kus čierneho Tourana s EČV TS (pozdravujem toho ignoranta). To iste platí o kus ďalej v pravotočivej zákrute k zlatému krídlu.
11. máj 2021

Robo

A to isté platí v starej Rači, Krasňanoch...
11. máj 2021

Martin Uváček

Ukážte mi v starej Rači alebo Krasňanoch miesto, kde autá parkujú v neprehľadnej zákrute ako tu.
11. máj 2021

Robo

Nevnímam to ako neprehľadná. Nie je nijako výnimočná. Za cyklistom spomalím, tak ako všade inde. Šírka cesty spĺňa predpis aj pri takto parkilujúcich autách. Jediný problém sú chodci nedodržujúci predpisy(majú blízko priechod), ktorých je zle vidieť, aj to len pri jazde smerom od Krasnian. Myslim, že zábradlie pozdĺž popri 108 by vec vyriešilo.
11. máj 2021

Martin Uváček

Každopádne, som zvedavý na stanovisko magistrátu podľa odpovede z januára.
11. máj 2021

Stanislava Ingrová

Zial, ja som bola casto svedkom predbiehania cyklistov autami v tomto useku.
Ak by to bol taky prehladny usek ako pisete, nebola by tam styridsiatka a neboli by tu taketo podnety https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/96906/kadnarova-dlhodobo-odstavene-vozidla-nezistene-ecv-a-tk-a-ek
A co ma najviac stve, je ze vodici parkujucich aut pod murom si takmer nikdy nesklopia ani len spatne zrkadlo, takze o ohladuplnom parkovani sa tu neda rozpravat.
08. november 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
29. november 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Problém sa len zväčšuje.
11. február 2022

Martin Uváček

Toto parkovanie pomaly, ale isto ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky. Hrozí vážna nehoda pri vyhybani sa zaparkovanym autám. Keď tadiaľ ide cyklista, hrozí to nepríjemnosťami pri obliehaní. Treba urgentne riešiť zákaz státia, pripadne aj zastavenia v tomto mieste. Treba opätovne preposlať na magistrát.
11. február 2022

Martin Uváček

Oddelenie dopravného inžinierstva nič neporiesilo od januára 2021.
02. marec 2022

Martin Uváček

Podnet treba opätovne preposlať magistrátu.
08. marec 2022

Andy K.

Trochu možno iný pohľad na problém. Parkujúce autá tu reálne nepredstavujú vážnejší problém. Cesta je dosť široká, aby sa vedľa seba vedeli napriek tomu prejsť dve autá.

To čo je probém sú šoféri, ktorí si neuvedomujú že toto nie je hlavná cesta, toto nie je Račianska. Kadnárova je spojovacia cesta v "dedine", v obytnej zóne kde treba jazdiť opatrne, pretože môžu kedykoľvek chodci, hrajúce sa deti, cyklisti, vbehnúť do cestu.
To čo je probém sú šoféri, ktorí majú pocit že musia vždy a za každých okolností predbiehať.
Tie parkujúce autá sú často jediný dôvod prečo tam autá spomalia. Keď tam v pracovné dni nik neparkuje, neraz tam blázni jazdia na plný plyn s pocitom že sú na šikane na pretekárskom okruhu.

Nie, toto nie je vhodné miesto na obiehanie cyklistu a áno tých 200 metrov pôjdem pomaly za cyklistom. Sú tu dve zákruty, za jednou smerom do mesta je hned za zátačkou neprehladny prechod pre chodcov a ešte raz, sme v obytnej zóne kde sa vedľa panelákov hrajú deti a môžu vbehnúť na cestu, ludia prechadzaju cez cestu. Preto je tu aj obmedzená rýchlosť a mimochodom okrem krátkeho úseku medzi oboma zákrutami je tu síce už zle viditeľná ale predsa len plná čiara.

Čiže nie, netreba riešiť zákaz státia. Naopak ten kúsok obrubníka je nevyužitý a nevyužiteľný priestor, ktorý nikto nikdy nevyužíval ako chodník a ani tak nebude využívať keďže je úzky, a končí v stratene. Keby sa z toho spravili oficialne parkovacie miesta, nič by sa nestalo. Pomohol by mozno retarder na zaciatku a na konci oblasti, aby auta spomalili. A hlavne by pomohlo ak by auta jazdili tolerantne a opatrne, pretože sú vo vnútri obce, kde predsa len by sa potreby áut mali podriadiť potrebám ľudí, cyklistov a chodcov, vo vnútri obce kde sa neoplatí nikam ponáhľať.
09. marec 2022

Stanislava Ingrová

Suhlasim niektore auta tam chodia naoza rychlo, nejaka 40-ka ich nezaujima a nemaju problem obiehat aj v zakrute.
Na druhej strane nie som za retardery, stacilo by aby policajti raz za cas aj kontrolovali dodrziavanie rychlosti a aby sa cerstvo premalovala plna ciara.
Argument ze ak by sa tam spravili parkovacie miesta nic sa nestane, bol priamo vyvrateny, ked do auta parkujuceho na danom useku vrazilo ine auto a potom tam bolo nejaky cas (snad aj na vystrahu) odstavene.
Navyse blizi sa dokoncenie Rinka, ktore prinesie ovela viac aut na tomto useku, co bezpecnosti velmi nepomoze.
09. marec 2022

Andy K.

No to auto vrazilo prave preto ze v zatacke nezvladlo riadenie, to auto bolo zdemolovane. Asi ako rychlo slo? Kolkokrat sme videli auto padnute v jarku kusok za tymto usekom. Presne z toho isteho dovodu.
Keby tam namiesto parkujuceho auta bol clovek, tak je mrtvy.
Za tou druhou zatackou je hned prechod pre chodcov, z novostavieb v kopci. Bezne tadial behaju deti, zeny s kocikom. Ak niekto ide rychlejsie nema sancu zastavit vcas.
Toto jednoducho nie je miesto kde sa moze chodit rychlo, toto nie je miesto kde je mozne bezpecne predbiehat "lebo ja sa ponahlam".
A ked niekto ide normalne, tak realne nema problem sa zmestit do jazdych pruhov, bez ohladu ci tam niekto parkuje alebo nie. Bez ohladu ci predomnou ide cyklista, alebo dieta na kolobezke.
A presne toho sa bojim, co pisete.. s Rinkom pribudne aut a mnohi novopristahovani maju pocit ze Kadnarova je hlavna cesta.. druha Racianska. Nie je. Ak sa cesta este rozsiri, tym ze sa tam po novom vlastne uz nemoze parkovat. O to rychlejsie budu jazdit. Tie parkujuce auta tvoria aspon aku taku psychologicku barieru. Ludia su opatrnejsi. Chodte sa tam pozriet ako tam ludia jazdia v pracovne dni, ked je ulica prazdna..
Tie retardery budu asi najrozumnejsie. Na zaciatku a na konci useku, alebo napr. jednosmerka - obmedzenie na jeden pruh.. Vsak rieseni je viac.
A co sa tyka toho parkovania, je to ovela vhodnejsie miesto na parkovanie ako napr. taka Strelkova pod panelakmi.. Strelkova je v podstate chodnik. Vyuzitelny priestor napr. na hry.. teraz je to ta mrtve, lebo si kazdy musi dat pozor aby nahodou loptu nekopol do auta..
09. marec 2022

Rimo Ramejka

Prečo tam neustále parkujú vozidlá? To je chodník, to nie je pre autá, ktoré o.i. porušujú aj vyhlášku o komunikácii cit."pri státí motorového vozidla na ceste musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy".
Plus:
https://www.bratislavskenoviny.sk/doprava/70710-od-1-marca-platia-nove-dopravne-pravidla-tu-je-ich-strucny-prehlad
10. marec 2022

Robo

Chodník to nie a nikdy nebol. Auta tam vadia, lebo nebezpečie a ľudí tam pošleme?
20. marec 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
19. máj 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Zrovna nebezpecna situácia pri predchádzaní cyklistov na úrovni zavadzajucich aút.
19. máj 2022

Robo

Tak áno, cyklisti sú na cestách problém...
22. máj 2022

Andy K.

Jediné dobré riešenie - samostatný cyklistický pruh, jednosmerka a spomaľovací prah. Potom už nebude potreba predbiehať cyklistov práve pred zákrutou, pred prechodom pre chodcov a na mieste kde už začína plná čiara.

...Ako keby sa už nedalo počkať tych 20 sekúnd kým sa dostanem na miesto kde už aj vidím kam idem keď obieham okolo cyklistu...

Potom by sa dal spraviť aj oficialny parkovaci pruh na obrubniku pri mure a zakázať parkovanie na chodníku pod panelákmi aby bol k dispozicii aspoň nejaký priestor kde sa môžu ľudia a deti pohybovať bez toho aby boli všade autá a bez strachu že keď budú hrať vybíjanú tak niekomu rozbijú predné sklo...
22. máj 2022

Robo

Za posledných 25 rokov tu nepamätám kolíziu auta s cyklistom, alebo chodcom. Aj na poslednej fotke vidno veľký odstup áut od cyklistu. Ak máte štatistiku podporujúcu, že toto miesto je nebezpečné, poprosím ju. Inak je to len o dojmoch. Našťastie podľa nich sa značenia nerobia. Bolo by to zbytočné vyhadzovanie verejných zdrojov.
22. máj 2022

Martin Uváček

Tak to obchádzanie cyklistu je Ok pokial sa zo zákruty vpravo oproti neprirúti iné auto a potom je kolízia na svete. Jediné, čo by ako tak pomohlo znormálniť situáciu, je konečne zakázať parkovanie popri to múre. Ale mám pocit, že kým sa nezavedie parkovacia politika, tak sa s tým asi jic nespraví.
23. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. máj 2022

Andy K.

nie, nie je Ok.. obchádzať kohokoľvek do zákruty ak do nej nevidím... a je úplne jedno či vybehnem do protismeru o pol metra alebo o 2,5 metra..
nie, nie je Ok.. obchádzať kohokoľvek v mieste kde začína plná čiara (tá plná čiara je tam presne z tohto dôvodu)
nie, nie je Ok.. obchádzať kohokoľvek do prechodu pre chodcov ak do neho poriadne nevidim a tiež je jedno či to je o pol metra alebo o 2,5 metra..
a rovnako
nie, nie je Ok.. obchádzať cyklistu tak, že sa na neho tlačím aby som nevyšiel zo svojho pruhu pretože poriadne dopredu nevidím

Jednochucho keď pred seba nevidím, cyklistu neobieham. A obieham ho s dostatocnou rezervou. Tych 10 sekund svojho zivota kludne mozem pockat za cyklistom. Auta parkujuce pri mure problem nepredstavuju. Naopak je to pre zivot nevyuzitelny priestor a nech ho kludne obsadia. Nemuseli by parkovat inde,.. ale to uz je iná otázka. Ani cyklisti problem nepredstavuju. Ani ludia a ani deti problem nepredstavuju. Sme na predmesti, ludia tu ziju. Nakoniec ani slusni vodici problem nepredstavuju. Problem predstavuju ti hlupi vodici ktori maju pocit ze oni maju pravo mat vsade prednost a jazdit rychlo a nebezpecne, lebo oni su uz na ceste...
27. máj 2022

Robo

Tento podnet vznikol kvôli niečomu úplne inému. Založte si nový.
29. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet považujeme za opodstatnený. Oddelenie dopravného inžinierstva pripraví projekt organizácie dopravy (POD), ktoré bude obsahovať návrh ZDZ zákazu zastavenia v predmetnom mieste.
Oddelenie dopravného inžinierstva momentálne pracuje na prioritných projektoch, toto POD zaradíme do zoznamu úloh na vypracovanie.

O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
29. jún 2022

Martin Uváček

Konečne !!!
01. júl 2022

Robo

Prepána, najprv strelíte odboku parkovaciu politiku v Krasňanoch, vyženiete cezpoľných parkovať do Rače a potom takéto zákazy. Robíte to podľa pocitu? Sledujete nejaké dáta, štatistiky nehôd? Fakt tam máte len aktivistov?
01. júl 2022

Martin Uváček

Robo, tu nejde o parkovaciu politiku ale o bezpečnosť všetkých účastníkov premávky. A v týchto miestach sa stretávajú všetci od aút, cez chodcov a cyklistov. Týchto pár miest bude možno chýbať pár cpčkarom z blízkych panelákov ale bude to veľký posun pre vsetkych, ktorí takdial denne chodia a jazdia. Tu nie je o čom. Na toto nepotrebujete analýzy ale obyčajný zdravý zrak a rozum.
04. júl 2022

Robo

Odporúčam navštíviť Taliansko. Teraz som tam. Pohybujú sa tu všetci, od áut, chodcov, cyklistov až po motorky na takýchto plochách. Maľovať tu bicykel na dlážku... Vtipné.
14. júl 2022

Rimo Ramejka

Taliani zrovna nepatria k vzornym prikladom ako to robiť, ale ako to nerobit. Skúste holandsko, dansko a potom dajte k tomu niečo.
01. november 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Kvôli tejto modrej mazde v posledný piatok zmätkoval vodič autoškoly dpb, ktorý sa vybral s autobusom Kadnárovou. Nemohol ju obísť bez toho aby nezašiel autobusom do protismeru. Musel som oproti zastať a pustiť ho, nakoľko sa kvôli takto zaparkovanému autu nezmestil do svojho pruhu. Už by sa sme mohol dať zákaz alebo zóna s vyhradeným parkovaním.
01. november 2022

Andy K.

Uz by to konecne mohol niekto zjednosmernit a hlavne dat prahy obmedzujuce rychlost a bol by pokoj. Aj by sa tam kazdy zmestil. Aj by sa nik nemusel nikomu vyhybat. Dokonca by tadial aj mohli jazdit cyklisti bez toho aby ich niekto ohrozoval. Ani pretekarska lobby by tadial nemohla jazdit rychlo, ala pretekarska draha so sikanou a ohrozovat nevodicov. Pretoze byt tolerantny, uvedomit si ze som na ceste v centre sidliska, okraji dediny, premyslat, nepredbiehat za kazdu cenu a v pripade potreby spomalit a zastavit, to predsa nie je ono.
02. november 2022

Robo

Prahy si dajte pred vaše okná.
20. júl 2023

Martin Uváček

Čo som sa od samosprávy dozvedel, tak parkovanie tu čaká asi až na parkovaciu politike. Skôr sa to riešiť nebude.
13. september 2023

Rimo Ramejka

Pán starosta dnes potvrdil, že to chodník je
13. september 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
13. september 2023

Martin Uváček

Je to chodník vedúci Odnikiaľ nikam. Ale ak sa na ňom po 1.10 prestane parkovať tak len podakujem.
16. september 2023

Andy K.

... Takze nakoniec predsa len vyhrá pretekárska loby.
... Už teraz autá vchádzajú do zákruty ako blázni, keď im nebude brániť strach že si pri tom poškodia svoje autá... no...
... Snáď raz budú v Rači rozhodovať ľudia, ktorí budú chápať že toto je obec pre ľudí a nie pre autá a že ľudia by mali mať prednosť. Teraz na jedej strane vytlacíme parkujúce autá z Kadnárovej, kde prekážajú len a len šoférom, "aby nebránili predbiehaniu" a normálne tam šoféri musia niekedy "zastať a pustiť autobus", ktorý sa nevie vytočiť a súčasne zrušíme obytnú zónu na ceste pod Kadnárovou, pretože by tam nemohli autá parkovať voľne...
16. september 2023

Martin Uváček

Poriešil by to jeden radar na objektívnu zodpovednosť. Tam by fotil o 106.
17. február 2024

Martin Uváček

Vďaka zákazu parkovania na chodníkoch od 1.10 sa to ulratalo aj v tejto zákrute. Chodník, či čo to je už bez aút. Podnet nateraz vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania