Kĺzavá - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Martin Kundrat 10. februára 2019

Váž.pán Starosta Kusý,
dovoľte mi ako obyvateľa Kramárov žijúceho na ul. Kĺzava,napájajúca sa na ul. Stará Klenová smerom k NOÚ.Na fotkách vidno každodennú situáciu najmä v čase od 7:00 do 15:00,kedy sa chodníky a cesta pozdĺž celej StarejKlenovej a Kĺzavej po zákrutu, stávajú parkoviskom onko-pacientov a návštevníkov NOÚ.Ani jedna strana oboch ulíc nemá značenie povoleného parkovania a tak raz za čas sa niekto nahnevá a zavolá MestkúPolíciu.Tá má asi tak 5-10 papúč a tak niektorí z tých desiatok parkujúcich odľahčia svoje peňaženky,vrátane mňa ako obyvateľa, ktorý sa o chodník pred svojim domom celoročne stará.Nejdem tu vypisovať rôzne situácie a spôsoby parkovania,ktoré sme tu za roky života zažili, ALE vyzývam Vás a kompetentných aby už prišli s riešením ako tu zaviesť PRAVIDLÁ. Ďakujem

10. február 2019

Angela Brinzova

Dobrý deň, plne sa stotožňujem s problematickou situáciou, ktorá je tu popísaná. Dennodenne sledujem, ako môj “milý” sused volá Mestskú políciu, aby pokutovali parkujúcich na Kĺzavej ulici. Vo väčšine prípadov ide o ťažko chorých, ktorí bohužiaľ nenájdu voľné miesto na vyhradenom parkovisku nemocnice. Už asi pred rokom som navrhovala písomnou cestou, aby na ulici bolo vyznačené povolené parkovanie na jednej strane ulice a zakazané parkovanie v protismere. Každý parkujúci by si bol vedomý svojho priestupku v prípade nedodržania. A zároveň, všetkým slušným ľuďom by bolo umožnené korektné parkovanie. Prosím preto kompetentných, aby v záujme nás obyvateľov, ale i v záujme chorých pacientov riešili každodenný problém Starej Klenovej a Kĺzavej ulice. Ďakujem za pochopenie Brinzová
13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
13. február 2019

Angela Brinzova

Dobrý deň,
chcela by som ešte upresniť, že pre nás nie je problém, že tu vozidlá parkujú (parkovanie v týchto uliciach je najbližšie k nemocnici). Prosím Vás touto cestou, keby ste LEN VYZNAČILI POVOLENÉ parkovanie a zakázané parkovanie, aby sme zastavili pokutovanie všetkých vozidiel.
ďakujem veľmi pekne
Brinzová
13. február 2019

Martin Kundrat

Dnes bolo rozdavanie papúč okolo 9:30, áut >10, papuc 5 ks , nahodnym vyberom.
13. február 2019

Michal

pokial viem tak nad onkologickym ustavom je velke parkovisko vacsinou poloprazdne a taktiez priamo v arealy je moznost zaparkovat, su snad tieto platene ked navstevnici parkuju na klzavej? co si ja vsimam ked tade chodim s detmi je problemove parkovanie prave majitelov domov, tito arogantne stavaju na chodniku tak ze sa musim ist po ceste. Neviem si dost dobre predstavit kde by sa tam mali zmestit boxy pre auta? uzky chodnik na jednej strane, vjazdy do bran a garazi a ulica je obojsmerna...
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme odpoveď z NOÚ:

Národný onkologický ústav má pre potreby pacientov a návštevníkov zriadené dve parkoviská – v areáli NOÚ a pred areálom NOÚ. V súčasnosti je v areáli k dispozícii približne 180 parkovacích miest, ďalších 120 pred areálom v garáži a na nadzemných podlažiach kaskádovitého parkoviska. Situáciu s parkovaním sa snažíme neustále zlepšovať, čoho dôkazom je aj vybudovanie nových parkovacích plôch v areáli nášho zdravotníckeho zariadenia, a to s kapacitou dodatočných 30 a 15 parkovacích miest. S cieľom zlepšenia parkovania pre našich návštevníkov postupne rekonštruujeme aj vonkajšie parkoviská.

Mgr. Martina Šoltésová
hovorkyňa
NÁRODNÝ ONKOLOGICKÝ ÚSTAV
Klenová 1 | 833 10 Bratislava | Slovenská republika

Kancelária starostu
01. máj 2019

Martin Kundrat

Dobry deñ! Zjavne tu došlo k nedorozumeniu pan Starosta (resp. zodpovedna komunikujuca osoba vo Vašome mene) Tu totiž nejde o to že NOU má nedostatočnú kapacitu na parkovanie zamestnancov a pacientov. Ani keby postavili nove parkovisko s 50 miestami to stacit nebude a to že položili novy asfalt je fajn, držím im palce. Mne ale ide o iny problém. A to PRAVIDLA PARKOVANIA NA ULICI KLZAVA. Nakolko auta tu parkuju dennodenne, a budú aj nadalej. Vzhladom na fakt že niektorí susedia alebo okoloidúci pravidelne volávajù Mestskú Políciu ktorá nemá inú možnost len rozdávat papuče na parkujúce autá, ale v zmysle “padninkomunpadni” a kedze maju len obmedzeny pocet papuc, niektore akuta dostanu papuču a iné nie. A je uplne jedno ci parkujete nalavo ci napravo ci na chodniku ci na ceste. Jednoducho ako im vyjde pocet. Pritom rovnako sa parkuje na vedlajsej ulici Stará Klenová. Ale tam si to nevsimaju pretože podla ich slov na tu ulicu ich nikto nevolal. NAOZAJ SKVELY ARGUMENT pokial hovorime o tom istom pravnom predpise, ci zavaznom nariadeni. Pritom by tu stačilo jasne vyznačit zvislymi značkami napriklad “Parkovanie na pravej strane, jednym kolesom na chodniku” alebo “Parkovanie na pravej strane na ceste” a vyznacit tych par miest na statie. Zaviedli by sa jasne pravidla a nik by s tym problem nemal. Aktualny stav je nejasny a preto denne tu zazivame sceny plne nervozity, hnevu a nepochopenia. Nie raz nevedelo vacsie auto (Olo, ine nakladne auta) prejst pomedzi auta zaparkovane po oboch stranach ulice. ALE TO PAPUCA NEVYRIESI. Verim ze sa na to pozriete z tohoto pohladu, NOU s tym nic nema, oni su tu pre onkologickych pacientov, ktorych stale pribuda. Dakujem. MK
01. máj 2019

Angela Brinzova

Dobry den,
moje skusenosti s parkovanim v NOU su opacne. Parkovisko je mozno podla vyjadreni NOU velke, ale v case od 7 - 14 hod je pretazene a nedostatocne zabezpecuje vsetkym pacientom parkovanie. Niekolko krat som navstivila NOU (kym som sa sem neprestahovala) a parkovacie miesto som takmer vzdy marne hladala.
Chcela by som poprosit o zvazenie, aby sa zrusila jedna strana chodnika a umoznilo sa parkovanie vozidiel po jednej strane.
Zaroven chcem upozornit, ze parkovanie vozidiel je nielen na zaciatku Klzavej, ale az po je koniec pod lesom. Vozovka je na vsetkych miestach rovnaka a prave za zakrutou uz spominany chodnik je len na jednej strane vozovky. Preto by som rada navrhla, aby sa rovnako aj na zaciatku Klzavej tento chodnik predefinoval na oblast parkovania.
Este poznamka k stavu cesty: Je sice velmi hrbolata, na to sme si uz zvykli, ale asi po 100 metroch od krizovatky Stara Klenova / Klzava je po lavej strane vpadnuty kanalizacny poklop, ktory umoznuje odtok dazdovej vody. Bolo by vhodne zaradit do oprav toto miesto, aby nedoslo k nehode sposobenej velkou nerovnostou vozovky.
Dakujem velmi pekne za pochopenie.
s uctou
Brinzova
05. september 2019

Raduz Dula

Dobry den susedia. Parkovanie na Klzavej jednoducho NIE JE MOZNE. Aj ja obcas zavolam mestsku policiu, a kedze papuce nasadi, myslim, ze je to uplne opravnena vec, ked len ziadam, aby boli dodrziavane zakony a pravidla cestnej premavky.
1. klzava ulica je OBOJSMERNA, t.j. pri zaparkovani (kdekolvek na vozovke) musi parkujuci nechat prejazdne OBOJSMERNE jazdny pruh. Ludovo povedane, musia popri nom vediet prejst 2 auta oproti sebe (co sa napr. ako pri nespravnom priklade Starej Klenovej) tuto neda dodrzat
2. iste ovladate tematiku parkovania na chodniku, t.j. parkovanie na chodniku tu tiez nie je absolutne pripustne, nakolko tento nema ani parameter chodnikovej sirky a vobec nie sirky na parkovanie vozidiel.
3. komunikacia navyse v hornej casti je extremne strma, a zakruta je neprehladna

Z uvedenych dovodov (ved pockajme co NM odpise) nie je mozne na tejto komunikacii parkovat vobec, ergo MsP vzdy ked pride, rozda papuce, lebo parkovanie tu jednoducho nie je mozne.

PS: susedia, co parkujete na ceste/chodniku, ked zaparkujete, spravte si jednoduchu skusku, ze ci moze popri vas prejst mamicka s kocikom a 2 auta oproti sebe. Ak to tak nie je, tak parkujete v rozpore so zakonom. Dalej je podla mna zbytocne diskutovat. Kym tam niekto nezrazi v zakrute matku s kocikom, niekoho na bicykli, a podobne, mozme dalej polemizovat. Inak na celej komunikacii je v zmysle zakona zakaz zastavenia.
PS2: susedia, spravte si ako my garaz, alebo aspon parkovisko. Ak vlastnite BMW, MLko, Teslu, a dom v tejto lokalite, nemoze to byt problem.
05. september 2019

Angela Brinzova

Dobry den pan Dula, Keby sme tak velmi chceli dodrziavat pravidla, tak by ste sa nesustredili vylucne na Klzavu 1-10. Pretoze Klzava ulica pokracuje aj za rohom, kde tento problem evidentne neriesite. Takze, ak pravidla, tak pre vsetkych a pre vsetky ulice. Jedno mi nie je jasne. Preco pri takejto ulici, ktora je navyse slepa, sa musi zneprijemnovat zivot. Kazdy mame svojich starosti dost. A prejazd na inych uliciach je omnoho vaznejsi ako je tato. Odporucam Vam, prejst sa niekolko krat napriklad po Olivovej ulici a mozem Vam zarucit, ze na tejto ulici su obyvatelia absolutne tolerantni a obojstranne parkovanie prijimaju ako problem, ktory si vedia medzi sebou slusne tolerovat a akceptovat. Dakujem
05. september 2019

Martin Charvát

podnet je nerieseny
05. september 2019

Raduz Dula

Pani Brinzova, dobry den,
rozhodne neriesime len 1-10, plati to vsade. Uprimne, co je na Olivovej, ktora nie je slepa, ma az tolko netazi, nie je strma, nie je slepa a chodnik, co som tadial par krat isiel, pristupny je. Chodci nechodia zvacsa po ceste. Ci je tato situacia na Olivovej OK, by ste sa mohli informovat na DPB, tam by Vam asi ine povedali.
Jedna vec je tolerancia, druha vec je, ked niekto arogantne parkuje na strede ulice. Ak tam davaju papuce, je to asi protipravny stav, ktory sa da vyriesit tym, ze sa tam parkovat nebude, alebo da kazdy 1m zo svojho pozemku a rozsiri sa cesta (co je nerealne, takze sme spat v bode jedna).
25. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Vaše podnety. Podnet postupujeme na preverenie a následne na riešenie kompetentnému oddeleniu.

Za porozumenie ďakujeme.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
25. január 2022

Angela Brinzova

Dobrý deň,
chcela by som sa touto cestou v prvom rade poďakovať za komplexnú rekonštrukciu cesty a priľahlých chodníkov smerujúcich k NOU. Chodci môžu pokojne prejsť po chodníkoch a nebáť sa, že by ich okoloidúce auto zašpinilo vodou z cesty a zároveň autá nebudú mať poškodené disky alebo defekty na pneumatikách. Veľká vďaka.
Zároveň by som chcela požiadať, aby bolo vyčíslené množstvo pacientov, ktoré obsluhuje NOU každý deň. Ak budete mať toto číslo, prosím o zhodnotenie, či parkovacie miesta sú dostatočné na pokrytie pacientov z celého Slovenska, pričom by bolo vhodné do tejto sumarizácie zakomponovať aj čísla všetkého personálu v nemocnici.
Až na základe týchto údajov je možné zhodnotiť, či parkovanie je skutočne dostatočné.
Ďakujem veľmi pekne
26. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Brinzová,
ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď a verím, že cesta a chodníky budú slúžiť všetkým a zabezpečia bezpečný pohyb po komunikácii.
Prioritne je však podnet zameraný na parkovanie na Kĺzavej ulici (pravdepodobne nie iba návštevníkmi NOU), toto budem riešiť s oddelením dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.
Žiaľ, otázka parkovacích miest v blízkosti NOU nie je v kompetencii MČ BANM, keďže ide o pozemky v správe nemocnice. Ale tento podnet znova prepošlem kompetentným v NOU, aby o situácii vedeli aj z tohto zdroja a ak by som obdržala ich stanovisko, budem Vás určite informovať.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
26. január 2022

Angela Brinzova

Dobrý deň pan Kriglerová,
chcela by som Vás ubezpečiť, že na Klzavej ulicii parkujú takmer výlučne návštevníci NOU. Doporučila by som urobiť kontrolu hocikedy po 16 hodine alebo cez víkend, kedy už pacienti nie sú v NOU. Klzava ulica je slepá ulica a nie je tu premávka, ktorú by mohli parkovacie autá ohrozovať. Je to len individuálny problém jedného z našich obyvateľov.
Ďakujem za pochopenie
26. január 2022

Odpoveď samosprávy

Pani Brinzová,
ďakujem Vám za upresnenie. V tom prípade počkám, či NOU pošle nejaké stanovisko, keďže som ich dnes s podnetom kontaktovala. Opýtam sa aj na oddelení dopravy na ich názor a uvidíme čo ďalej.
Určite Vás budem informovať.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
26. január 2022

Raduz Dula

Dobry den p. Brinzova,

prosim nedezinformujte a nezavadzajte. Povodna staznost je spravna. Profil vozovky nepovoluje parkovanie na tejto ulici vobec nikde, nakolko akekolvek parkovanie na celej Klzavej (az po les) nesplna zakladny predpoklad prechodnosti. A aj za platnosti povodneho cestneho zakona, ked sa na chodnikoch parkovat mohlo, na tomto mieste to aj tak nie je mozne (ani v jednom smere) nakolko priechodnost vozovky a volnost chodnika neostane dostatocna.

P. Kriglerova sledujte povodny komentar / odkaz.

PS: a rozhodne to nie je individualny problem, ako uvazda p. Brinzova, ale hlavne teraz v zimnych mesiacoch je ohrozeny nas majetok (obcas je to tak priparkovane, ze by nepresli poziarnici) a problem maju aj smetiari, ci vacsie rozvozove auta a su ohrozene aj zivoty a zdravie hlavne napr. kocikujucich mamiciek, ktore pri priparkovanom chodniku musia vyuzit cestu.
28. január 2022

Angela Brinzova

Dobrý deň,
dovolila som si urobiť zopár fotografií o 7 hod, 7.30 hod a 22 hod z našich ulíc. Tento stav je takýto každý deň. Vozidlá začínajú parkovať od 7.30 hod a odchádzajú najneskôr o 15 - max 16 hod., čo je čas, kedy sú pacienti v NOU.
Nech sa páči
02. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem vám za vaše názory, podnety a fotografie. Podnet som postúpila aj na oddelenie dopravy, kde mi odpísali, že od 1.3.2022 bude platiť zákaz parkovania na chodníku, čiže aj to by malo vyriešiť množstvo podnetov týkajúcich sa práve parkovania na chodníku. Podnet by som na základe tejto informácie, mohla uzavrieť, no počkám ešte na spätnú väzbu z NOU.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
žiaľ, z NOU neprišlo žiadne stanovisko, a keďže od minulého roka je v platnosti zákaz parkovania na chodníku, je v kompetencii MsP riešiť porušovanie dopravných predpisov.

Podnet navrhujem označiť ako uzavretý.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.