Žižkova-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení

napriek zakazu prekrocenia rychlosti 30km/h, auta nerespektuju rychlostne obmedzanie a po zizkovej chodia velmi rychlo (niekedy v danom useku aj proti smeru jazdy). kedze je na danom oznacenom mieste obytna zona, je to velmi nebezpecne. Je mozne prosim osadit spomalovac ?

19. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Správca komunikácie sa nestotožňuje s návrhom na montáž spomaľovača (retardéra).

Martina Štefániková, oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
22. marec 2019

Dominika

Prosim o vysvetlenie, preco sa nestotoznuje.
25. október 2019

Palo Slav

Dobrý deň Pridávam sa do podnetu. Po ceste si to valia aj 60-70, je tam niekoľko neprehľadných situácii najmä pri východe zo strmých schodov kadiaľ chodia aj deti zo škôlky. To ozaj budeme čakať až kým sa niečo naozaj stane? Pokial nesúhlasia s retarderom, navrhujem aspoň tabuľu s meraním rýchlosti. Situacia je posledné týždne neúnosná. Prosím o zdôvodnenie správcu preco nesúhlasí a kontakt na neho a jeho nariadeneho. Ďakujem
25. október 2019

Dominika

ja som si pisala s tymto panom, a nikam to neviedlo :( : [email protected].. dovod bol taky, ze spomalovac robi zle soferom a podobne.. nemam dokaz, lebo mi telefonoval, cize to bohuzial nemam dolozene. chcem tuto temu otvorit na sprave bytoveho domu zizkova 24, aby mi to susedia podpisali. ja ked vychadzam z vchodu, tak nevidim za zakrutu, idem na cestu a xkrat sa mi stalo ze primne flekovali auta..
25. október 2019

Dominika

a nemam sajnu ako mam tento podnet znovuotvorit, admin ho proste zavrel a ja nemam moznost co dalej konat..
28. december 2019

Lenka Baranova

Zdravím Vás. Včera som bola svedkom zrazenia psa a takmer aj jeho majitela na ulici Žižkova. Potom som tu našla asi 3 podnety týkajúce sa RÝCHLEJ jazdy na tejto ulici a dožadovania sa spolamovača, zjednosmernenie alebo merača rýchlosti.

Chodia tu deti, ľudia vynášajú smeti ulica je pokojná až na ten roj taxikárov, ktorí si tu robia stanovisko na parkovisku a následne chodia do protismeru (samozrejme, čo najrýchlejšie aby náhodou nikto nevidel)

Dokedy budete, p.starostka, čakať až sa na tejto ceste niečo stane ľudskej bytosti?

žiadam Vás ako tretia osoba tu na odkazoch a naposledy, aby ste so situáciou niečo robili. Bud celkové zjednosmernenie ulice, čo vytlačí takéto správane, alebo pridať niekoľko retardérov spolu s upozornením na rýchlosť (obyčajné na solárne napájanie stojí pár eur)
30. december 2019

Lenka Baranova

a ešte aby som dodala, táto téma bola otvorená nielen na bytovej schôdzi domu č.24, ale aj na bytovej schôdzi obytnej časti Zuckermandelu. Ak s tým naozaj nebudete dalej nič robiť, v marci máme mať vypracovanú právnu analýzu, akou formou si môžeme danú ulicu uzavrieť na rampu, kedže sa jendá o pozemok patriaci vlastníkom bytov. Rada by som, aby sa za Vášho starostovania, kedže som Vám dala hlas, nediali takéto nepopulárne veci proti ostatným občanom Starého mesta. No ak budete nadalej nekonať, nebudeme mať inú možnosť, ako si hájiť vlastný majetok a vlastné zdravie. Samozrejme, s mediálnym odvolaním sa na riešenie poslednej možnosti kvôli Vášmu nič nerobeniu. Ďakujem, že konečne doriešite chaos na Žižkovej, ktorý Vám tu zanechal predchádzajúci "starosta". Pekný deň želám
29. marec 2020

Lenka Baranova

Chcela by som vás informovať že cestná komunikácia je v spoločnom vlastníctve bytového domu Zuckermandel ktorá sa rozhoduje cestu uzavrieť. Pani starostka si následne vypočuje niekoľko nepekných slov od ostatných obyvateľov . Len preto že sa jej nechce riešiť podnety za pár euro...
30. marec 2020

Dominika

waw co to znamena ? viem to niekde este ja riesit ? nas bytovy dom momenalne rozmysla nad hromadnym podpisanim ziadosti o osadenie spomalovaca a naslednym zaslanim na MC Stare Mesto.. ako sa da inak tento podnet znovuotvorit ? on je stale v stave uzavrety :D
19. jún 2020

Dominika

Žižkova-osadenie spomalovača

opatovne otvaram podnet na osadenie spomalovaca na zizkovej ulici pred vchodom c.24. Auta tu chodia neprimerane rychlo, ked sa vychadza z vchodu nevidno dobre ci ide auto, lebo je tu mierna zakruta od zuckermandelu a tak vznikaju velmi casto neprijemne kolizie chodcov a aut!
22. jún 2020

Maroš Korman

Prosím o inštaláciu spomaľovača. Pred vchodom do obytného domu na adrese Žižkova 24 sa pravideľne preháňajú motorové vozidla vysokou rýchlosťou. Úsek má obmedzenie na 30 km/h, ale mnohí vodiči ho nerešpektujú. V bytovom dome bývajú rodiny s malými deťmi. Bolo by skvele inštalovať spomalovac predtým ako príde k nehode. Za súčasného stavu je to totiž len otázkou času.
22. jún 2020

Maroš Korman

A aby bolo jasne, cesta je majetkom Hlavného mesta, takze kompetentny je magistrát a nie starostka.
18. august 2020

Dominika

situacia sa vobec neriesi, nemame ziadnu odpoved, prosim o opatovne poslanie na samospravu
19. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samosprávu sme požiadali o dodatočnú reakciu k podnetu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. október 2020

anonym

Nerozumiem ako sa tento problém môže riešiť roky. Veď osadenie retardéra je smiešna záležitosť, je tu asi 20 komentárov podobných tomuto podnetu. Ak je niekde nejaká petícia prosím dajte vedieť, rozšírime ďalej. Situácia na Žižkovej s parkovaním, rýchlou jazdou a jazdou v prostismere je naozaj tragická.
07. október 2020

Dominika

opat ziadna reakcia ! Je tu podla mna viacero podnetov na osadenie spomalovaca a MC k tomu nedala ziadne relevantne stanovisko
01. december 2020

Palo Slav

Žižkova-spomaľovač-chýbajúci

ZASTAVTE CHAOS NA ŽIŽKOVEJ

Autá jazdia 70km/h, tam kde je 30tka! Žiadali sme o doplnenei retardérov pred prechody pre chodcov, alebo meračov rýchlosti.


Všetky zaparkované autá jazdia v protismere. Desiatky áut denne. Nerešpektovanie jednosmerky vychádza z chaosu, ktorý ste na Žižkovej zaviedli. Rýchlo jazdiace autá vyplýávajú aj z toho, že to chcú prebehnúť rýchlo, aby ich nikto nechytil.(logiku tu nehladajme)

Beriem, že ste zdedili od predchadzajuceho vedenia, ale to neospravedlnuje to, že s tým nič nerobíte. Ak nam neveríte, namontujte si tu dočasnu kameru. Je to neuveritelný chaos a nepoznam tak katastroficky doriešenu ulicu v BA, ako je Žižkova. Narpiek desiakte príspevkov aj iných občanov ju uplne ignorujete.
01. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. december 2020

Maroš Korman

Dobrý den pani Addova,

prosim mohli by ste pozmenit zodpovednost za riešenie podnetu? Vlastnikom komunikacie nie je mestska cast stare mesto, ale Magistrat hlavného mesta.

https://bratislava.sk/sk/doprava

Dakujem,
MK.
14. december 2020

Maroš Korman

Pardon, mýlil som sa. Tu sú inštrukcie od magistrátu. Takze Staré mesto a Dopravný inspektorat.
02. január 2021

Palo Slav

ubehol ďalší rok, bez slovka, bez náznaku snahy o riešnie. Vrhá to naozaj zlé svetlo na celý úrad Starého mesta, je to škoda, zrejme Vaše posledné volebné odbodie, lebo keď sa vám nechce riesiť ani podnety občanov, tak tam nemáte čo robiť. Poberat plat za nerobotu vie aj dežo z ulice a bude mu stačiť tretina z vášho platu, pani starostka. Pozdravujeme zo Žižkovej, ani jeden z 10 podnetov na tejto stranke ste zatial nielen že nevyriešili, vy ste si to ani neprečítali...tak nech si obraz o našej p.starostke a o jej pracovnom nasadení, spraví každý sám
24. júl 2021

Palo Slav

Prosíme o aktualizáciu stavu, prebehli už 4 roky kedy je tento podnet v “riešení”
28. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. august 2021

Dominika

Dobry den, opat ziadna reakcia..
28. november 2023

Dominika

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
29. november 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás chýbajúca reakcia zo strany samosprávy a ďakujeme za sledovanie podnetu. Radi pridáme podnet ohľadom osadenia spomaľovača na Žižkovej ulici do našej evidencie podnetov, ktoré sa týkajú spomaľovania dopravy v rámci Starého Mesta, aby sme ho mohli opätovne vyhodnotiť.

Ďakujeme za Váš čas a pochopenie.
S pozdravom,

Samuel Zahradník

Odborný referent
Oddelenie komunikácie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania