Pevny deliaci pas na mieste dvojitej plnej ciary

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
andrej 05. novembra 2013

Často sa stáva, že vodič poruší pri prechode z Ambrušovej na Ivanskú cestu prikázaný smer jazdy vpravo a odbočí cez dvojitú plnú čiaru doľava. Je to totiž veľmi dobrá skratka pri ceste z Kiky / Hornbachu do Ružinova (netreba chodiť cez most ponad Galvaniho a cez celú oblasť Avionu + dva semafóry).
Na tomto mieste sa stávajú aj dopravné nehody.
Myslím, že by to efektívne vyriešili prenosné zábrany (žlté korýtka) s osadenými zvislými stĺpikmi, ako sú napríklad na križovatke Šancová - Jiskrova.

15. november 2013

Ja

Super napad ako zvacsovat zapchy. Este navrhni vybudovat ostrovcek, aby sa znemoznilo plnit odbocovaci pruh ( vid odbocka Galvaniho-Roznavska, Tomasikova-M.Hella).
15. november 2013

andrej

Asi si si neprecital cely podnet.
Zapchy tam vznikaju casto kvoli nehodam ked auto ide do zakazu odbocenia z Ambrušovej (na fotke vlavo) na Ivánsku, hlavne vtedy ked je plny odbocovaci pruh v ktorom teraz stoji ta bledomodra Skodovka a vychadzajuci pachatel nevidi ci nejde sprava auto a vojde mu do cesty.
29. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vaším podnetom sa zaoberali zodpovední pracovníci v oblasti dopravy a dopravného inžinierstva.

Cestný správny orgán s navrhovaným riešením deliacim pásom nesúhlasí najmä z dôvodu zimnej údržby. Zo skúseností toto miesto nie je pre uvedenú reguláciu vhodné, nakoľko by mohlo dochádzať k jeho poškodzovaniu a následne prekážkam v cestnej premávke.

V zmysle ÚPN hl. m. SR Bratislavy, rok 2007 v znení zmien a doplnkov sa do výhľadu uvažuje s prestavbou súčasnej úrovňovej križovatky Galvaniho – Ivanská na mimoúrovňovú (súvisí s výstavbou vonkajšieho dopravného polookruhu Galvaniho – Lamač). V rámci nej sa v križovatke Ivanská – Ambrušova navrhuje zrealizovanie fyzického ostrovčeka (v mieste vyústenia Ambrušovej na Ivanskú cestu) práve za účelom zabránenia vykonávania nedovolených ľavých odbočovaní.

V bližšom časovom horizonte, v súvislosti so zástavbou PHAROS pripravovanou v lokalite Letisko – západ, sa uvažuje so stavebnými úpravami v oboch úrovňových križovatách Galvaniho – Ivanská a Ivanská – Ambrušova. V križovatke Ivanská – Ambrušova sa taktiež uvažuje s osadením svetelnej signalizácie (CDS) (v koordinácii s CDS Galvaniho – Ivanská) a s možnosťou ľavého odbočovania z Ambrušovej do Ivanskej cesty.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
04. december 2013

fero

jasne ďalší semafor. kedy už konečne mesto príde s naozaj poriadnym dopravným systémom v okolí Avionu??? postavili tu najväčšíe nákupne centrum v BA, pristavujú za diaľnicou ďalšíe obchodne centra , ale zabudli postaviť k nemu cesty. hmm myslím cestu pre Bratislavčanov z Ružinova , Vrakune a Biskupíc. veď títo všetci sem chodia cez ul.Hradskú a následne ul. Vrakunskú cestu a nie po prepchatom diaľničnom obchvate. Taktiež nechápem, prečo už po tých rokoch nie je konečne urobený železničný prejazd na Ivánskej ceste, urobený druhý pruh od ul. M.Hellu smerom k tomuto priecestiu a hlavne čo by asi najviac pomohlo prečo ešte stále nie je prepojená ul. Hradská s ul. Galvaniho ?????
23. december 2016

Maťo

Konkrétne tento problém začína byť až príliš vypuklý.. Nehôd pribúda kôli odbocujúcim vľavo..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania