Gessayova-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Danica Hritzová 12. februára 2019

Dávnejšie bol vybudovaný "LABUTI PRECHOD", prechod pre cyklistov aj peších v blízkosti ulíc Gessayova, Billa, Nam. Hraničiarov, pri projekte Petržalka city. Pri tomto prechode je zároveň odbočka na blízke parkovisko, ako aj cestu na novo vybudované ihrisko z projektu Petržalka city. Vďaka prechodu bola osadená značka s prikázaný smerom do prava z výjazdu z parkovísk. Výjazd využívajú mnohí obyvatelia aj okolitých ulíc, nakoľko cesta medzi Billou a Nam hraničiarov je pravidelne plná a prechod je obojsmerne priam neprejazdný.
Samozrejme, odbočenie do ľava z príjazdovej cesty v smere na LABUTÍ PRECHOD je zakázaný.Prečo je tu osadená značka prikázaného smeru a zabraňuje zmysluplné využitie cesty? Pred osadením prechodu tu prikázaný smer nebol a všetko fungovalo. Žiadam o odstránenie značky.

13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že ide o štandardné značenie ostrovčeka.

Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. február 2019

Danica Hritzová

Dobrý deň, výjazd z cesty pri prechode využívajú okrem iných áut aj obrovské autá z blízkeho súkromného parkoviska, ktoré odťahujú búrané autá. Tieto obrovské autá, ak by dodržali prikázaný smer do prava, sa majú problém v blízkom okolí otočiť. Preto pochopiteľne porušujú prikázaný smer a odbočujú do ľava. Rovnako aj ostatné osobné autá, nakoľko je táto odbočka rýchlejšia, bezpečnejšia. Ak sa nevyužije táto odbočka pri ostrovčeku, musíme využiť cestu medzi Billou a Nam Hraničiarov, kde ak vojde nákladné auto, ktoré vykladá tovar do predajní na ulici nám Hraničiarov, musíme vycúvať celou ulicou a obchádzať celý blok až ku Zrkadlovému háju. Máme tým pádom možnosť využiť ulice, z ktorých rovnako vychádzame a odbáčame, sú nebezpečnejšie, lebo sa vychádza na cestu, kde sú 2 prúdy v oboch smeroch a autá jazdia rýchlejšie, ako pri LABUTOM prechode, kde sú auta spomalené blízkym semafórom. Prečo ste osadili značku prikázaný smer na výjazde, kde je iba jeden prúd v oboch smeroch? Zabránili ste tak plnohodnotnému využitiu výjazdu. Ak obchádzame celý bolk, stojíme na 4 semafóroch. A aby sme sa k týmto cestám dostali, riskujeme na výjazdoch kde vodiči jazdia rýchlejšie a vo viacerých prúdoch. V porovnaní s inými výjazdmi v okolí s výjazdom pri LABUTOM PRECHODE, ktorý je bezpečnejší, najviac využívaný, urýchľuje výjazd, čím zároveň šetrí životné prostredie od smogu, ste nezmyselne osadili značku, ktorá nedáva žiaden bezpečnostný zmysel. Žiadam o urgentné odstránenie značky. Ďakujem.
14. február 2019

Martin Uváček

Úplne zbytočný podnet. Práveže pred vybudovaním ostrovčeka tu bolo odbočenie z tej panelovej cesty dosť nebezpečné, nakoľko autá aj autobusy si tú zákrutu rezali v celkom slušnej rýchlosti. Teraz aspoň vizuálne musia kvôli prechodu spomaliť. Tá značka tam nie je len tak, nakoľko to nie je riadená križovatka a z hľadiska rozhľadu a bezpečnosti je odbočenie doprava smer Nám. Hraničiarov jediné bezpečné.
14. február 2019

Danica Hritzová

Martin, ďakujem za Váš názor, no nesúhlasím. Z opačnej strany bloku je výjazd medzi bytovkami na uliciach Osuského, Gessayova. Je vo väčšej zákrute, ako výjazd pri Labuťom prechode a vychádza sa tam na dvojprúdovú cestu v oboch smeroch. Rovnaké výjazdy nájdeme v okolitých častiach, kde sa prikázaný smer nenachádza. Niekto pri budovaní prechodu nepremyslel umiestnenie a nedotiahol detaily. Stačilo ho posunúť o 50 m smerom k Námestie hraničiarov, využil by sa určite viacerými osobami, ktoré využívajú električku. Teraz gro ľudí križuje trávnik a vôbec nevyužívajú obkľuku k prechodu. Čo je bezpečnejšie? A keď sa vrátim k podstate, akým spôsobom ohrozujeme osoby prechádzajúce cez prechod tým, že by sme odbočili z výjazdu do ľava? Sú predsa pár metrov od výjazdu a teda všetci sú dobré viditeľní. A Martin, presne ako píšete, autá aj autobusy tu kvôli prechodu spomaľujú, čím je výjazd bezpečnejší. Čiže žiadna logika v osadení značky. A čo sa viditeľnosti týka? Aj v hustej hmle by bolo všetko vidieť, keďže sa bavíme o pár metroch. Nájde sa niekto, kto vie v tejto situácii pomôcť? Budem vďačná.
14. február 2019

Marika Hain

Súhlasim s pani Danicou, že odbočenie vľavo by sme tu prijali viacerí. Prechádzať cez parkovisko pomedzi Nám. hraničiarov a Billou je dosť často skúškou trpezlivosti. Odbáčanie vpravo je pre tých, ktorí chcú ísť opačným smerom skutočne komplikované, keďže otočiť sa do protismeru sa nikde nedá (ani pre osobné autá, nieto ešte pre veľké odťahovky a iné dodávky). Chodiť niekoľkokilometrové obchádzky nie je veľmi ekonomické a ani ekologické.
14. február 2019

Gro Go

Žiadame (ne) kompetentných úradníkov o okamžité odstránenie dotknutej značky, a riešenie problémov v prospech obyvateľov. Už sa konečne zamyslite nad xy absurdnymi opatreniami ktoré len ničia život nás, platiacich daní obyvateľov. Ste na hanbu
14. február 2019

Marcela

Pripajam sa k ziadosti o odstranenie znacky a prehodnotenie takehoto nezmyselneho typu obmedzenia. Kedze predmetna odbocka je v zakrute pri priechode pre chodcov, auta tu prirodzene spomaluju a dane obmedzenie nema logicky zaklad. A kedze to i v sucasnosti vodici porusuju, bez koliznych situacii, zrejme bolo osadenie uplne bezpredmetne a isto by sa hodilo na inych miestach. Dakujeme.
15. február 2019

Kacenka Galova

Suhlasime s Danicou a vyssie popisanymi argumentami pre odstranenie tohto oznacenia.
23. jún 2019

Marián

Gessayova-Cesty a chodníky-iné

Dobrý deň, na tejto križovatke z ulice Gessayova na ulicu Nám. Hraničiarov pravidelne odbáčajú auta doľava napriez značke prikázaného smeru doprava a tým ohrozujú aj ľudí na prechode a po upozornení sú agresívni. Jednoduché riešenie by bolo osadiť na cestu žltý oddeľovač (na obrázku č. 4) v minimálnej dĺžke 26 metrov (1. obrázok od bieleho po bordové auto, 3. obrázok pohľad zhora).
07. december 2022

Martin Uváček

Čochvíľa to bude celé prestavané kvôli električke. Momentálne je tento úsek preložený a odbočenie doľava čoskoro zanikne aj s pôvodným mostom cez kanál.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.