Šancová - chýbajúce dopravné zrkadlo

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
matej berec 11. januára 2019

Chýbajúce dopravné zrkadlo. Z ulice sa nedá vyjsť na hlavnú (Šancovú). Je to každodenná ruleta. O ulicu vyššie bolo zrkadlo osadené.

12. január 2019

Anonymný užívateľ

Absolútne súhlasím. Bývam na Belehradskej, z ktorej výjsť na Šancovú je zakaždým riziko. Aj keď konečne zlikvidovali starú telefónnu búdku, ktorá úplne znemožňovala výhľad na prichádzajúce vozidlá od Račianskeho mýta, výhľad naďalej znemožňujú vozidlá, ktoré parkujú na chodníku. Prichádzajúce auto uvidíte až v momente, keď je cca 10-15 metrov od vás a keď ide 50 km rýchlosťou (často viac), je to vždy "ruleta"- ako píše Matej. Som naozaj prekvapená, že tu nie je viac dopravných kolízií... Je to naozaj minimum, čo je možné pre dopravnú bezpečnosť v Bratislave urobiť. Pripájam sa k žiadosti o umiestnenie zrkadla na Šancovú ul. pri výjazde z Belehradskej ulice.
14. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na oddelenie investícií a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
24. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania osadenie zrkadla bolo prerokované v dopravnej komisii Magistrátu hl. m. SR BA za účasti KDI. Osadenie zrkadla sa nebolo schválené , nakoľko by muselo byť osadené na druhej strane komunikácie Šancová čo predstavuje vzdialenosť viac ako 15 m, chodí tam MHD a nákladná doprava a tým pádom by bolo zrkadlo prakticky nepoužiteľné a skôr zmätočné.

Kancelária starostu
24. január 2019

matej berec

Dobrý deň,

To hádam ani nemôžete myslieť vážne. Aj keby malo byť zrkadlo cez cestu stále je to lepšie ako nič. Ale napriek vyjadreniu oddelenia investícii si myslím, že zrkadlo je možné osadiť aj na strane výjazdu. Je tam dosť miesta na zabudovanie stĺpu pre uchytenie zrkadla. Respektíve nájdite iný spôsob uchytenie. Ale výjazd na Šancovú je ako ruská ruleta a pokiaľ tam to zrkadlo nebude skôr či neskôr príde k vážnej dopravnej nehode. Takže žiadam o vysvetlenie prečo nie je možné zrkadlo osadiť na strane výjazdu.
24. január 2019

Anonymný užívateľ

To je nezmysel! Ak nemožno osadiť zrkadlo, aby bol výjazd z Belehradskej ul. bezpečný, označte zákazom parkovania na chodníku úsek od Jiskrovej po Belehradskú, pretože tu parkujúce autá znemožňujú výhľad na rútiace sa vozidlá od Račianskeho mýta! Môžu dopraváci myslieť o krok ďalej a navrhnúť vlastné riešenie, ktoré bude mať zmysel?! Hovorím ako obyvateľ Belehradskej a nie dopravný inžinier, takže od neho očakávam zmysluplné riešenie na situáciu, ktorá je pre vodičov veľmi riziková.
PS: S Matejom Berecom hovoríme zrejme o 2 rôznych požiadavkách: on upozorňuje na výjazd na Šancovú ul. z Unitasu, ja na výjazd z Belehradskej ulice.
24. január 2019

Katarina Vargova

Dobrý deň, pridávam sa ako obyvateľka Šancovej k p.Berecovi, výjazd je skutočne veľmi nebezpečný. Prosíme vás o nápravu a žiadame o osadenie zrkadla, prípadne o zakázanie parkovania na strane výjazdu (jedno miesto, ktoré ste zrušili, naozaj nestačí), aby bola ulica prehľadnejšia.
24. január 2019

Radovana Gregorová

Dobry den,
takisto by som sa chcela pridat k iniciative mojich susedov zo Sancovej a tymto potvrdzujem, ze vyjazd na hlavnu ulicu je uplne neprehladny a preto velmi nebezpecny. Prosim preto o riesenie zo strany samospravy mesta. Verim, ze kompetentni v tomto smere dokazu prist s navrhom, ktory bude mozne realizovat aj na takej frekventovanej ceste ako je Sancova.
Dakujem.
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

.

.
25. september 2020

Mrkva Cervena

Odpoved samospravy je absolutne zisdny !!! Mohli by si tam pani poslanci skusit vyparkovat svoje auta, ak si najdu cas pri ich zamietani ! Co je to za absurditu. Na vsetko najst dovody co sa neda su experti, ale pomoct obcanom, KTORI ICH PLATIA ZO SVOJICH DANI, TO NIE...s takymto pristupom bude treba spravit razny a exemplarny koniec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.