Komplikovaná križovatka Trnavská cesta/Mesačná + zničená cesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 04. novembra 2013

Táto neslávne známa križovatka neskutočne komplikuje dopravu na Trnavskej ceste a doplácajú na ňu aj obyvatelia vychádzajúcizo sídliska.
Teraz je tu opätovne zničený povrch vozovky a asfalt okolo dažďového vpustu na parkovisku, ktoré supluje a funguje ako "kruháč".
!!!
Mali by sa tu konečne vybudovať dva jazdné pruhy na výjazde. Jeden pre smer vpravo - na Vrakuňu a druhý pre smer jazdy vľavo.

13. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Pozemok, na ktorom sa nachádza uvedené parkovisko je v súkromnom vlastníctve. Spevnenú plochu mestská časť neeviduje ako nám zverený majetok, z uvedeného dôvodu na ňom nevykonáva opravy.
K potrebe vybudovania dvoch jazdných pruhov ako žiadate uvádzame, že riešením dopravnej situácie by bolo obnovenie možnosti odbočenia vľavo pri výjazde z Ivanskej na Vrakunskú ul, vďaka ktorému by sa autá smerujúce na Vrakuňu nemuseli otáčať na parkovisku Mesačná.
K úprave križovatky Ivanská - Vrakunská oznamujeme, že toto je v kompetencii Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, podľa našich informácii má Generálny investor Bratislavy (GiB) má pripravený projekt k realizácii.




Tatiana Baáriová, kancelária starostu
13. január 2014

Šofér

Výhovorky, výhovorky a výhovorky.
27. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V rámci projektu CSS Ivanská – Vrakunská, ktorú má realizovať mestská organizácia GIB je naplánovaná stavebná úprava Trnavskej cesty až od križovatky s Mesačnou, k stavebným prácam nepríde skôr ako v roku 2015 – 2016. V tomto roku neboli v rozpočte mesta vyčlenené žiadne finančné prostriedky na tento projekt.

V budúcnosti je uvažované s realizáciou dopravnej stavby - predĺženie Galvaniho ul. do Hradskej ul. resp. Vrakunskej cesty – ktorá vylepší zložitú dopravnú situáciu na Trnavskej ceste, čím odpadne problém s otáčajúcimi vozidlami na Mesačnej.

V budúcnosti je uvažované aj s revitalizáciou jestvujúcich komunikácií v priľahlej oblasti sídliska, termín realizácie zatiaľ nie je známy.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. marec 2014

Martin

Pani Baáriová, pán Papajčík, uvedomujete si vôbec, že mesto prinútilo vodičov, aby sa otáčali na súkromnom pozemku?
Asfalt sa tu totálne zničil a mesto si stále "umýva ruky".
Hanba!
03. máj 2014

Potočný

Keď tento ringišpír, že akože križovatka, má byť riešením, tak prepáčte. Projekt Pharos akosi "stojí" a myslieť si, že nadjazd z Vranunskej cesty vyrieši túto zúfalú križovatku, tak to je iluzórne.
03. máj 2014

M. Kuruc

Situacia na tomto useku Trnavskej cesty je zufala a plynulost + bezpecnost dopravy je tu dlhodobo neriesena.
Je potrebne vyriesit krizovatku Maximiliana Hella/Trnavska cesta, Trnavska cesta/Ivanska Cesta/Vrakunska cesta a ten nezmysel:Trnavska cesta/Mesacna ul.
Uzemie to znesie, takze rozsirenie cesty na tychto usekoch + vybudovanie kruhoveho objazdu pri Mesacnej je realne.
20. jún 2014

P. Malovič

Pan Papajčík, to myslíte vážne, že " ... ktorá vylepší zložitú dopravnú situáciu na Trnavskej ceste, čím odpadne problém s otáčajúcimi vozidlami na Mesačnej."?
20. jún 2014

palo

Situácii najrýchlejšie pomôže obnovenie odbočenia na železničnom priecestí smerom na Vrakuňu (po vybudovaní svetelnej križovatky).
Už je to pomaly 5 rokov, čo magistrát vytvoril túto neúnosnú situáciu. Ide o absolútnu neschopnosť bratislavskej samosprávy niečo vyriešiť aj pre obyvateľov. Projekt svetelnej signalizácie má byť hotový v roku 2014, tak prečo nepríde k realizácii čo najskôr? Prečo až v roku 2016? To si robia srandu? Tak si ju môžme urobiť aj my.
Asi sa to bude riešiť až vtedy, ak príde k protestom. Navrhujem vjazd do sídliska zablokovať v špičke na cca 30-60 minút. Ináč sa na to asi nedá upozorniť....
A pána starostu treba začať tlačiť do toho, aby začal vyvlastňovacie konanie, čo sa týka zničených parkovísk pri Kozmose, celej ulice Maximiliána Hella a príjazdovej komunikácie k OD Budúcnosť. Vydierania zo strany súčasného majiteľa bolo dosť!!!!
21. august 2016

Anonymný užívateľ

Cez tento týždeň tu konečne položili nový asfalt.
16. september 2022

Petronela

Dobrý deň,

toto nešťastné priecestie zjavne nikto nedokáže alebo nechce riešiť. Schválený rozpočet hlavného mesta na rok 2022 (po takmer 10 rokoch od pridania tohto podnetu) obsahuje položku CSS Ivánska - Vrakúnska - Trnavská v sume 147 000€. Prosím o informáciu, či sa teda v roku 2022 bude niečo riešiť v súvislosti s touto investičnou akciou.

Ešte prikladám príspevok na sociálnej sieti zo dňa 1.12.2020, kde bolo dokonca schválených 300 000 € na jej rekonštrukciu: https://m.facebook.com/groups/ruzinov/posts/Team-Vallo-pre-Ru%C5%BEinov-posted-in-Ru%C5%BEinov---ECHO-Ru%C5%BEinov%C4%8Danov/3662475720483559/

Prosím Vás, kedy a ako bude toto priecestie rekonštruované, kedy pribudne chodník, prípadne cyklotrasa? Môžete nám prosím poskytnúť aktuálne informácie?

Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania