Holíčska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Flagrante porusovanie zakazu vjazdu. Pravidelne kazde rano a po vyucovani ohrozujú šoféri deti a rodicov. Podaktori az po schody zapnu carovne vystrazne "ja nic ja muzikant". Poprosím dlhodobo kontrolovať policajtmi tak ako rano a vecer. Ked som upozornil jedného otecka ze je tam zakaz mi povedal ze ma v aute dieta male nebude ho budit radšej riskne pokutu od polície (ktora tam stat urcite nebude) Prosim policiu kontorlu dodrziavania zakazu vjazdu. Ďakujeme

12. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie zdokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča, v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti (vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky atď.), ktoré by mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný. Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Mestská polícia
12. marec 2019

Peter

ano ja som jasnovidec a. budem predvídať kedy spáchaju priestupok aby som vcas privolal MP. preto lebo keby som cakal az ked sa skutok stane šofér do 5 minut odide a MP pridu po 15minutach nikoho neuvidia a skonštatuju ze skutok sa nestal. Co takto tam postaviť hladku rano a po skole, nech vybera pokuty?
25. marec 2019

Odpoveď samosprávy

V predmetnej veci bolo zistené, že v období od 11. 03. 2018 do 11. 03. 2019 bolo preverených 61 oznamov na ul. Holíčska, z ktorých 34 bolo nepotvrdených a 27 bolo riešených. Dňa 14. 03. 2019 bol vyrozumený zástupca veliteľa Exp. MsP BA V o tomto podnete s tým, aby pri plánovaní hliadkových služieb zohľadnil výkon nepravidelných kontrol na tomto úseku v čase pred začatím vyučovania a v popoludňajších hodinách.
25. marec 2019

Peter

predpokladam ze tych 34 pripadov ste nestihli prist, to mi je jasne ale dakujem aspon za zvysenie kontrol pri zakladnej skole. Za jeden den velmi vela priestupkov.
25. marec 2019

Peter

btw podnet vyrieseny nie je ani zďaleka auta tam veselo jazdia stale, takze ak to neriesia tak sa to neda považovať za vyriesene. aj dnes veselo biela skoda yeti do. zakazu. vsak moze pokutu nedostane
03. október 2019

Peter

stale auta ohrozuju deti prosim o komplexné riešenie.
03. december 2019

Peter

stav nezmenený auta jazdia do zákazu naďalej. prom si o pre poslanie, darmo vodicom vysvetľujem ešte mi odpapuluju ze radšej pokutu zaplattia
05. november 2020

Peter

poprosím o znovu poslanie podnetu situácia kazde rano to isté premavka husta kazdy ignoruje zakáz.
08. november 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
07. október 2021

Peter

nic, rano plne aut "len nachvilu vojdem do zakazu"

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania