Čiernohorská-cesta-neodhrnutá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Vlado P. 29. januára 2019

Dobry den. Kym sa podnet zverejni, cesta bude pravdepodobne sucha, lenze ide o nieco ine.

Podla udajov OLO dna 29.1. o 7:45 pani smetiari prehlasili ulicu Ciernohorska za nezjazdnu a obisli ju. Prilozena fotka je z webu OLO, sekcia Evidencia neodvezeneho odpadu.

Bolo by mozne, aby si zodpovedni za obe sluzby platene z dani a poplatkov (zimna udrzba a OLO) zjednotili nazor, co je zjazdna cesta a co nie je, aby sa takato komplikacia neopakovala?

30. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ako je vidno aj z priloženej fotografie komunikácia odhrnutá a posolená bola. Mestská časť pri každom snežení zabezpečuje zjazdnosť všetkých komunikácií vo svojej správe a nie vždy poveternostné podmienky umožňujú dokonalé vyčistenie ciest a ihneď aj "do sucha". Jednoducho je zimné obdobie a počasie občas prinesie obmedzenie v každodennom živote. Mrzí nás, že pracovníci OLO ju vyhodnotili pre zberné vozidlo v danom momente ako nezjazdnú.
Áno platíme zimnú údržbu aj z daňových príjmov FO ale zimná údržba je len jedna malá časť výdavkov mestskej časti pri starostlivosti o obyvateľov Dúbravky. Objem prostriedkov, ktoré sú každoročne k dispozícii na zimnú údržbu je rozhodujúci pre rozsah zimnej údržby a mestská časť nemôže do nej dať zďaleka toľko koľko by si občania želali.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
01. február 2019

Vlado P.

Ako pán prednosta Bagar napísal, na fotke vidieť, že po ulici sa jazdilo, takže zjazdná logicky bola. Cieľom podnetu bolo získať aj vyjadrenie od OLO. Možno ich špeciálne autá majú väčšiu šírku ako je radlica malého pluhu. A možno majú letné penumatiky a nie sú spôsobilé na jazdu v takomto počasí. Škoda, že sa podnet uzavrel predčasne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania