Pridať jazdný pruh na námestí Slobody v smere na Žilinskú ulicu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Juraj Červeň 22. októbra 2013

Na Námestí slobody je v smere na Žilinskú ulicu iba jeden jazdný pruh. Na svetelnej signalizácii je pre jazdu doprava k dispozícii doplnkový signál so zeleným svetlom v tvare šípky. Ak ale stojí na červenú automobil idúci rovno, autá odbočujúce doprava, stojace za ním, nemôžu zelenú šípku využiť.
Myslím, že šírka vozovky dovoľuje vyznačiť na tomto mieste tri jazdné pruhy - dva v smere na Žilinskú a jeden v opačnom smere.
Keby boli v smere na Žilinksú dva pruhy, pričom pravý pruh by bol určený na odbočovanie doprava, zvýšila by sa tým priepustnosť križovatky v uvedenom smere pri malých nákladoch na realizáciu tohto podnetu.

22. október 2013

staromestsky gafor

sotva sa tam podari spravit tri jazdne pruhy so sirkou 3,5m kazdy ;)
27. október 2013

Vlado

Tam by sa ledva zmestil cyklopruh a nie este aj cely jazdny pruh
30. október 2013

majo

Vacsina normalnych sa snazi natlacit co najviac vlavo ,potom v pohode sa da odbocit doprava. Bohuzial ale stale je dost blbcov co to ignoruje. Cest vynimkam ktori to tam nepoznaju
30. október 2013

majo

Vacsina normalnych sa snazi natlacit co najviac vlavo ,potom v pohode sa da odbocit doprava. Bohuzial ale stale je dost blbcov co to ignoruje. Cest vynimkam ktori to tam nepoznaju
30. október 2013

expert

Chlapce ty mas aj vodicak? Je tam len jeden jazdny pruh, cize auto odbocujuce doprava, dokial neprejde krizovatkou, ty ho aj tak nemozes predchadzat, obchadzat, kedze v prislusnom paragrafe je jasne dane, ze auta opustaju krizovatku v takom poradi v akom do nej prisli... A aj kvoli tomuto je v tejto krajine bordel aky je, lebo svoloc neovlada elementarne pravidla cestnej premavky, nieto robit este komplikovanejsie rozhodnutia...
30. október 2013

Juraj Červeň

Tak som si to dnes overil aj metrom. Na križovatke Kukučínova - Jarošova majú niektoré odbočovacie pruhy aj menej ako 3 m a funguje to. Zvládajú to aj autobusy a nákladné autá.

Takže si myslím, že na tom Námestí Slobody tiež nemusia mať pruhy až 3,5 m.
30. október 2013

majo

A co ked tam je jeden jazdny pruh, ty nezijes na slovensku? Ak ano vies ze zijes v bananistane a ak tam prejde vedla mna to auto nevidim dovod sa riadit stupidnymi vyhlaskami ale sedliackym rozumom. Naco budem zbytocne komplikovat veci ked riesenie je velmi jednoduche. Ja len dufam ze ty vodicak nemas ked tak tak len na skutra tam sa mozes riadit tou vyhlaskou. Podobne riesenie je na krizovatke sancova smere od koliby.
30. október 2013

expert

prave preto su stupidne vyhlasky, aby sa dvaja sedlaci so sedliackym rozumom nestretli v jednom bode a nekoncilo to pokrcenymi plechmi v tom lepsom pripade... komplikovanie v tomto pripade je vynucovanie si pseudoprednosti len preto, ze nadobudas milny pocit, ze prejdes krizovatkou plynulejsie. som zvedavy, ako sa budes tlacit vedla trolejbusu podla tvojho sedliackeho pravidla.
30. október 2013

Juraj Červeň

Prosím zastavte túto emotívnu diskusiu, alebo sa aspoň podpíšte svojím plným menom. Ja som pod týmto podnetom podpísaný svojím menom a neželám si, aby sa s ním spájal takýto typ diskusie.
Podstata môjho návrhu je práve o tom, aby sa pri dodržaní pravidiel premávky zvýšila priepustnosť križovatky. Cesta je široká odhadom okolo 9 m, čo by na tri pruhy malo stačiť. Dnes sa tam vôjdu dve autá vedľa seba aj v jednom pruhu a neohrozujú sa navzájom.
30. október 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý podvečer, majo a expert,
žiadam Vás zdržať sa v príspevkoch urážlivých vyjadrení a útokov na autora podnetu prípadne na iných diskutujúcich. Ďakujem a prajem pekný večer,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
30. október 2013

majo

Ano moj prispevok bol mysleny presne na tu najhorsiu moznu variantu na trolejbus. Nestojis mi za dalsie prispevky ty si urcite ``bratislavcan `` jak repa zasadena v kosicoch.
21. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy miestneho úradu. Námestie slobody a spomínaná križovatka je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Váš podnet/návrh sme preto preposlali kompetentným pracovníkom na Magistrát so žiadosťou o riešenie.

Alexandra Obuchová
Hovorkyňa
Referát komunikácie s verejnosťou
Mestská časť Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6289
Fax.: +421 2 52920003
Mobil: +421 902 051 743
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
08. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

príslušné oddelenia magistrátu hl. mesta preverili Váš podnet a ich stanovisko je, že jestvujúce šírkové usporiadanie vjazdu do križovatky z Nám. Slobody smerom na Žilinskú (cca 8,5m) tu neumožňuje vyznačenie ďalšieho radiaceho pruhu. Vzhľadom na jestvujúcu trolejbusovú trať tu musí ostať dostatočná šírka oboch jazdných pruhov na vjazde aj výjazde z križovatky. Pri vyznačení minimálnych šírok pruhov (menej ako 3,0m) by hrozilo zablokovanie trolejbusov v križovatke s nedozernými následkami na priepustnosť priľahlej križovatky Šancová - Žilinská, čo nie je možné pripustiť.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
09. január 2014

Juraj Červeň

Ďakujem za kompetentné stanovisko magistrátu a akceptujem uvedené dôvody.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania