Krasovského-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
PaloP 21. februára 2019

Každým dňom rozrastajúca sa plocha divokého parkovania v mieste bývalého futbalového štadióna. Ničenie zelene, znečisťovanie.

22. február 2019

Andrej

ale hlavne,ze developerovi sa vyslo v ustrety a postavili sa tie budovy, do ktorych tito parkujuci chodia...
24. február 2019

Martin Uváček

Pokial viem,ľudia takto parkujú na súkromnom pozemku kmotrikovej firmy.
25. február 2019

Michal K.

zavolajte MsP
25. február 2019

Martin Uváček

Odkedy rieši mestská polícia neoprávnené parkovanie na súkromných pozemkoch? Nech si Kmotrik láskavo tú lúku oplotí a parkovať sa tam nebude.
16. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že pozemok patrí súkromnej spoločnosti. Z uvedného dôvodu nemá Hlavné mesto SR Bratislava kompetenciu ani právomoc riešiť parkovanie v uvedenej lokalite.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. marec 2019

Obcan

sukromnej osobe to zrejme vyhovuje - sak aspon si tam postavi dalsiu hnusnu opachu
08. jún 2019

Jana P

parkovanie na sukromnom pozemku riesi aj tento podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/17221/parkovanie-na-trave-halova-petrzalka

vyjadrenie (zrejme) policie v tomto podnete je nasledovne "Príslušníci MsP sú oprávnení riešiť priestupky aj na pozemku, ktorý je súkromný ale nie je označený a je verejnosti prístupný (nie je tam oplotenie, brána alebo rampa zabraňujúca vjazdu a výjazdu). Na takýchto neoznačených pozemkoch platí zákon o cestnej premávke a dopravné značenie. Z toho vyplýva, že každý vodič prechádzajúci týmto pozemkom alebo parkujúci na tomto pozemku, je povinný dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky a v prípade ich porušenia príslušníci MsP majú oprávnenie zakladať prostriedky na zamedzenie odjazdu motorového vozidla a sankcionovať vodičov porušujúcich zákon."
08. apríl 2022

Martin

Dobrý deň.

Mestská polícia pred nedávnom začala dávať papuče na autá ktoré tu parkujú. Taktiež na autá ktoré boli na spevnenej ploche, s odôvodnením že ide o chodník. Pre neznalého vodiča je ale problém chodník rozoznať. Po rozhovore s mestským policajtom, nám bolo povedané, že pozemok v okolí nadjazdu patrí Magistrátu a nesmie sa tu parkovať, aj keď autá nie sú na tráve. Pričom pod nadjazdom skutočne veľa zelene nie je. Pozemok Green Parku sa nachádza až ďalej.

V danej blízkosti tohoto pozemku sa nachádza aj bytový dom. V okolí nie sú žiadne vyznačené parkovacie miesta pre obyvateľov, ktorí tu bývajú ako inde v Petržalke (označené modrou). Bytový dom má parkovacie kapacity, ale nie dostatočné. Zároveň pre návštevníkov Sadu Janka Kráľa môže byť problematické parkovanie.

Plánuje mesto okrem dávania pokút aj riešiť parkovanie pre rezidentov a návštevníkov Sadu Janka Kráľa, tak aby mali kde parkovať?

Iba doplním, že po začatí týchto reštriktívnych opatrení, autá nezmizli, iba sa presunuli do križovatky na Krasovského, kde reálne bránia vo výhľade. A na ulici Krasovského smerom k Tyršovmu nábrežiu je osadená nová znǎcka, označujúcu parkovaciu zónu. Za touto značkou vodiči tiež dostávajú papuče.

Ďakujem za odpoveď
08. apríl 2022

Michal K.

dobry den,
cielom mesta by nemalo byt budovanie dalsich a dalsich parkovacich miest, pretoze ich nikdy nebude dost. ak sa niekde zlepsi situacia s parkovanim, pridu dalsie a dalsie auta, presunu sa, a sme tam, kde sme boli. lepsou cestou je zlepsovat dopravu a motivovat ludi nechodit vsade autom. vo viedni si nikto nedovoli parkovat tak divoko ako v bratislave a nie je tam viac moznosti parkovania, a uz vobec nie zadarmo. parkovanie nie je ludske pravo. mesto ma patrit ludom, nie autam.
08. apríl 2022

Martin

Dobrý deň,

využívate túto spevnenú plochu pod nadjazdom na prechádzky? Podľa Vášho príspevku, asi nebývate v danej oblasti. Domnievam sa, že cieľom mesta by malo byť poskytnúť služby pre ľudí ktorí tam bývajú, ako je aj parkovanie, keďže mesto vyberá dane od týchto ľudí. Zároveň plánovaná parkovacia politika asi tiež nebude zadarmo, takže niečo by to mohlo priniesť aj ľuďom.

Vo Viedni sa nesprávne parkovanie rieši pokutou za sklo, nie papučou. Ďalej si môžete zaplatiť aj parkovanie v kurtzparkzone, je tam väčšie množstvo parkovacích domov, integrovaná mestská doprava, ktorá má metro a aj vlakové spojenia. Petržalka nie je husto zastavané historické centrum mesta. A ak má niečo parkovacia politika riešiť, tak to, aby ľudia čo tam bývajú mali kde parkovať.

Ohľadne množstva áut, asi je lepšie dať daň za vozidlo, ak to chcete riešiť systematicky.
08. apríl 2022

Michal K.

dobry den,
byvam v inej casti bratislavy, kde je situacia s parkovanim este horsia.
cele to ma este aj ekonomicku stanku. zodpovednost za moznosti parkovania ma v prvom rade developer bytovych a kancelarskych budov. a obyvatelia domov, ktori by sa mali pri kupe bytu pytat aj to, kde a ako budu parkovat. mesto ma ziadat od stavebnikov primerane moznosti parkovania. nemozme sa spoliehat, ze nam bude mesto vsade stavat parkovacie miesta a parkovacie domy s parkovnym 39 eur rocne. dan za byt je v podobnej vyske. parkovacich miest chybaju desiatky tisic, kto ich postavi a za co? a i tak chce kazdy parkovat par metrov od vchodu, nik nechce chodit dvesto metrov pesona parkovisko ci do garaze, ked moze parkovat zadarmo na chodnku alebo na travniku hned pred domom.
obyvatelia bytoveho domu maju napriklad moznost spolocne kupit nejaky pozemok (ak je k dispozicii) a vybudovat si garaze. skusali ste uz takuto moznost? to sa ale asi nikomu nebude pacit. ci mate lepsi navrh? parkovne par eur stoviek mesacne? dan za auto v takej vyske?
08. apríl 2022

Martin

Neviem o tom že by mesto predávalo tento pozemok. Nerozumiem, ale prečo v okolí nie sú vyznačené žiadne miesta na parkovanie, kde majú parkovať ľudia z Petržalky a prečo by mal byť problém využiť hluchú zónu pod nadjazdom. Neobhajujem tu ale nekontrolované parkovanie, keďže problém v tejto oblasti súvisí aj s nedostatok záchytných parkovísk v Bratislave.
08. apríl 2022

Michal K.

mesto nemoze predat tento pozemok, kedze nie je vlastnikom. podla katastra je to
GREEN PARK BYTY, a.s., Moskovská 4, Bratislava, PSČ 811 08, SR
z nazvu by som typoval, ze tam bude casom stat nejaky bytovy dom, tak sa tam informujte, ci bude mat dostatok parkovacich miest v garazi a okolo, pripadne mozno budu nejake na predaj.
mozno v okoli sa nejaky iny mensi pozemok najde, no naklady na garaze budu v desiatkach tisic na jedno miesto, viac ako cena bezneho auta.
mate pravdu, zachytne parkovania nestacia. v poslednej dobe som si vsimol, ze ich vodici celkom intenzivne zacali vyuzivat. tak snad sa v tomto smere nieco zlepsi. ale aj to je o peniazoch, su to miliony eur a na to mesto nema.
08. apríl 2022

Martin

Nemyslel som trávnatú plochu bývalého štadióna Petržalka.

Pozemok o ktorom píšem je spevnená, vydláždená plocha priamo pod nadjazdom a patrí mestu. Tu dostali autá papuče. LV 2644, Parcelné číslo 5203/5 k.ú. Petržalka. Spôsob využívania pozemku podla LV: Pozemok, na ktorom sú skaly, svahy, rokliny, výmole, vysoké medze s krovím alebo kamením a iné plochy, ktoré neposkytujú trvalý úžitok.

https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/detail/kataster/parcela-c/804959/5203_5?pos=48.133047,17.116021,18

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania