Haburská-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
PeTeR 27. februára 2019

Kontajnerove stojisko (urcene pre obyvatelov Haburska 20,18,16)
- cierna skladka/neporiadok (opakovany problem)

Okolo stojiska opakovane vznika cierna skladka/neporiadok sposobena obyvatelmi okolitych domov (Haburska 20,18,16 taktiez Haburska 14,12,10,8) a aj prevadzkami v okoli (restauracia, kadernictvo, potraviny)

Momentalne sa tu nachadzaju palety, casti nabytku, okna, kartony, flase, iny objemny odpad a neporiadok...

Stojisko nie je uzamykatelne a neporiadok sposobuju nielen obyvatelia ktorym je urcene, ale aj okolite prevadzky.
Preto navrhujem aby boli prevadzky zmluvne viazane docistovat dane stojisko 1x kazde cca 2mesiace
najlepsie: objednanim sluzby "OLO TAXI"

jeden z dosledkov:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/48999/plastove-sacky-na-strome-haburska

28. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

správcovia bytových domov sú zodpovední za poriadok a čistotu v okolí kontajnerového stojiska. Pokiaľ je kontajnerové stojisko pre viacero vchodov, ktoré majú rôznych správcov, je na ich dohode ako čistotu a poriadok budú udržiavať. Ak obyvatelia majú podozrenie že im tam okolité obchody alebo firmy vyhadzujú odpad, jediný spôsob ako tomuto zabrániť, je oplotenie a uzamknutie stojiska.


Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
01. marec 2019

Peter Nemsila

Dobrý deň všetkým,

Podporujem tento podnet. Tomuto kontajnerovému stojistku by naozaj pomohlo oplotenie a uzamknutie. Pravidelne tam vzniká neuveritelný neporiadok. Bezdomovci sa hrabú v kontajneroch a nechávajú ich otvorené. Odpadky sú rozfúkané do okolia. S týmito kontajnermi súvisí aj tento podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/48999/plastove-sacky-na-strome-haburska
04. marec 2019

Peter Nemsila

Dobrý deň,

Ďakujem tomu, kto sa pričinil o upratanie kontajnerového stojiska na Haburskej. Dúfam, že to takéto čisté vydrží čo najdlhšie. Verím, že sa ešte podarí očistiť ten priľahlý strom, na ktorom sú zachytené plastové sáčky.
04. marec 2019

PeTeR

Dobry den

aj ja dakujem tomu kto zabezpecil upratanie daneho stojiska. Cierna skladka/neporiadok tam bol cca rok (postupne pribudal dalsi odpad).

pozn: Uzamykanie daneho stojiska by vyriesil problem s ciernou skladkou / neporiadkom len ciastocne. Vacsie kusy odpadu (palety, casti nabytku atd.. ) zvycajne tak ci tak vzdy skoncia v okoli stojiska...
24. február 2020

Peter Nemsila

Dobrý deň,

Chcel by som nahlásiť veľký neporiadok na kontajnerovom stojisku, ktoré je určené pre obyvateľov na Haburskej ulici č. 20,18,16.

Jedná sa o opakovaný problém. Už nevládzem stále svojpomocne čistiť predmetný priestor. Keď som to dnes uvidel, tak mi bolo až do plaču. Mám pocit, že to v poslednej dobe opakovane robia bezdomovci.

Naozaj by bolo super, keby bolo toto kontajnerové stojisko oplotené alebo úplne najlepšie by bolo, keby sa to prebudovalo na polopodzemné kontajnery.
24. február 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Peter,

Takéto podnety evidujeme na portáli denne, samospráva je nápomocná pri riešení avšak pri každom takom podnete odporúča kontaktovať správcu, ktorý je primárne zodpovedný za správu stojiska a jeho zveľadovanie - oplotenie a pod. Odporúčam kontaktovať priamo správcu a dohodnúť sa na riešení. Váš podnet prepošlem samospráve, ale odpoveď predpokladám bude v podobnom duchu.


S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
24. február 2020

Peter Nemsila

Dobrý deň, pán Stanislav,

Ďakujem za info a radu. Skúsim osloviť aj priamo správcu.

S pozdravom

Peter
25. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako písal pán Stanislav, kontajnerové stojiská nemá v správe mestská časť, ale správca bytového domu. Preto Vás prosíme kontaktovať priamo správcu, ktorý by mal zabezpečiť dočistenie kontajnerového stojiska a odstránenie odpadu.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania