Vajnory-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

V riešení

ad prelety lietadiel nad Vajnormi:
dovolim si poziadat vedenie Vajnor aby zabezpečilo trvale odklonenie preletov tranzitujucich, startujucich aj pristavajucich lietadiel z intravilanu Vajnor. Tato vec trapi asi vsetkych Vajnorakov a absolutne neberiem argumenty letiska ze sa jedna len o vec aktualneho vetra. Drahy letiska jasne smeruju mimo intravilanu obce (idu smerom na Vychodne resp. Ivanku p.D) a vsetky prelety su iba z dovodu setrenia paliva, co mna v tomto pripade naozaj netrapi (maju ho kalkulovane a zaplatene) pasaziermi). Nemozu mat ziaden problem "zahnut" na vychod resp. zapad az nad poliami/lukami v oblasti Racianskeho potoka resp.Surskeho kanala kde nie je nijaka zastavanost.Verim ze sa tento problem natrvalo vyriesi k vseobecnej spokojmosti Vajnorakov tento rok. Uz je to naznesitelne celorocne, ale hlavne v top dovolenkovej sezone, kedy tu lietaju par metrov nad strechami. Vdaka.za pochop a vyriesenie.

29. január 2019

Peter Pysny

kedze sa neda podany podnet editovat (opravi/upravit/dopnit) tak idem cez koment: Z letiskovych spriatelených kruhov mam potvrdene ze nie je ziaden problem odklonot prelety Vajnormi (intravilanom) aj natrvalo. Je to vec letoveho koridoru a bud v nom Vajnory (intravilan) sú alebo nie... stačí len chcieť a na prislusnej urovni dohodnut... 50% je splnene - my (verim ze) vsetci Vajnoraci chceme... vdaka
31. január 2019

Peter Pysny

tento podnet nezobrazuje... preco?
31. január 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet už by mal byť viditeľný, pôvodne bol lokalizovaný na Ružinov, takže som tam musel vykonať manuálnu zmenu na Vajnory. Každopádne podnet už bol prijatý a zaslaný samospráve s prosbou o vyjadrenie.

Vďaka,
Juraj Hurný
[email protected]
01. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať. Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s prevádzkovateľom letiska, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.



Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory

01. február 2019

Peter Pysny

vdaka. pevne verim v progres.
05. február 2019

Peter Pysny

tato tema je nanajvys aktualna aj v suvislosti s aktualnou rekonštrukciou letiska - clanok tu: https://www.aktuality.sk/clanok/664247/bratislavske-letisko-docasne-uzavrie-vedlajsiu-vzletovu-drahu/
24. február 2019

Peter Pysny

DOPLNENIE: Obdobna situacia nastáva aj pri tzv. "treningoch pilotov" kedy opakovane vzlietnu, otocia sa nad Vajnormi a znovu pristanu. To je este o stupen vyraznejsi problem, nakolko sa tento cyklus casto opakuje viackrat po sebe. Pevne verim v napravu - TRVALU ZMENU!
22. marec 2019

Peter Pysny

... to fakt nejde operativne a urychlene zabezpecit aby lietadla urobili o par sto metrov vacsi obluk ponad polia v extavilane ako pisem v uvode namiesto preletu direkt krizom cez intravilan Vajnor???!!! Den co den, noc co noc mam pocit ze byvam priamo na Seremeteve (moskovske letisko) ... To som tu jediny komu to vadi??!!!
28. apríl 2019

Peter Pysny

ubehli nam 3 mesiace co som dal tento podnet... a nic sa nedeje... vedenie obce v rokovaniach s letiskom neuspelo?... alebo som ja ten na koho sa (aj) v tejto veci hodil "bobek"... ?!?!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania