Na pántoch-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Martin Uváček 25. februára 2019

Čo bude s budovou bývalého SOU železničiarskeho Na pántoch? Budovy a aj celé miesto pustne a zarastá burinou. Okolie plnia čierne skládky. Pripomína to okolie Černobyľu.

25. február 2019

Jardo Mladší

Železnice nemajú ľudí...škola zlikvidovaná,kam tento štát speje????
26. február 2019

Martin Uváček

Skôr ma zaujala tabuľa na vchode, že objekt je v správe KR PZ. To ho prevzali policajti?
27. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

budova aj celé okolie je v správe Ministerstva vnútra SR. Mestská časť nemá vedomosti o spôsobe jej ďalšieho využitia.

S pozdravom

MÚ – Rača
27. február 2019

Martin Uváček

Ďakujem za informáciu, týmto sa podnet môže uzavrieť.
27. február 2019

🌳

Nedalo by sa na MV SR aspoň zatlačiť, nech upracú skládku, ktorú majú priamo za vstupnou bránou do areálu zo strany ihriska? Vyzerá to na zariadenie priamo z ich budov, nikto ho nemohol prehodiť tak ďaleko cez plot.
01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na mieste vykoná obhliadku náš inšpektor verejného poriadku a podľa jeho odhadu zvolíme postup, ktorý povedie k odstráneniu čiernej skládky v okolí opustenej budovy.

S pozdravom

MÚ – Rača
01. marec 2019

Rendezak

tych igelitov pred budovou na ploche je neurekom
08. november 2019

Samuel Biro

Ako športová skupina sme sa zaujímali o tento objekt a navrhli sme celé upratanie, prípadné zrekonštruovanie tohto objektu. Chceli sme ho dostať do prenájmu a využívať na športové účely, boli sme si vedomí že momentálny stav nieje vhodný na akýkoľvek šport, a preto sme to navrhli a chceli sme aj predísť dalšiemu vandalizmu tohto objektu, ale zatial sme nedostali odpoveď.
08. november 2019

Odkaz pre starostu

Vážený pán Biro,
budova a príslučné nehnuteľnosti patria do správy Ministerstva Hospodárstva SR.

Prosím, kontaktuje ich na nasledovných kontaktoch:
https://www.mhsr.sk/kontakt

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
08. november 2019

Samuel Biro

Dobrý deň,
Nepatrí objekt náhodou ministerstvu vnútra ? Lebo v katastri je napísaný správca ako MVSR, a tam som už písal. To bolo skôr ako vyjadrenie mojej strany k ostatným občanom.
08. november 2019

Odkaz pre starostu

Vážený pán Biro,
na LV je Slovenská republika, teda náš predpoklad je MHSR. Ak Však máte LV, máte asi pravdu. Vaša požiadavka je mimo pôsobnosť portálu odkazprestarostu.sk

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
13. január 2020

Rendezak

vo vestibule sa nachadza aj takyto mozaikovy nastenny ornament, obrovska skoda priestorov, ubytovna by sa v pohode dala prerobit na byty najomne alebo nizsie standardu....
13. január 2020

🌳

V auguste ešte nebola tá mozaika počmáraná. Skaza napreduje rýchlo. Čudujem sa, že tam zatiaľ nič nevyhorelo. Keď niekoho napadne zakúriť si knihami z knižnice, tak asi aj to bude.

Ďalší príklad, ako smerákom Klamiňákovi a následne Sakovej záleží na majetku štátu - nedá sa to ukradnúť, tak to nechajú schátrať.
23. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ministerstvo vnútra SR momentálne zvažuje účel nakladania s nehnuteľnosťami bývalého SOU železničiarskeho na Pántoch č. 7 v mestskej časti Bratislava - Rača. V súčasnej dobe je uvedený areál nevyužívaný z dôvodu, že v zmysle zákona č. 278/1993 Z. z. o správe majetku štátu v znení neskorších predpisov nebol vyhlásený za trvale prebytočný.


S ďalšími konkrétnymi otázkami ohľadom správy a údržby uvedených nehnuteľností sa prosím obráťte na Centrum podpory Bratislava, ktoré je správcom uvedenej nehnuteľnosti.

Kontakt na vedúceho oddelenia nehnuteľností Centra podpory Bratislava je [email protected]


S pozdravom


JUDr. Štefan Šléher, LL.M.

odd. metodiky a centrálnej evidencie nehnuteľného majetku
odb. správy nehnuteľného majetku a investičnej výstavby
sekcia hnuteľného a nehnuteľného majetku

Košická 47, Bratislava (pracovisko Martin)
Kontakt: [email protected]
Telefón: +421 41 7335409 (8405409)
24. august 2020

🌳

Aktuálne je v areáli školy skoro všetko kovové už rozkradnuté - radiátory, elektroinštalácia, zábradlia, mreže, výťahové dvere, kanalizačné poklopy, nábytok, zariadenia... Aktuálne sa rozoberajú už aj kanalizačné potrubia a to vrátane tých, ktoré boli obmurované.

Budovy sú mnohonásobne poškodené požiarom. Najväčší zničil jedáleň a spoločenskú miestnosť (viď foto pred a po). V júli celkom zhorela prízemná budova medzi halami a traktom s bazénom. Vyhorený je aj niekdajší 2-izbový byt v zadnej časti. A zhorených je ešte oveľa viac miestností, horí tam hádam každý týždeň.

Rozbité okná, grafity, čierne skládky vzadu v areáli a podobné "drobnosti" ani nespomínam.

Človek z MINV, ktorý rozhodol o tom, že areál sa prestane strážiť, si zaslúži basu.
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nakoľko vo vedení Ministerstva vnútra SR prebehli zmeny a z dôvodu krátkosti času nebola doposiaľ pripravená komplexná analýza spôsobu užívania všetkých spravovaných nehnuteľností v rámci celej Slovenskej republiky, nie je možné v súčasnosti zodpovedať otázku, či bude v budúcnosti záujmová nehnuteľnosť – areál budovy pre školstvo, na vzdelávanie a výskum, Na Pántoch 7, nachádzajúcej sa v k.ú. Rača, v okrese Bratislava IV, v obci BA-m.č. Rača, zapísanej na LV č. 3147 využitá v rámci predmetu činnosti Ministerstva vnútra SR.

S pozdravom

PaedDr. Andrea Bódiová

Oddelenie nehnuteľností Centrum podpory Bratislava | Sekcia ekonomiky
Špitálska 14 | 812 28 Bratislava | Slovenská republika
tel.: 0961033835
[email protected] | www.minv.sk
16. december 2020

Odpoveď samosprávy

Ministerstvo vnútra SR pripravuje analýzu spôsobu užívania všetkých spravovaných nehnuteľností, čoho súčasťou je aj nehnuteľnosť – areál budovy pre školstvo, na vzdelávanie a výskum, Na Pántoch 7, nachádzajúcej sa v k.ú. Rača, v okrese Bratislava IV, v obci BA-m.č. Rača, zapísanej na LV č. 3147. Cieľom analýzy bude rozhodnutie, či bude nehnuteľnosť využitá v rámci predmetu činnosti Ministerstva vnútra SR.  
PaedDr. Andrea Bódiová
samostatný radca | oddelenie nehnuteľností CP Bratislava | sekcia ekonomiky Špitálska 14 | 812 28 Bratislava | Slovenská republika
tel.: 0961033835 | mobil: 0917425016
[email protected] |www.minv.sk
15. február 2021

Ron Fregata

Neskutocne ako to na Slovensku NEfunguje!!! Komplet vybavena skola, s dielnami, internatom, bazenom, telocvicnou sa necha na pospas osudu a rozkradacom kovov. Roky sa meni na centrum bezdomovcov a narkomanov....navstevy policie boli na dennom poriadku, hasici tyzdenne.....tato diskusia k clanku, kde su zodpovedni upozornovani na stale sa zhorsujuci stav je tu dva roky (!) celu dobu sa jedni vyhovaraju na druhych, druhi na tretich a treti zase na prvych a po dvoch rokoch sa dozvieme ze MVSR este len do buducna pripravuje analyzu ci sa vlastne s tymto komplexom zacne nieco riesit. Odhadujem podla neuveritelneho tempa riesenia, ze skor tam pridu archeologovia zistit co to tam kedysi vlastne stalo........Bez urazky - ale toto je cire panoptikum neschopnosti na vsetkych urovniach!!
11. marec 2021

Martin Uváček

Budova za dva roky neskutočne schátrala.
11. marec 2021

Martin Uváček

Vchod spred dvoch rokov už neexistuje.
20. február 2022

Martin Uváček

Je február 2022. Budovy sú stále čím viac rozbité a rozkradnuté. Ako sa pohlo na ministerstve vnútra riešenie tejto budovy? Aký má s ňou štát zámer? Každý ďalší mesiac neúdržby skokovo navyšuje náklady na rekonštrukciu.
13. september 2022

Rendezak

Prosim Vas budova sa rozpada celna strana nad chodbou sa prepadla budova je volne dostupna caka sa kym dojde k usmrteniu?
13. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
13. september 2022

Filip

Rozpada sa to, lebo zberaci kovov poodpilovali ocelove nosne stlpy. A pritom to ma v sprave MV, riadna hanba...
05. november 2022

Rendezak

&feature=share
05. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
05. december 2022

🌳

Do kroniky úpadku tohto areálu pribudlo včera úmrtie pri požiari - https://tvnoviny.sk/domace/clanok/374028-v-opustenej-budove-v-bratislave-horelo-na-mieste-nasli-telo-bez-znamok-zivota

Pozdravujem zainteresovaných pracovníkov MV.
05. december 2022

Ron Fregata

Čo presne znamená: "Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné"
Znamená to že nikto nič? Nikto nie je zodpovedný? Nikto nerieši? To nie my, to iní?
Rieši sa to tu už skoro 4 roky, a výsledok je len presunutie na "iné" ??
05. december 2022

Odkaz pre starostu

Vážený užívateľ,
zodpovednosťou "iné" je označenie pre všetky subjekty, ktoré nie sú priamo zapojené do projektu odkazuprestarostu.sk ako sú samospravy alebo organizácie zriaďované samosprávami, napr. mestské organizácie alebo mestské polície.
V tomto podnete je majiteľom predmetnej budovy Slovenská republika zastúpená Ministerstvom vnútra SR, ktorého odpovede a vyjadrenia sa k podnetu sme už na portáli zverejnili.
Portál odkazprestarostu.sk je pre samosprávy dobrovoľný a nedisponuje žiadnymi právnymi alebo inými možnosťami urýchliť riešenie podnetu alebo skrátiť časové obdobie jeho riešenia.
Naposledy sme tento podnet opäť na príslušný subjekt "iné" a teda Ministerstvo vnútra SR poslali pred 6 hodinami od pridania Vášho komentáru.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestatosu.sk
Bratislava - Rača
09. december 2022

AROGANTNYJURO

Dobry den,
ja len doplnim, pred par dnami som podal trestne oznamenia na spravcu budovy (Ministerstvo vnutra) nakolko mam za to, ze spravca objektu porusil zakon o sprave majetku statu a to konkretne Zákon č. 278/1993 Z. z

(2) Správca je oprávnený a povinný majetok štátu užívať na plnenie úloh v rámci predmetu činnosti alebo v súvislosti s ním, nakladať s ním podľa tohto zákona, udržiavať ho v riadnom stave, využívať všetky právne prostriedky na jeho ochranu a dbať, aby nedošlo najmä k jeho poškodeniu, strate, zneužitiu alebo zmenšeniu.

(3) Majetok štátu, ktorý neslúži a ani v budúcnosti nebude slúžiť správcovi na plnenie úloh v rámci predmetu jeho činnosti alebo v súvislosti s ním, sa považuje za prebytočný majetok štátu. Správca je povinný s prebytočným majetkom štátu naložiť bez zbytočného odkladu, účelne a s maximálnou hospodárnosťou v súlade s týmto zákonom a osobitnými predpismi. Rozhodnutie o prebytočnosti majetku štátu musí byť písomné a musí obsahovať najmä označenie prebytočného majetku štátu a jeho identifikačné údaje. Správca je povinný k rozhodnutiu dodatočne pripojiť doklad o tom, ako bolo naložené s prebytočným majetkom štátu.


Mam za to, ze spravca majetku neudrziaval majetok v riadnom stave, nevyuzilvsetky pravne prostriedky na jeho ochranu, nedbal na na jeho poskodenie. Taktiez mam za to, ze spravca nenalozil s majetkom bez zbytocneho odkladu, ucelne a s maximalnou hospodarnostou.


Je ocividne, ze stat (ministerstvo vnutra) dany objekt vlastnilo od roku 2013/14 a do roku 2018 bol objekt este ako tak zabezpeceny, nevykradnuty, nezapaleny. Okna neboli rozbite a vstup do objektu nebol mozny. Nasledne vsak prvy vstup do objektu bol niekedy v roku 2018 na zaberoch je vidiet, ze na vratnici v skole fungovala este elektrika a nejaky (zrejme zabezpecovaci) system. V minute 3:28 je vidno v odraze policajne auto. Akonahle policajti zisili ze v budove niekto bol, ze budova nie je zabezpecena, pripadne im to hlasil zabezpecovaci system, mali upovedomit nadriadeneho, resp. spravcu budovy a ten ju mal bezodkladne opatovne zabezpecit. Vdaka tomu, ze stat na toto totalne kaslal niekolko rokov, budovy v areali SOU Zeleznicne su doslova na odpis a na zburanie, totalne vykradnute, spalene, okna su porozbijane a tymto vznikli statisicove skody na majetku statu. Ake vsak sme na Slovensku a pokial sa nejedna o nejaky sukromny pozemok tak kaslat na tie statne...pozrel by som si akoby reagoval niekto z ministerstva vnutra keby sa toto stane s jeho sukromnym pozemkom.
09. december 2022

Martin Uváček

Viem vám presne povedať ako dopadne to vaše trestne oznámenie. Bude odmietnuté nakoľko sa nejedna o trestný čin. Len som zvedavý na zdôvodnenie.
09. december 2022

AROGANTNYJURO

Tiez to ocakavam a je mi to jasne...toto treba posunut niekam dalej do medii, nie je predsa mozne ako tento stat naklada s majetkom statu. Keby to ministerstvo vnutra riadne zabezpecilo tak by tam nikto neuhorel, nikto by to nevykradol, nezapalil....vsak pre Boha policajna stanica v Raci je odtial 5 minut mozno ani to nie. Keby ten objekt bol napojeny neustale na PCO tak tam pri naruseni ihned mala byt hliadka, cely objekt prejst a akonahle by zistili nejake poskodenie, otvorene dvere alebo okno tak sa budova musi zabezpecit a vsetky vstupy uzavriet. Potom nema naozaj zabezpecovaci system vyznam ked je do budovy spraveny vstup a chodia tam neustale ludia a spustaju im senzory.

https://bratislava.zoznam.sk/slovensky-cernobyl-ako-stat-nechal-schatrat-najvacsie-odborne-uciliste-pre-zelezniciarov-v-krajine/

"V minulosti bol objekt naozaj chránený elektrickým zabezpečovacím systémom. Avšak kvôli falošným poplachom spôsobovaným najmä vtáctvom, ale aj poškodzovaniu systému nepovolanými osobami, ministerstvo rozhodlo o jeho demontáži, a to pre vysoké náklady na opravy i prevádzku."

Toto ani nemozu mysliet vazne :D Tu je jasne vidiet ze spravca budovy dal dokonca este demontovat bezpecnostny system a tym padom budovu umyselne prestal chranit a umyselne ju prestal udrziavat v riadnom stave.

Vysoke naklady na prevadzku bezpecnosnetho systemu? :D To co tam mali bitcoin minery ktore im zrazli stovky eur mesacne? Bezny bezpecnostny system ma minimalnu spotrebu, doslova par eur mesacne, mozno ani nie 10€ za elektriku. Takze im bolo zatazko minut doslova per eur mesacne na udrzbu zabezpecovacieho systemu, mozno niekolko desiatok eur na "zalatanie" vstupu ktory niekto spravil ale radsej nechaju komplet celu budovu znicit, vykradnut, zapalit a tym ze toto vedome umoznili tak prisli o niekolko stotisic eur. Oni asi nechapu ze bezpecnostny system je presne kvoli tomuto, aby sa nestalo to co sa stalo na tejto skole...a oniho este vedome vypnu a vedome tak prihliadaju na znicenie celeho objektu.

Bravo, tento stat si naozaj zasluzi medailu za prikladne hospodarenie so statnym majetkom.
28. február 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Jedine čo sme sa za tri roky dozvedeli že ani ministerstvo nemá predstavu aký majetok vlastni a čo s ním chce robiť. A skola len ďalej chátra.
28. február 2023

AROGANTNYJURO

To je pravda...predstavte si to moje trestne oznamenie vysetrovatelka nezastavila, naopak kona a domnieva sa ze mohlo dojst k poruseniu zakona o sprave majetku, bolo to odstupene na ministerstvo financii. Ak bude nieco nove, dam vediet...mimo ineho som si vsimol ze objekt pravidelne od toho mojho podania chodia kontrolovat hliadky PZ SR...avsak skoda ze nechodili pravidelne kontrolovat este ked ta budova bola zabezpecena a neposkodena
28. júl 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
28. júl 2023

Ministerstvo vnútra

Dobrý deň,
k zrušeniu strednej školy ako štátnej príspevkovej organizácie došlo rozhodnutím bývalého odboru školstva OÚ Bratislava.

Nehnuteľný majetok vedený na liste vlastníctva č. 3147 k.ú. Rača, obce BA-m.č., Rača v okrese Bratislava III. v spoluvlastníckom podiele 1/1 prešiel do správy MV SR /Centrum podpory Bratislava/, ktoré s ním nakladalo v súlade so zákonom o správe majetku štátu.

Keďže nehnuteľnosť už v roku 2014 ako celok nebola užívaniaschopná a správca ju nevedel využiť na účel, na ktorý bola zriadená, vyhlásil ju za prebytočnú. Pri nakladaní s ňou postupoval v intenciách zákona o správe majetku štátu. V rámci tohto konania však o nehnuteľnosti neprejavila záujem žiadna fyzická ani právnická osoba.

Súčasné vedenie rezortu vnútra od roku 2020 komunikovalo o možnostiach využitia tohto majetku s hlavným mestom Bratislava, ktoré však v roku 2023 odstúpilo od úvahy prevziať objekt do svojho majetku.

Na základe uvedených skutočností postupuje rezort vnútra ako správca v súlade so zákonom o správe majetku štátu, keďže je zaradený do zoznamu prebytočného majetku štátu.
31. júl 2023

Ministerstvo vnútra

Dobrý deň,

K zrušeniu strednej školy ako štátnej príspevkovej organizácie došlo rozhodnutím bývalého odboru školstva OÚ Bratislava.

Nehnuteľný majetok vedený na liste vlastníctva č. 3147 k.ú. Rača, obce BA-m.č., Rača v okrese Bratislava III. v spoluvlastníckom podiele 1/1 prešiel do správy MV SR /Centrum podpory Bratislava/, ktoré s ním nakladalo v súlade so zákonom o správe majetku štátu.

Keďže nehnuteľnosť už v roku 2014 ako celok nebola užívaniaschopná a správca ju nevedel využiť na účel, na ktorý bola zriadená, vyhlásil ju za prebytočnú. Pri nakladaní s ňou postupoval v intenciách zákona o správe majetku štátu. V rámci tohto konania však o nehnuteľnosti neprejavila záujem žiadna fyzická, ani právnická osoba.

Súčasné vedenie rezortu vnútra od roku 2020 komunikovalo o možnostiach využitia tohto majetku s hlavným mestom Bratislava, ktoré však v roku 2023 odstúpilo od úvahy prevziať objekt do svojho majetku.

Na základe uvedených skutočností postupuje rezort vnútra ako správca v súlade so zákonom o správe majetku štátu, keďže je zaradený do zoznamu prebytočného majetku štátu.
31. júl 2023

Samuel Biro

Vážené ministerstvo vnútra, ako občianske združenie a taktiež fyzická osoba, sme sa skontaktovali s MV o ďalšom naložení s týmto objektom a boli sme odmietnutí nakoľko MV citujem “nemá záujem”. Rad vám prepošlem celu komunikáciu ak dostanem odpoveď.
Emailová komunikácia bola s pani: Mgr. Ivona Kocureková
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
sekcia hnuteľného a nehnuteľného majetku
odbor správy nehnuteľného majetku a investičnej výstavby
oddelenie metodiky a centrálnej evidencie nehnuteľného majetku
02. august 2023

AROGANTNYJURO

MINV toto ani nemozete mysliet vazne :D
Niekto tam od vas kto ma na starosti majetok statu by si zasluzil tvrdu basu.

"Súčasné vedenie rezortu vnútra od roku 2020 komunikovalo o možnostiach využitia tohto majetku s hlavným mestom Bratislava, ktoré však v roku 2023 odstúpilo od úvahy prevziať objekt do svojho majetku. "
Preco asi hlavne mesto BA odstupilo od uvahy prevziat objekt? Lebo ste dopustili aby sa totalne znicil a rozkradol, nakolko clovek z MINV dal odpojit bezpecnostne systemy. Pokial by bola budova neustale chranena, nevyhasne tam ziadny zivot - naopak za to, ze budova je verejne pristupna, nie je zabezpecena a prespavaju tam bezdomovci, za to mozete len vy na MINV - nikto iny. Budovu mate v sprave vy, vy ste dopustili aby sa totalne znicila a vy ste dopustili aby tam prespavali rozne individua. Nie je vam to trapne? Ze neviete vynalozit par tisic eur rocne na zabezpecovacku danej budovy? Radsej dopustite aby kompletne lahla popolom a zomierali tam ludia? Nie je vam trapne ze SWAN ktory ma na streche internatu vysielace vas ziadal niekolko krat o zabezpecenie budovy a staly privod elektriny? Ako to dopadlo? Mali ste to na haku a internat (schodisko) si musel zabezpecit SWAN aby im ludia neznicili anteny.

MINV co to tu trepete sa blbosti? Zakon hovori jasne, podla vysetrovatelky a aj podla mojho nazoru bol poruseny zakon pri sprave majetku, nakolko ste budovu neudrziavali v riadnom stave, dovolili jej znicenie a tym vznikla statu obrovska skoda na majetku. Navyse to bolo umyselne, nakolko ste dali odpojit bezp. system.

-----------------------------------------------------------------------------------
Este raz budem citovat zakon o sprave majetku statu:

(3) Majetok štátu, ktorý neslúži a ani v budúcnosti nebude slúžiť správcovi na plnenie úloh v rámci predmetu jeho činnosti alebo v súvislosti s ním, sa považuje za prebytočný majetok štátu. Správca je povinný s prebytočným majetkom štátu naložiť bez zbytočného odkladu,

Od roku 2014 je budova prebytocna, mate s nou nalozit bez zbytocneho odkladu...uz preslo skoro 10 rokov a stale neviete co s nou a stale spada pod MINV. Toto je jasne porusenie zakona.
-----------------------------------------------------------------------------------

(2) Správca je oprávnený a povinný majetok štátu užívať na plnenie úloh v rámci predmetu činnosti alebo v súvislosti s ním, nakladať s ním podľa tohto zákona, udržiavať ho v riadnom stave, využívať všetky právne prostriedky na jeho ochranu a dbať, aby nedošlo najmä k jeho poškodeniu, strate, zneužitiu alebo zmenšeniu.

MINV ako ste udrziavali majetok statu v riadnom stave? Ako ste vyuzili vsetky pravne prostriedky na jeho ochranu? Ako ste zabezpecili aby nedoslo k jeho poskodeniu, strate, zneuzitiu?

Toto je jednoznacne obrovske porusenie zakona a je vam to ukradnute. Zacnem asi podavat TO na konkretne osoby ktore mali na starosti dany objekt z pohladu MINV a na dotycneho ktory dal odpojit zabezpecovacku, inak sa toto nikdy nepohne. Tu treba vyvodit zodpovednost a treba niekoho z MINV posadit za mreze, nakolko toto nie je naozaj normalne a vdaka konaniu MINV v danom objekte zomrela jedna osoba, druha bola vazne popalena a taktiez zomrela. Takze MINV ma na svedomi uz dva ludske zivoty. Keby sa o budovu starali a bola zabezpecena, nikdy by sa nic taketo nestalo. Toto cele je vsak vizitka nasho statu a toho ako to tu nefunguje.


MINV priznajte si chybu a prestante sa vyhovarat ako deti na pieskovisku, nesiete obrovsky podiel na tom ako tato budova vyzera a co sa tam deje.
17. august 2023

Róbert Štefanovič

AROGANTNYJURO Ďakujem, že sa zaujímate o danú problematiku a riešite to a som rád, že medzi nami existujú ľudia ako Vy. Je neskutočné ako nechali predstavitelia štátu zdevastovat náš spoločný majetok a presne viem za akým účelom sa to aj stalo. Aby to mohli za 5 korún predať nejakému kamošovi developerovi, ktorý to víťazoslávne za svoje peniaze zbúra a postaví tam luxusné bytíky pre svoje obohatenie. Potom sa budú predstavitelia štátu pechoriť tým, že štát vlastne spravil dobrý obchod a ušetril peniaze za asanáciu Dúfam, že sa Vam to podarí dotiahnuť do víťazného konca a kompetentné osoby pôjdu rád za radom na dlhé roky sedieť. Lebo toto je absolútne dno ľudskej morálky. Ďakujem.
17. august 2023

Ron Fregata

Aktualne foto. Bohuzial fotka vchodu do byvalej skoly celkom presne vystihuje situaciu na Slovensku dnesnych dni.
Ta modra budova na druhej fotke bola internat....paradoxne prave vedenie policie narieka ze nema ako nalakat mladych policajtov na pracu v BA, lebo maju male platy a nemaju kde byvat...mohli radsej prerobit skolu na "slobodaren" pre mladych policajtov, mali by tam aj bazen, garaze, dielne...
Ale je to presne tak ako pisal pan Štefanovič nado mnou. Co sa da v tomto state dosiahnut ked samotne MNV bez najmensej hanby porusuje zakon?
08. marec 2024

Martin Uváček

Podnet treba preposlať Novému vedeniu ministerstva vnútra (MŠE), či už s budovou niečo vymysleli. Aktuálne je čím ďalej viac rozkradnutá.
08. marec 2024

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.