Nebezpečná križovatka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Katarína 24. októbra 2013

Kvôli plechovému plotu je výjazd vozidiel z ul. Čsl. tankistov na Bratislavskú ul. mimoriadne nebezpečný. Je len zázrak, že sa tam doteraz nestala vážna dopravná nehoda. Riešením by bolo odstránenie aspoň časti plota, príp. osadenie zrkadla, aby vodiči mali výhľad, či sa smerom zo Stupavy nerúti vozidlo.

25. október 2013

expert

keby tak vodici dodrziavali MPR, ktora je v useku znizena na 40 km/h...
25. október 2013

Peter

a keby tam MČ vybudovala chodnik, co by sa jej stalo? keby aspon odpovedali tí ignoranti ale nic...

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/4225/vybudovanie-chodnika
25. október 2013

Katarína

výjazd na hlavnú pripomína ruskú ruletu, riešiť to začnú asi až keď sa tam stane nejaká tragédia
25. október 2013

zahorsky gafor

prvy a zasadny problem je v nedisciplinovanosti vodicov... na krizovatke je z jednej aj druhej strany znacka STOP. vodic ma zastavit tak, aby mal nalezity rozhlad do krizovatky... akonahle niekto chce obdocit vlavo uz sa mu po pravej strane tlaci auto, ktore chce byt rychlejsie, lebo od bratislavy predsa auta nejdu, tak co budem cakat. a uz tu sa porusuju zakladne pravidla cestnej premavky, kedze na uvedenej krizovatke je len jeden jazdny pruh a vozidla v krizovatke sa nemaju predbiehat... a nepliest si to s obchadzanim prekazky, kedze odbocujuce auto vlavo nieje prekazka.
25. október 2013

Katarína

ale ak chcem ísť náhodou rovno po Čsl. tankistov, smer DNV, tak kvôli tomu plotu nemám výhľad, či ide auto smerom od Stupavy, jedine, že by som sa vystrčila až do cesty autám prichádzajúcim z BA, takže nebezpečné je to v každom prípade
25. október 2013

zahorsky gafor

pani katarina, nesnazte sa ma presvedcit, ze tam neni dostatocny rozhlad... poznam tu krizovatku velmi dobre. Netvrdim, ze je to najbezpecnejsia krizovatka v meste, ale rozhodne nieje tak nebezpecna ako tvrdite... skor by som na vasom mieste v ramci sebareflexie pouvazoval v zdokonaleni sa vo vedeni vozidla, lebo ak tuto krizovatku neviete prejst bezpecne a je to pre vas ruska ruleta ste nebezpecna nielen pre seba, ale hlavne pre okolie...
25. október 2013

Katarína

takže ak tomu dobre rozumiem, Vám ten plot vo výhľade neprekáža? máte dostatočný výhľad, či je smerom od Stupavy voľná cesta?
ináč, tento podnet som sem dala na základe skúseností viacerých vodičov, s ktorými som sa o tom bavila
25. október 2013

zahorsky gafor

uprimne? daleko viac mi prekaza nerovnost za nerovnostou v celom telese krizovatky ako tento plot. a aj ked netvrdim, ze mam super vyhlad po odbocku na dialnicu, mam vzdy nalezite dostatocny vyhlad aby som bol schopny prejst krizovatkou bez toho, aby som ohrozoval ucastnikov cestnej premavky v sirokom dalekom okolii
26. október 2013

Martin

Pani Katarina, mate pravdu. Tato krizovatka je nebezpecna. Avsak, este horsie su na tom vodici, ktori v stupani vychadzaju v smere od Polneho mlyna. Odporucam vyskusat pocas snezenia.
Pravdu maj aj "gafor". Ked chcete vyskusat rusku ruletu, tak skuste vyjazd z ulice Ceskoslovenskych parasutistov na Kukucinovu alebo Halkovu!
28. október 2013

Odpoveď samosprávy

Komunikácie Bratislavská a Čsl. tankistov sú zaradené v sieti MK ako miestne komunikácie II. triedy,

a teda sú v správe Hlavného mesta SR BA. Dopravné značenie a všetky úpravy v tesnej blízkosti týchto

komunikácií sú výlučne v kompetencii správcu, Hlavného mesta SR BA.

Čo sa týka tej „závratnej rýchlosti áut smerom zo Stupavy“, za vjazdom do Záhorskej Bystrice je DZ obmedzujúce

rýchlosť na 40 km, čo vlastne platí pre celý prechod obcou až po kruhovú križovatku.





Ing. Eva Ihringová
Referát výstavby, dopravy a správy majetku
Miestny úrad Bratislava - Záhorská Bystrica
Nám.Rodiny 1, 843 57 Bratislava
tel.: +421 2 659 57 128
mobil.: +421 903 414 179
mail: [email protected]
web: www.zahorskabystrica.sk



Ing. Eva Ihringová, referát výstavby a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Záhorská Bystrica
28. október 2013

expert

pani ihringova, neviem, ci by ste si nemali prestudovat este raz takzvany cestny zakon... Pretoze, keby ste ho ovladali, vedeli by ste, ze dopravne znacenie znizjuce MPR na 40 km/h plati po najblizsiu krizovatku. to je prave ta, kde je pretinana ulicou csl. tankistov. Takze nepresviedcajte prispievatelov tohto fora, ze 40 plati az po kruhac... pri jazde od krematoria je situacia rovnaka a tabula znizujuca MPR na 40 km/h je kusok pred krizovatkou s csl. tankistov a jej platnost konci za krizovatkou...

na druhej strane ako rovnako fundovate rozhodujete aj o inych dopravnych zalezitostiach na uzemi mestskej casti, nedivim sa, ze v tejto krajine vyzera vacsina veci tak ako vyzera a je nefunkcna...
28. október 2013

Ivan Statelov

Tak ale pan starosta mysli iba na svojich kamaratov, novinarov a hlavne na jeho stolicku. On radsej bude minat peniaze na fontanky, nevkusne sochy a ukazovat sa v kostole v prvom rade!

Po obci chodi ako vypalnik, kazdy kto chce stavat MUSI zaplatit DOBROVOLNY poplatok 2.000€, ak ho nezaplati, nedostane kolaudacne rozhodnutie!!!!
28. november 2013

ivy

Vzdy ma vytoci, ked musim prechadzat cez tuto krizovatku. Je neprehladna, ten plechovy plot mali davno odstranit, nie riesit ci je niekto arogantny vodic. Pokial viem, krizovatka je planovana ako svetelna, skutocne sa zacne situacia riesit, az ked sa tam niekto zabije?

Este OT ale ked uz som tu (: vybudovanie kruhoveho objazdu na druhom konci ZB sice ulahcilo vyjazd zo Strmych vrskov, ale maximalne skomplikovalo vyjazd/vjazd do Tatranskej ulice. Skutocne premyslene riesenie.
19. december 2013

Imro

Plot velmi zavadzia a vcera 19/dec tam bola tiez nehoda. V lete som bol svedkom dvoch nehod. Krizovatka je neprehladna a pre hlavne pre chodcov zivotu nebezpecna. Prechod cez Bratislavsku ulicu je zle osvetleny o chodci pri prechode cez hlavnu zahorskobystricu cestu nemaju sancu. Semafor slubuju uz roky, ale radsej obnovuju ulicky kde byvaju vplyvni bohati ludia...
14. január 2014

Peter Jenufovič

Ten plot by tam nemusel byť, keby v daždivom počasí nebola taká veľká kaluž na ceste vedľa domu. Takže by stačilo opraviť ten kúsok cesty a voda by nešpliechala na stenu.
16. január 2014

Tomáš

Jenufovič má pravdu. Pamatám sa dobu ked tam ten plot nebol a v časoch dažda alebo snehovej člapkanice, mali tý ludia dom mokrý do výšky 2 m.
Ked sa pozriete na ten druhý obrázok, ešte stále je tam vidieť trocha vody v tej priehlbine . A to vyzerá, že po daždi je už dávno. A kedže tú plytkú jamu nikto neriešil, vyriešili si to ľudia sami. Postavili si na vlastnom pozemku plot aby im nefŕkala voda na stenu. A ževraj Ruská ruleta!
10. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
situácia bola vyriešená po spustení svetelne riadenej križovatky do prevádzky dňa 4.7.2019

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania