Holíčska-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Igor 18. februára 2019

Dlhodobo odstavené vozidlo s vypustenými pneumatikami bez platnej STK a EK

21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.

Často sa ale na parkoviskách stretávame s prípadmi, keď vozidlo tabuľku s evidenčným číslom má, ale je viditeľne spustnuté, má neplatnú nálepku o vykonaní technickej a emisnej kontroly a je zjavné, že vozidlo je dlhodobo nepoužívané. To je zrejme aj v tomto prípade. Vtedy je proces odstraňovania zdĺhavejší, nakoľko často ide o prípady, kedy sa vlastníkovi nedá doručiť poštová zásielka s výzvou na odstránenie, prípadne vozidlo je predmetom dedičského konania, či je zaťažené exekúciou, čo celý proces značne komplikuje, predlžuje a v krajnom prípade celkom znemožňuje.

Kontaktujte prosím kolegu z oddelenia životného prostredia p. Milinckého, ktorý má v kompetencii vraky a staré vozidlá: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/.
Evidované vraky nájdete tu: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/vraky-stare-vozidla-aktual/.

Kto? MÚ Petržalka - Oddelenie životného prostredia
Kedy? mesiac

MÚ BA - Petržalka
27. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo má však platnú emisnú aj technickú kontrolu do 08/2019, nič z neho nevyteká, ani neodpadáva. Dlhodobé státie na mieste nie je porušením žiadneho platného predpisu. Mestská časť Bratislava – Petržalka nemá žiadne zákonné oprávnenie toto vozidlo odstrániť.



MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania