Kadnárova-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Martin Uváček 29. januára 2019

Nevhodne umiestnené smetiaky z ubytovne na Kadnárovej ulici. Zaberajú polovicu chodníka, v zime sa okolo dá len ťažko robiť údržba. Nedalo by sa všetky tri smetiaky premiestniť za plot do areálu ubytovne?

30. január 2019

Ján

Tento usek je velka katastrofa. Ked prsi, tak je velke riziko chodit po tomto chodniku. Na ceste sa totiz drzi voda a auta ju spliechaju. Hlavne, ze len nedavno tam bola robena komplet rekonstrukcia.
30. január 2019

Martin Uváček

Chodník v týchto miestach je riadne rozbitý, aj tu je nato samostatný podnet, ale neriešený. Rovnako aj dva neodtekajuce kanále v tejto zákrute a vodu autá striekajú až na chodník. Taktiež to nikto neriešil.
30. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácií so správkyňou ubytovne sme sa dozvedeli, že umiestnenie kontajnerov je dané približne 25 rokov pričom vychádza z požiadaviek spoločnosti OLO. Tá požaduje, aby boli kontajnery umiestnené od ulice a boli tak po ruke pracovníkom OLO. Ubytovňa dnes nemá vybudované iné stojisko a vzhľadom na množstvo zelene alebo potrebu vytvoriť na spevnených plochách prístup pre záchranárov, sťahujúcich sa či Stredisko čistoty, nie je možné v dnešnej dobe kontajnery z chodníka odstrániť. Do budúcnosti by sme chceli vybudovať pri ubytovni polopodzemné kontajnery a budeme o tomto zámere diskutovať s Magistrátom, ktorý je majiteľom ubytovne i časti okolitých pozemkov.

S pozdravom

MÚ – Rača
10. marec 2019

Martin Uváček

Napadlo ma riešenie, či by nebolo v tom betónovom plote možné vybúrať miesto na šírku kontajnera, kde boli tieto postavené a nezasahovali by do chodníka. Prístup k nim by bol aj od ubytovne, aj od cesty (tak ako to OLO požaduje). Myslím že náklady na takéto úpravy by neboli vysoké a stálo by to za zváženie. Umožnila by sa tak oprava a využívanie chodníka okolo v celej šírke.
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ak to miestne podmienky umožnia, tak sa nebránime ani riešeniu prostredníctvom zapustenia kontajnerov za betónový múrik. Interne preskúmame túto formu riešenia.

S pozdravom

MÚ – Rača
01. október 2019

Martin Uváček

Preskúmali ste tuto možnosť zapustenia kontajnerov? Zatiaľ sa nič neudialo. Kontajnery zavádzajú a chodník sa rozpadá.
17. november 2019

Martin Uváček

Podnet je tu už trištvrte roka a nič sa v tejto veci nepohlo. Smetiaky stále zavádzajú na chodníku, najmä tento.
23. január 2020

Anonymný užívateľ

2 kontajnery na komunal uz roky blokuju a zavadzaju na chodniku. Chodnik je okrem toho rozbity. Jedna sa o najdolezitejsiu pesiu linii medzi Racou a Krasnanmi. Prosim ubytovni, aby si konecne vyriesila stojisko, ktore nezavadzia na chodniku!
23. január 2020

Martin Uváček

Zvažuje niekto môj návrh so zapustením smetiakov do múrika?
04. február 2020

Anonymný užívateľ

Kadnárova-chodník-bariérový

Ziadam o presunutie kontajnerov z chodnika. Chodnik je nielenze rozbity, ale este tu zavadzaju kontajnery. Prejst okolo s kocikom je umenie. Vdaka!
14. apríl 2020

Martin Uváček

Podnet neriešený.
11. máj 2020

Martin Uváček

Po vyše roku sa v tejto veci nič nezmenilo. Ľudia sú stále nútený obchádzať zavadzajúce kontajnery po rozpadávajucom chodníku.
29. máj 2020

Martin Uváček

Podnet neriešený.
09. jún 2020

Gabriel

Kadnárova-chodník-bariéra na chodníku

Bolo by mozne premiestnit kontajner na oblecenie na nejake ine bezpecnejsie miesto tak aby nezaberal vacsiu a “zdravsiu” cast chodnika ? Teraz je to tak ze zabera vela z chodnika a chodec musi ist po znicenom zerodovanom chodniku. Je to velky diskomfort kvoli kontajneru ktory sa moze umiestnit aj na ine menej frekventovane miesto.
24. jún 2020

Martin Uváček

Žeby sa niečo pohlo? Múrik popri smetiakoch je už narezany, takze asi čaká pisunnz chodníka.
08. júl 2020

Martin Uváček

Súvisí tento rozbúraný múrik pri smetiakoch s riešením tohto podnetu? Lebo nechali to takto a nič sa ďalej nedeje.
14. júl 2020

Martin Uváček

Podnet neriešený. Pred dvoma týždňami rozbúrali múrik a odvtedy sa nič nedeje.
22. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Pred ubytovňou Mestskej časti Bratislava - Rača sme vybudovali celkovo tri stojiská pre kontajnery na zmesový odpad a jeden kontajner pre textil. Zároveň sme vytvorili dočasné asfaltové nájazdy pre kontajnery, ktoré budú nahradené v rámci komplexnej rekonštrukcie chodníka na Kadnárovej realizovanej zo strany Magistrátu.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania