Starhradská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Mesto pre auta?

07. marec 2019

M_Starh.

Patrím k odporcom parkovania na chodníkoch, no tento podnet v zmysle "autá v neprospech chodcov" neodzrkadľuje realitu na Starhradskej ulici. Parkovanie je tu poddimenzované aj vzhľadom na množstvo návštevníkov prírody, Technopolu, VŠ. Napriek tomu je tu parkovanie oproti iným častiam Petržalky stále kultivované. Na fotografii v podnete je časť chodníka pri lese, ktorú plnohodnotne nahrádza paralelný chodník na druhej strane cesty (foto). Ten - na rozdiel od chodníka uvedeného v podnete - vedie k obytným domom a aj k lesom a nie je blokovaný. V prípade chodníka v podnete je naopak na zváženie riešiť parkovanie v tejto časti rovnako ako samosprávou už realizované parkovacie miesta v rôznych častiach Petržalky - napr. na Bradáčovej (foto). Tam samospráva už pred rokmi stranu pri lese vyhradila pre autá, vyznačila parkovacie miesta a pre chodcov určila paralelný chodník na druhej strany cesty. V prípade Bradáčovej je situácia s chodníkom komplikovanejšia, nachádza sa tam ZŠ a MŠ, napriek tomu sa riešenie našlo. Súhlasil by som s týmto podnetom, ak by hľadal aj riešenie parkovacích miest napr. dodatočným rozšírením chodníka pre chodcov (samospráva by pomohla s rozšírením parkovacích miest pomerne jednoduchým zásahom a uspokojila by všetkých zúčastnených). Hoci na tejto strane cesty naozaj nie sú obytné domy a paralelný chodník 100% obslúži celú oblasť a nijako to neobmedzí domácich ani návštevníkov.
25. marec 2019

Peter

Definujte prosim ktory zakon povoluje zabrat sirku chodnika, ak je tam paralelne iny chodnik. Do kedy budeme ustupovat autam?
28. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.

S Vašim podnetom je možné súhlasiť, ak by sa prebudoval chodník na druhej strane na bezbariérový, pretože chodník, ktorý spomínate je bariérový na viacerých miestach. Je možné ho zaradiť do Registra podnetov obyvateľov a poslancov a v budúcom roku, pokiaľ budú financie, ho zaradiť do realizácie.



MÚ BA - Petržalka
20. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
V prípade, že na chodníku nie je ponechaný priestor 1,5 metra pre chodcov, odporúčame kontaktovať Mestskú políciu na čísle 159. Aj v časti Lúky mestská časť pripravuje skoré zazónovanie a parkovanie tak bude možné len na modro vyznačených boxoch.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.