Jantárová cesta-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
Michal Szalay 01. marca 2019

Dobrý deň, plánuje sa v Petržalke na zastávke Lúčanka vybudovať autovat na zakúpenie lístkov na MHD. Je to dostatočne frekventovaná zastávka a v okolí sa nedá nikde kúpiť lístok.

04. marec 2019

Jozef

cela ta cesta je zanedbaná už od križovatky kutlikova topolčianska, nebudu nič robiť, čaká sa na električku..
24. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci posielame stanovisko Dopravného podniku Bratislava a.s.:

Bohužiaľ, nie je technicky ani ekonomicky možné zabezpečiť automat na predaj cestovných lístkov na jednu cestu na každej zastávke MHD. Práve v danej lokalite nie sú k dispozícii technické možnosti, ktoré by sa dali využiť pre zavedenie automatu na predaj cestovných lístkov.

V takýchto prípadoch DPB, a. s. odporúča využiť iné formy obstarania jednorazového cestovného lístka: predajné miesta IDS BK, služby províznych predajcov (PNS), SMS cestovný lístok, elektronický cestovný lístok alebo zakúpenie cestovného lístka prostredníctvom mobilnej aplikácie.

DPB, a.s. v súčasnej dobe smeruje k elektronizácii cestovania a aktuálne je možné zakúpiť si elektronický cestovný lístok priamo v prostriedkoch MHD: https://www.idsbk.sk/download/1607031023T4pzs5.pdf prípadne cez mobilnú aplikáciu Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (ďalej „IDS BK“) https://www.idsbk.sk/oznamy/18100111050001jsd1-mobilna-aplikacia-ids-bk-prinasa-jednoduche-a-sikovne-cestov/

Všetky informácie o preprave nájdete na našej stránke: www.dpb.sk

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania