Znievska-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Peter 25. januára 2019

Na terase znievskei 13 parkuje aj jazdi niekolko krat hore dole denne auto
ktore patri restauracii Godzila. Chcem len vediet ci aj mi ostatny obyvatelia ci prevadsky mozeme takto vyuzivat terasu je potrebne mat povelenie ak ano ake?

22. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Pochôdzne terasy nespĺňajú kritériá miestnych komunikácií, pretože nie sú pozemnými stavbami všeobecne prístupnými, nie sú zaradené do siete miestnych komunikácií a ani neboli povolené ako miestne komunikácie v zmysle cestného zákona. Pochôdzne terasy sú zo zákona spoločnými časťami bytových resp. polyfunkčných domov a to bez ohľadu na to, či boli pristavené následne po skolaudovaní domu, bez ohľadu na to z akých zdrojov boli financované a kto bol ich stavebníkom.

Na parkovanie slúžia miestne komunikácie, ktorými terasy nie sú.



MÚ BA - Petržalka
26. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na terase na Znievskej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
16. apríl 2023

Viera

Už sa dávno takto na terase neparkuje, treba tento podnet uzatvoriť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania