Beňovského-neporiadok a odpadky-neodpratané lístie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Jana 18. februára 2019

Prosím o vyčistenie parku Družba - najmä priestoru pred školou ZŠ Beňovského, kde je po zime nafúkaného veľa lístia a aj rôzneho neporiadku z kontajnerov.
V tejto časti parku sa počas týždňa popoludní hrajú školáci v rámci družiny (ŠKD), keďže škola ZŠ Beňovského bohužiaľ nemá vlastný oplotený areál.
Bolo by aj z tohto dôvodu, veľmi žiadúce, aby sa táto časť priestoru čistila počas roka priebežne, oveľa častejšie ako raz za pol roka.
Ďakujem.

21. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dočistenie tejto lokality je naplánované na týždeň 25.2.-1.3.2019
Kto? oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
01. marec 2019

Jana

Dnes je 1.marec a celá doná časť parku Družba - časť popri škole - je stále rovnako špinavá.
Práve končia prázdniny - počasie na vyhrabanie bolo veľmi priaznivé, priestor bol voľný, no od pondelka sa tam budú deti zase hrať a hrabať v špine.
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Park Družba je už dočistený.


Kto? oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
12. marec 2019

Jana

1) Ďakujeme za vyčistenie parku.
2) Oceňujeme že sa Dúbravke konečne čistí verejný priestor od lístia, ktoré padlo na jeseň - v týchto dňoch naozaj vidno snahu v uliciach na mnohých miestach v Dúbravke. Zelene je v Dúbravke našťastie veľa, preto bolo samozrejme veľa aj popadaného lístia. Parkov tu ale máme iba niekoľko a v rámci údržby by mohli mať prednosť, resp. častejší harmonogram údržby.
3) Čo sa týka parku Družba - väčšinou vietor fúka zo SZ, takže v jeho južnej časti (pri škole) je v kríkoch neustále nafúkané lístie z celého parku, keby sa v tejto časti upratovalo priebežne a nie raz až v marci, nebolo by lístie v hrubých vrstvách nalepené na kríkoch - ktoré sa ani teraz nepodarilo "dočistiť".
4) Je pochopiteľné, že ak má Dúbravka stíhať počas zimy zabezpečovať aj zimnú službu, bude len veľmi ťažko stíhať s odpratávaním popadaného lístia. Prístup obyvateľov sa ale postupne mení, a stále viac ľudí nie je ľahostajných k svojmu okoliu a majú chuť aj sami niečo aktívne riešiť. Určite by pomohlo viac zapájať dobrovoľníkov do čistenia Dúbravky, bolo by ich iste dosť, len ich treba hromadnejšie zorganizovať, ako to bývalo za zaznávaných socialistických čias - v dohodnutý deň rozvoziť a zapožičať hrable, vrecia a zabezpečiť aj odvoz zozbieraného odpadu. Ochota by nechýbala, problémom v súčasných podmienkach je skôr to, že aj pre aktivistov je demotivujúce nahrabať kôpky lístia a potom čakať deň-dva kým sa zabezpečí ich odvoz, lebo zlomyselníci a najmä vietor sú v Dúbravke vždy o niečo rýchlejší.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania