Lachova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Ak vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom a ani viditeľné VIN číslo, mestská časť priamo na vozidlo umiestni výzvu na odstránenie vozidla so 60 – dňovou lehotou. V prípade, že v tejto lehote nedôjde
k náprave stavu vozidla alebo jeho odstráneniu, mestská časť zabezpečí jeho odstránenie.

Často sa ale na parkoviskách stretávame s prípadmi, keď vozidlo tabuľku s evidenčným číslom má, ale je viditeľne spustnuté, má neplatnú nálepku o vykonaní technickej a emisnej kontroly a je zjavné, že vozidlo je dlhodobo nepoužívané. Vtedy je proces odstraňovania zdĺhavejší, nakoľko často ide
o prípady, kedy sa vlastníkovi nedá doručiť poštová zásielka s výzvou na odstránenie, prípadne vozidlo je predmetom dedičského konania, či je zaťažené exekúciou, čo celý proces značne komplikuje, predlžuje a v krajnom prípade celkom znemožňuje.

Kontaktujte prosím kolegu z oddelenia životného prostredia p. Milinckého, ktorý má v kompetencii vraky a staré vozidlá: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/.
Evidované vraky nájdete tu: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/vraky-stare-vozidla-aktual/.
Kto? MÚ Petržalka - Oddelenie životného prostredia
Kedy? mesiac

MÚ BA - Petržalka
18. apríl 2019

Jano - Star9H6j

Dobrý deň, menší update (doplnenie):

v danej veci som komunikoval s pánom Ing.Milinickým (január/február.2019) a zároveň bol 8.1. podaný podnet na Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácia okres.úradu BA. Pán Milinický sa vyjadril že z dôvodu platnej STK,EK a "zatiaľ" dobrého technického (dosť subjektívny názor) stavu nemá samospráva aktuálne možnosti umožňujúce jej odstrániť vozidlo.

Takýto prípad ale jednoznačne spadá pod OU BA (vyššie spomínaný odbor). Keďže vozidlo nemá Ečv (špz) a je umiestnené na ceste.

Z OU BA mi do dnešného dňa neodpísali - poprosil by som Admina o preposlanie podnetu na nich ak je to možné?
27. jún 2019

Jana P

ubehlo 60 dni kedy mala plynut lehota uvedena v reakcii samospravy hore. Prosim samospravu o aktualizaciu podnetu. Vdaka vopred
20. júl 2019

Jano - Star9H6j

UPDATE:

dnes po takmer roku bolo auto naštartované na prvý krát (zaujímalo by ma akú batériu tam mala slečna...) a aj s novými EČV opustilo parkovisko.

či sa za vyriešenie pričinilo OU BA- odbor starostlivosti o životné prostredie, alebo len sa vrátila majiteľka vozdila je neznáme :)

ADMIN: poprosím podnet označiť ako uzavretý

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania