Žitná-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Rasto 12. februára 2019

Nevhodné nastavenie semaforov v Rači. Vzniká zápcha, ktorá uzatvára obyvateľov Rače vo svojej MČ, spomaľuje premávku a znečisťuje ovzdušie. Nutné nastaviť intervaly semaforov na vstupe do Rače tak, aby táto situácia nenastávala a presunúť zápchu na začiatok Rače a pred Raču v smere od Jura.

12. február 2019

David 1

To čo sú za nápady. Tak ja potom ja chcem ďalší semafor pred Vinohradmi na Račianskej, ktorý zastaví Račanov pred vstupom do Nového mesta. Tiež tam majú bočné smery podstatne kratšie intervaly zelenej... Čo tak presadnúť do MHD ako vymýšlať blbosti.
12. február 2019

Rasto

požiadavka je legitímna. platim v tomto meste dane a pozadujem lepsie sluzby ako CP a cisty vzduch. autom jazdit musim vozim TZP dieta.
12. február 2019

Ján

David 1: Tak na Vinohradoch su take semafory 3. Na jednej strane suhlasim s Vami, aby ludia, ktori nutne auto nepotrebuju chodili MHD. Ja napriklad nou chodim aj ked mam urcite vyhrady, no je to stale lepsie ako trcat v zapche v aute. Na druhej strane suhlasim aj s Rastom v tom, ze my ako Racania, ktori platime dane by sme mali mat aj trochu vyhodu a nemali by sme byt obmedzovani az v takej miere niekym, kto sem len pride na aute z Pezinka, odrobi 8 hod a ide prec. Schvalne si pozrite kolko PK znaciek je v Raci rano. Minimalne by mohlo mesto spravit studiu toho, kolko aut pride od PK do Race a ci by ich obmedzenie malo nejaky vplyv na dopravu na Racianskej.
13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie podnetu má v kompetencii magistrát, kam ho preposielame.

S pozdravom

MÚ – Rača
13. február 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

u nas taka obycaj preferovanie cezpolnych , kvôli ktorym robime dialnice, prijazdove rychlocesty...a my z ba to musíme trpiet.. STUTTGART 21 a ZLTE VESTY to zacali, budeme my nadalej ovce?...
13. február 2019

David 1

re:Ján
Račianska je hlavná výpadovka na PK a Modru. Pokiaľ sa nevybuduje obchvat D4 tak sa situácia určite nezlepší. Úzka Rybničná je plná po kruhák vo Vajnoroch.

Obyvatelia PK si platia tiež dane vo svojom meste , ktoré je denne upchaté "cezpolnými" z okolitých dedín... Tiež im majú dať stopku na začiatku mesta?

Jarošovu, Riazanskú a Nobelovu v N.Meste tiež denne upcháva tranzit Račanov . Takže to tiež uzavrieme?
Na Račiansku sa zo Sliačskej pri Figare tiež nedá ráno dostať pre permanentné zapchy, ktoré netvoria miestni obyvatelia.

Chyba je v roky zanedbanej infraštruktúre ciest.
V Rači a N.Meste sú to prepojenia Račianskej s Vajnorskou ul. Predĺžením Bojnickej ul. a Tomášikovej ul.

Ako Bratislavčan máte nárok na zvýhodnené cestovanie MHD s mestskou kartou.
13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. február 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

pan matus od klobucnickej bude iba pozadovat TRPEZLIVOST::: pan starosta od DROTARA , ktory v karlovke nevyriesil dopravnu situaciu bude iba konstatovat ze to nie je v racanskej kompetenci..
15. február 2019

Rasto

Re: David
Tu riešime Raču. V PK nech si zvolia riešenie, ako budú považovať za vhodné. Nikto nehovorí o stopke, iba o regulácii toku IAD tak, aby sa nehromadila v Rači a jej obyvatelia neboli väzňami. Normálne riešenie.

Ak je autor z PK smeru, môže využiť BID.
18. február 2019

David 1

@ Rasťo, Nikto nebude regulovať hlavnú príjazdovú cestu.
To vyrieši jedine obchvat a plánované prepojenia ,aby sa mohla doprava rozptýliť čo dnes nie je možné.
18. február 2019

Rasto

@david to je vtip? Vy ste z magistrátu alebo z dopravného inšpektorátu? Nechce sa vám jazdiť ako “socka”? To znamená, že zmeny nastavenia intervalov, ktoré sú podmienkou výstavby developerských prípjektov, sú iba fikcia?
27. február 2023

Rasto

Situácia stále neriešená. Najnovšie aj v popoludňajšej špičke nepochopiteľne stojí aj 200 m rad vozidiel v smere z mesta na Peknú cestu, pričom v smere z PK často max. 2 autá. Strata času, nákladov aj zbytočnene znečisťované ovzdušie..
28. február 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.