Vlastenecké námestie-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Michal Majorosz 04. februára 2019

Tymto nahlasujem INFESTACIU potkanov na ulici Vlastenecke Namestie 1. V areali Strednej Sukromnej Skoly Anim. Tvorby kde dochadza k ciernemu chovu divokych zvierat, medzi ktorymi su uz aj POTKANY!

Zriadovatel skoly uz roky nainstaloval viac ako 20 drevenych búd, urcenych pre tulavu zver ako su dive psy, macky, vtaky...

Dna 2.3.2019 bol registrovany vyskyt aj hlodavcov - POTKANOV, ktore spolunazivaju s ostatnou tulavou zverou okolo telocvicne SSUSAT. Opakovane sa registruje utok maciek na domacich psov a vyskyt exkrementov v pieskoviskach.

Ziadam o identifikovanie zodpovednej osoby, odstranenie bud a riadne pokutovanie neregistrovanej aktivity utulku, nerespektovanie povinnosti zaockovania tulavej a divej zvery a priameho ohrozovania obyvatelov sirenim chorob napriklad LEPTOSPIROZOU.

03. február 2019

Michal Majorosz

Opravujem adresu: VLASTENECKE NAMESTIE 1. vid priloha
06. február 2019

tyno

Pripájam sa ku kritike p. Majorosza a žiadam o urýchlené odstránenie divokého útulku , ktorý prispieva nielen k šíreniu chorôb, ale i množeniu potkanov, ktorí si tu nájdu okrem úkrytu aj dostatok potravy !!!!
12. február 2019

Michal K.

je vobec legalne zriadovat taketo divoke utulky?
04. marec 2019

Peťka Kocureková

Dobry den,
Toto miesto poznam velmi doverne, kedze zijeme v bezprostrednej blizkosti arealu.
Uvedene informacie su absolutne nepresne a zavadzajuce.
Vsetky macicky, ktore su na pozemku pochadzaju zo slobody zvierat. Su vykastrovane, kazdy rok su riadne ockovane a su pravidelne odcervovane. Potkany a mysi sme tam nikdy nevideli.
Kazdy den sa pohybujeme v okoli arealu s nasim psikom a malym dietatom. Nikdy na nasho psa ziadna macka nezautocila.
Cela rodina sa chodime pohladom na macicky potesit a pomojkat ich. V okoli macacich domcekov a misiek je vzdy cisto a upratane a macky vyzeraju zdravo a udrziavane.
Tulave psy tu nikdy neboli a ani ziadna diva zver:)
Verim ze neznasanlivost a netolerancia niektorych ludi v tomto pripade nevyhra.
Rodina Kocurekova
04. marec 2019

Janka Trenka

Dobry den,tiez byvame nedaleko a chodime okolo,no potkany tam nikdy neboli,su tam 2-3 macky kt sa vyhrievaju na slnku, a pani kt sa o ne stara ich dava na veterinu ak treba..viem to lebo moj 3r syn tam rad chodi pozerat na macicky
04. marec 2019

kristina ruislova

Zvieratká sú kvalitne živené, čistotné, zdravé. Túto činnosť treba skôr hodnotiť ako výnimočný čin v rámci Bratislavy. Pani riaditeľka, Mgr.Viera Zavarčíková, vykonáva svoje učiteľské povolanie ako skutočné poslanie. Posunula tradičnú školskú výuku za hranicu triedy von, smerom k obyvateľom sídliska. Aj za bránami tried nezištne pomáha s výchovou mladej generácii mamičiek, aby otvárali srdcia malých človiečkov, ktorí si v útlom veku vytvoria citový vzťah k zvieratkám. To je v dnešnom svete neoceniteľná práca. Niekoľko ľudí, ktorí dobrovoľne túto nadprácu vykonávajú je treba podporiť a nie osočovať. Je to opak hrubosti a neprajnosti sťažovateľa, ktorý však má na svoj názor právo.
Je načase verejne pochváliť p. riaditeľku Mgr.Viera Zavarčíkovú a kolektív za novátorský prístup k povolaniu a k životu na jednom sídlisku. Lebo dnešné malé deti to je budúca občianska spoločnosť. Nesmieme byť ľahostajní.
14. marec 2019

Michal Majorosz

vážení diskutujúci sám mám doma mačku ktorá žila 4 roky na ulici a potulovala sa v okolí
Drotárskej cesty. Koľkí z vás ktorí ste prispeli do diskusie vašími vyjadreniami ste urobili to isté.
Neviem či si uvedomujete skutočnosť že ak niekto kŕmi mačky, krmi aj iné hlodavce ako napríklad potkany... Skúste potom takúto mačku ktorá je pravidelne na ulici kŕmená odchytiť a dať do karantény, je možné chytiť mačku ktorá je hladná pretože nástrahou aby bola odchytená je potrava. Následne sú mačky umiestnené do karantény a potom sa odčervia, začipujú, sterilizujú a následne sa hľadá pre ne vhodný domov. V prípade ak viete túto situáciu riešiť lepšie napíšte váš návod ako na to, my sa konštruktívnym návrhom nebránime a radi sa necháme inšpirovať. Ak niekto kto chce kŕmiť mačky vynesie pre ne potravu von v miske a potom túto misku odnesie a plocha zostane čistá nie je žiadny problém. Ale ak sa tieto misky hromadia potom je to odpad na ktorí sa viažu ďalšie predpisy.
15. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, poprosím v diskusii sa zamerať na riešenie spomenutého problému a nie na útoky na konkrétnu osobu. Tiež prosím o kultúrnejšiu diskusiu.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
15. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

z dôvodu opakovaného porušenia pravidiel diskusie bola diskusia uzatvorená.

S pozdravom

Martin Kollárik
Administrátor OPS
27. marec 2019

Šaňo

Dobrý deň,

prešli cca dva týždne od poslednej odpovede. Rád by som sa informoval, či sa daný podnet rieši?
Ďakujem

Saňo
02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Súkromná stredná škola animovanej tvorby, v areáli ktorej sa nachádzajú predmetné prístrešky pre chov zvierat, nie je v správe Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Príslušné opatrenia by malo zabezpečiť vedenie školy pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja, ktorí sú zodpovední za riešenie podnetu. Na problém ich mestská časť Petržalka upozorní.

Kto? Súkromná stredná umelecká škola animovanej tvorby

MÚ BA - Petržalka
27. jún 2019

nezvladate.to

"Z občianskeho rozpočtu na rok 2019 sú pridelené finančné prostriedky v sume 25 154 eur na
riešenie problému ferálnych mačiek."

https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Str%C3%A1nky/Chcem%20vediet/Schv%C3%A1len%C3%BD%20rozpo%C4%8Det%20HM%20SR%20Bratislavy%20na%20roky%202019-2021.pdf
05. október 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Bratislavský samosprávny kraj, [email protected]
05. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania