Miletičova-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Martin 18. februára 2019

Pre zvýšenie počtu parkovacích miest začali autá parkovať šikmo na dom. Výsledkom je, že šírka cesty im už nestačí a musia jazdiť po tráve. Chodník je plný blata, ulica špinavá a trávnik zničený.

20. február 2019

Andrej

nechutnee...
21. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na mieste vykonáme obhliadku a o riešení Vás budeme informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
29. marec 2019

Peter D

Situacia je stale rovnaka aj po mesiaci .....
17. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť zabezpečí osadenie zábran voči prejazdu v danej lokalite. Časový horizont sa nedá presne určiť, nakoľko je potrebné spracovanie cenovej ponuky a objednanie kameňov (zábran).


Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
06. jún 2019

Peter D

????????????????????????
06. jún 2019

Juraj

Bývam na Miletičovej 47 a myslím si že riešenie nie je zakazovať a dávať zábrany voči parkovaniu a podobne treba rozšíriť komunikáciu a dať aspoň asfalt na diery, kde majú ľudia zaparkovať ? myslím si že tých 40-50 cm zelene (ktorá tam ani pred tým nebola) nebude nikomu chýbať !
06. jún 2019

Jakub

Dobrý deň,

som obyvateľ priľahlého bytového domu. Parkujem tu pravidelne a rád by som sa spýtal ako plánuje miestny úrad riešiť to že osadením zábran zrušíte cca 15+ parkovacích miest. Už teraz nie je kde zaparkovať. Áno je mi ľúto že sa tam takto zničila malá časť trávnatého porastu pri ceste ale začalo sa parkovať šikmo práve z dôvodu že nie je kde parkovať a šikmým parkovaním sa vytvorili ďalšie 4 parkovacie miesta.

Za druhé práve dnes bola v týchto miestach čistená kanalizácia, nachádzajú sa tu dva kanalizačné poklopy. Ak uzavriete prejazd do tejto časti ako plánujete sprístupniť čistenie daného úseku kanalizácie do budúcna?

Po ďalšie byty Miletičova 47 a 49 tam majú vchod do budovy z akého dôvodu by im malo byť obmedzené parkovanie a prístup do budovy z tejto strany. Z prednej strany je prístup k bráne dosť obmedzený preto sa zadný vchod často využíva pravé pri sťahovaní, prenášaní nábytku atp. čo Vás oprávňuje nám tento prístup zamedziť?

Nehovoriac o tom že v pivničných priestoroch sa nachádza prevádzka (*Fitness Relax) ktorej týmto pádom obmedzíte zásobovanie a aj prístup pre ľudí ktorí tam chodia pravidelne cvičiť a to nie len z blízkeho okolia takže pravidelne parkujú práve na dotknutých parkovacích miestach.

Posledná moja otázka ako je možné že spracovávate cenovú ponuku a objednávku, prípadne už plánujte osadenie a nikto minimálne nie obyvatelia bytov Miletičova 47 a 49, ktorí ako som spomínal majú na túto stranu vchod plus majiteľ spomínanej prevádzky o niečom takomto nebol informovaný.

Vami navrhované riešenie mi nepríde správne a nerieši absolútne nič lebo ľudia ktorí tam pravidelne parkujú si budú musieť nájsť miesto niekde inde a situácia, vzhľadom na to že nie sú vytvorené vhodné parkovacie miesta v dostatočnom množstve, sa bude len opakovať.
07. jún 2019

Martin

Myslim, ze ide o osadenie kamenov tak, aby sa znemoznil prejazd po trave. Nie o obmedzene prijazdu ku zadnej strane domu.
07. jún 2019

Juraj

Pán Martin môžem sa spýtať keď sa realizovali nadstavby nad bytovkami v inkriminovanej lokalite kde bola vtedy Vaša iniciatíva a ako ste riešil kde sa bude parkovať ? problém treba riešiť komplexne nie iba zákazmi a vyhovieť jednotlivcom ktorý ako vy nenavrhnú žiadne riešenie v prospech obyvateľov.

Plne súhlasím s pánom Jakubom, existuje jednoduché nenáročné riešenie (ani finančne) pre zabezpečenie spokojnosti obyvateľov.
07. jún 2019

Martin

Pán Juraj, auto je Váš súkromný majetok a jeho kúpou ste prevzali povinnosť zabezpečiť mu parkovanie. Obec, ani mesto nemajú povinnosť zabezpečiť Vám parkovanie na svojich pozemkoch.
31. október 2019

Martin

Dobrý deň do samosprávy, Bude to už 7 mesiacov, odkedy sme si naposledy písali. Môžme počítať so zlepšením? Vopred dakujem Martin
04. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve

S pozdravom
Stanislav
19. november 2019

Peter D

Pomocka pre samospravu. Pred domom na Mileticovej 74 su kamenne zatarasy bez funkcie a len komplikuju kosenie travnatej plochy. Niekedy riesenie je rovno pred ocami a my ich nevidime ale riesime verejne obstaravanie a zbytocne vyberove konania.
31. január 2020

Martin

Dobry den, blizia sa nam prve narodeniny uvedeného podnetu. Este stale sa obstarava?
06. február 2020

Marián Šauša

K prvému výročiu som našiel riešenie.

Osadenie kameňov zabráni prejazdu čistiacich aut z BVS - čistenie kanalizácie a ďalšie problémy, potrebné je položiť asfaltový koberec s rozšírením a obrubníkmi.
07. február 2021

Martin

Dva roky v riešení. Trávnik úplne zmizol, ulica je plná blata, po daždi tak na gumáky. Veľká hanba pre vodičov a mestskú časť.
14. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Martin,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

požiadali sme kolegov z oddelenia životného prostredia o vyjadrenie.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
13. apríl 2022

Peter D

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
13. apríl 2022

Martin

Veľmi je to pekné, vyzerá to ako v Mariupole. Aj chodník pohodlný, široký, krása. Kto toto dielo navrhol?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania