Skládka odpadu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený

Vizitka našich spoluobčanov. Na ulici Jedľová 2 a 8 pri boxoch na smetie sa nachádzajú skladky odpadu, ktoré zo dňa na deň narastajú. Prosím kompetentných o odstránenie tohto odpadu, ktorý tam straší už pekných pár týždňov. Ďakujem.

30. október 2013

Juliette

By ma zaujimalo, preco by mal niekto cudzi odpratat "vas" odpad. Vyhovorka "platime si za odvoz odpadu" neobstoji. OLO neberie NIC, co je mimo kontajneroveho stojiska. A ked vidim, ten bordel, ani sa necudujem. Bud si pockajte na velkokapacitny kontajner urceny na jesenne upratovanie (ak ste ho este nemali), alebo si ho ako bytovy dom, objednajte.
30. október 2013

Norbert Slivka

Milá pani Julietta, neviem či ste si vôbec správne prečítala, načo a ako slúži táto appka. Asi nie. S tým, že medzi slušnými občanmi žijú aj divosi, nikto po dobrom už nič nespraví. Predpokladám že, práve cudzí túto hromadu odpadu pratať budú, jedine, že by ste mali záujem to odpratať vy. O to kto ten odpad odpratá predpokladám informuje miestny úrad správcu paneláku, pred ktorým je ta skládka, ktorý následne informuje domovníka v dotyčnom dome a vy všetci, či ste tam už niečo odložili alebo nie, si pekne ten kontajner alebo firmu na odpratanie objednáte a zaplatíte. Potom sa kľudne môžete sťazovať a pripomienkovať podobné podnety. Ale ak je toto jediná vec, ktorú dokážete, tak nech sa páči. Prajem pekný deň.
30. október 2013

Martin

Dom sice mate pekny, ale "obsah" niektorych bytov, bez urazky, je stale na vyhodenie.
V Ruzinove je vzdy jarne a jesenne upratovanie, kde MU pristavi velkoobjemove kontajnery. Informuje o tom na svojich www strankach a uverejnuje tuto informaciu v Ruzinovskom echu. Velmi ucinne je, ked niekto tuto informaciu nalepi na jednotlive vchody, pripadne navklada do schranok.
Bol som strankach MU Vrakuna a o takejto aktivite su informacie iba z roku 2010.
Juliette ma pravdu. Mate vsak este jednu moznost - DIY. Zozente si od suseda valnik a odvezte to na zberny dvor, lebo mala kopa pyta viac a nakoniec vam nebudu stacit ani 2 kontajnery.
30. október 2013

Norbert Slivka

Pekné od vás, že to čítate a reagujete. Len pre vaše info, ja v tom baráku nebývam chodím len okolo, lebo bývam o ulicu vedľa. Kontajnery tam boli pred dvoma týždňami a do konca 40m od tohto miesta. Kopa odpadu je tam už cca. pol roka. A čudujte sa, nikto si tu hromadu nevšimol alebo nechcel všimnúť, lebo by to trebalo preniesť tých 40m, to narážam jak na nájomcov, ako aj na tú firmu, čo likvidovala asi tri kontajnery odpadu, ktoré boli vyhodené pri jesennom zvoze, ktoré sa koná pravidelne v MČ Vrakuňa. Takže tá kopa to nie je krátkodobá záležitosť, ale vizitka občanov v danej lokalite. Jedine kto má z toho osoh sú zberači odpadkov a železa. Škoda len, že po sebe zanechajú ešte vätší neporiadok, ako tam bol. S pozdravom.
04. november 2013

Monika Vnukova

Som rada ze tento problem trapi aj inych obyvatelov Vrakune a nie len mna a moju rodinu. Obratila som sa so ziadostou o riesenie problemu na Spokojne Byvanie, MU Vrakuna, ako aj Mestsku policiu. Takze pevne verim, ze sa o danu problematiku zacnu zaujimat aj kompetentny uradnici a navrhne sa komplexne riesenie problemu, lebo po odstraneni skladky, je tam bordel o par dni znovu. Navrhovala som vyuzit danu plochu napr. rozsirenim parkovacieho miesta, alebo ulozenim recyklacnych kontajnerov na miesto kde sa pravidelne vyskytuje skladka odpadu. A tym znizit moznost jej opatovneho vzniku.
06. november 2013

Norbert Slivka

Dobrý deň, zasielam fotografie z dňa 06.11.2013. Obidve skládky odpadu sú zlikvidované a miesta vyčistené. Chcem sa poďakovať aj v mene všetkých slušných občanov, všetkým zainteresovaným, vďaka ktorým sa tento podnet podarilo vyriešiť. Ešte raz veľká vďaka. S pozdravom a prajem čistý deň.
06. november 2013

Norbert Slivka

Ešte druhá fotografia.
06. november 2013

Monika

Je mi luto, avsak aj po vycisteni skladky sa odpad dalej zhromazduje v okoli stojiska kontajnerov a tak cely problem nie je ani zdaleka vyrieseny.
06. november 2013

Monika Vnukova

Len jeden den po vycisteni skladky, sa odpad znovu zacal hromadit. Chybaju preventivne opatrenia, ako aj komplexne riesenie celeho problemu.
06. november 2013

Monika Vnukova

Podnet NIE JE VYRIESENY, kedze sa skladka znovu objavila len jeden den po vycisteni.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania