Blokovanie príjazdu k obytnému domu.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Uzavretý

Dobrý deň, chcel by som poprosiť o domaľovanie značky na chodník plus umiestnenie dopravnaj značky o zákaze zastavenie v useku cca 4 m, tam kde končí vyznačené parkovanie pred obytný dom Vŕbová 12. Ako je vidieť na fotografiách stále tam parkujú vozidlá, ktorým v tom momentálne nič nezakazuje. Blokujú tým v prípade potreby príjazd vozidiel nájomcov pred hlavný vchod, ako aj prípadný príjazd záchranných zložiek. Keď už je ten panelák raz tak postavený, malo by sa k nemu dať aj dostať. Ďakujem.

10. november 2013

roman

postaci tam namalovat na zem pred chodnik neprerusovanu zltu ciaru.. a potom uz len volat mestsku policiu..
21. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet a záujem o bezpečné okolie, mrzí nás, že Vám v minulosti nebola poskytnutá odpoveď. V zmysle novej vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení dopravné značenie V 12b - Žltá súvislá čiara zaniklo. Zákaz zastavenia vychádza z dopravného značenia B 34 - Zákaz zastavenia. Osadenie značky zaradíme do plánu plnenia a po odsúhlasení KDI bude predmetná značka osadená.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií
Kedy? rok 2021

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
20. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hl. m. SR Bratislava v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. Zákona o pozemných komunikáciách (cestný zákon) a Štatútu hl. m. SR BA určuje použitie dopravných značiek a dopravných zariadení na miestnych komunikáciách I. až IV. triedy a účelových komunikáciách na základe stanoviska správcu pozemnej komunikácie a záväzného stanoviska dopravného inšpektorátu (ďalej len "DI"). Na základe uvedeného MČ BA-Vrakuňa požiadala DI o stanovisko k navrhovanému dopravnému značeniu č. 621 (cikcak čiara, značka vyznačuje priestor, kde je zakázané státie vozidiel) z dôvodu parkovania vozidiel. Chodník je vedený k vchodu do obytného domu, ktorý slúži v prípade vjazdu sanitky, požiarnikov a pod. DI nesúhlasí s vyznačením cikcak čiary. Uvádza, že cikcak čiara je v rozpore s uvádzanou požiadavkou na prejazd Hasičskej a zdravotníckej techniky, viď ustanovenia vyhlášky MV SR č. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení vodorovné značky č. 621 a zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke (§2 odst.2 písm. y).

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania