Karadžičova-nevhodný plot

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Tento betónový plot vyzerá príliš masívne, priťahuje grafitistov, oddeľuje zeleň cintorínu od Karadžičovej a odráža hluk z cesty naspäť smerom ku chodcom a budovám. Myslím si, že prerobenie tohto plotu na elegantnejšiu konštrukciu aspoň takú, aká sa používa na severnej a západnej stranách cintorínu, by zlepšila vizuálnu prepojenosť dvoch častí mesta a znížila úroveň hluku, a trochu spríjemnila prechádzky po Karadžičovej.

07. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom k tomu, že betónové oplotenie je súčasťou oplotenia Národnej kultúrnej pamiatky Ondrejského cintorína, zodpovedanie podnetu je potrebné žiadať od Krajského pamiatkového úradu, ktorý je jediný kompetentný rozhodnúť o zmene tvaru, materiálu ako aj o celkovom vzhľade oplotenia tejto Národnej kultúrnej pamiatky.

S úctou,

Ing. Radoslav Vavruš
riaditeľ organizácie
MARIANUM - Pohrebníctvo mesta Bratislavy
07. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe odpovede spoločnosti Marianum podnet preposielame Krajskému pamiatkovému úradu. O ďalších aktualizáciách budeme informovať.

Juraj Hurný
[email protected]
07. marec 2019

🌳

Takže chcete, aby bolo viac hluku radšej na cintoríne?
09. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Krajský pamiatkový úrad Bratislava (KPÚ BA) vo veci zmeny plotu môže konať na základe podanej žiadosti vlastníka (Rímskokatolícka cirkev, Farnosť Blumentál). Takúto žiadosť k dnešnému dňu KPÚ BA neeviduje.

KPÚ BA sa stotožňuje s názorom, že momentálny stav oplotenia nie je vyhovujúci vzhľadom k tomu, že bol poškodený nevhodnými graffitmi.

Jedná sa však o oplotenie historického cintorína, t.j. pietneho miesta, pre ktoré je použitie plného oplotenia, ako oddeľujúceho prvku od rušnej Karadžičovej ulice, vyhovujúce.

S pozdravom
Mgr. Natália Ferusová
Odborný radca
Krajský pamiatkový úrad Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania