Sibírska-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

,,Prosím vás o zabezpečenie výrubu dvoch ihličnatých stromov na Sibírskej 22. Stromy sa nachádzajú do 2 metrov od päty domu. V minulosti sme tam mali problém s plesňou na fasáde (v kúte), museli sme osekať konáre, aby sme to prevzdušnili. V roku 2015 sme robili zateplenie bytového domu, stromy vyrástli a aby sme zabránili výskytu plesne na novej fasáde žiadame Mesto Prešov o výrub týchto drevín."Domová dôverníčka

20. február 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
12. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Proces výrubu drevín je realizovaný v zmysle zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny. Požiadavku na výrub dreviny je potrebné podať na tlačive Návrh na výrub dreviny vo verejnej zeleni, ktoré je k dispozícii v klientskom centre mesta Prešov na Jarkovej ulici 26 a na internetovej stránke mesta Prešov https://www.presov.sk/navrh-na-vyrub-dreviny-drevin-vo-verejnej-zeleni-clanok/mid/312984/.html, https://www.presov.sk/download_file_f.php?id=731461. Tlačivo obsahuje aj prílohy vyjadrenia súhlasu a nesúhlasu dotknutých obyvateľov bytového domu. Vyplnením a doložením týchto príloh predídete možným zbytočným susedským sporom.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania