Bridlicová-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
J. 28. februára 2019

Zatrávňovacie tvárnice, ktoré tvoria chodníček k bráne do Oddychového parku na Grbe z Bridlicovej ulice, treba poriadne vyplniť zeminou, inak je chodníček napríklad s kočíkom veľmi ťažko zjazdný.

16. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Priestor bude vyplnený štrkom
Kto? DENOVA, príspevková organizácia
Kedy? v 1. polroku 2019

Sekretariát starostu
14. júl 2019

J.

Prvý polrok 2019 je za nami. Kedy, prosím, budú tvárnice vyplnené štrkom?
15. júl 2019

Silvia Vilhanová

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

O ďalšom riešení Vás budeme informovať.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])
01. august 2019

J.

Do dier bol nasypaný piesok (alebo niečo veľmi podobné), avšak z hľadiska funkčnosti nedošlo k žiadnemu zlepšeniu. Práve naopak. Diery sa síce zmenšili, no stále sú dosť citeľné, navyše sa však piesok na tvárniciach šmýka. Prosím preto o opätovné preposlanie podnetu samospráve. Ďakujem.
01. august 2019

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet bol opätovne postúpený samospráve.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])
23. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vstup do parku z Bridlicovej ulice - ktorý uvádzate je núdzovým vstupom a bol vybudovaný len ako doplnkový vstup. Dlaždiace kocky, ktoré sú osadené v tráve sme použili preto, aby sme opticky nenarušili priestor, ale zároveň aby bolo zabezpečené aj vsakovanie dažďovej vody do trávnatého porastu. Vstup je vhodný skôr ako doplnkový a nespĺňa štandardy, ktoré sú potrebné na zabezpečenie bezbariérového vstupu do objektu. Aj preto je uvedený vstup používaný skôr ako núdzový. Sprístupnili sme ho však, aby sme uľahčili návštevníkom vstup do priestorov parku a nemuseli chodiť dookola k hlavným vstupom. Oba hlavné vstupy spĺňajú všetky štandardy, sú stavebne prispôsobené potrebám návštevníkov a navyše sú aj bezbariérové - či už z hladkého betónu, alebo plných tvárnic. Preto v prípade že idete s kočíkom a vstup cez núdzovú bránku vám spôsobuje problémy, použite prosím na vstup do parku ktorýkoľvek z hlavných vchodov.
Vopred vám ďakujeme za porozumenie.
Kedy? vyriešené

Monika Debnárová,
vedúca mediálneho oddelenia MČ - Devínska Nová Ves
28. september 2019

J.

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, podnet všaknepovažujem za vyriešený. Akosi mi nejde do hlavy, prečo zo strany parku vedie k predmetnej bráne nikoľkometrový betónový chodník, hoci podľa vašich slov ide o doplnkový či núdzový vstup. A keď už k nemu raz ten betónový chodník vedie, skutočne nevidím dôvod, aby z druhej strany museli byť zatrávňovacie tvárnice, ktoré nie sú práve chodníkovou dlažbou a pre jazdu s kočíkom (keďže park je v skutočnosti detským ihriskom a s kočíkom doň chodí veľa ľudí) sú vyslovene nevhodné. Čo sa týka vsakovania dažďovej vody, vzhľadom na to, že ide o krátky chodníček v tráve, rovnako veľa vody by do trávnika vsiaklo aj pri použití zámkovej dlažby. Ak teda MČ nie je schopná spraviť tvárnice zjazdnýmiaj s kočíkom, prosím o ich výmenu za hladší povrch. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania