V daždi na zástavke MHD

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Heretík 15. novembra 2013

Keď bežný človek zoberie do úvahy výroky BA župana o tom ako chce prilákať viac ľudí z osobnej dopravy do MHD a potom vidí resp. sám čaká v daždi na zástavke MHD, ktorá je bez akéhokoľvek prístrešku alebo odpadkového koša, tak celkom prirodzene je zmätený, keďže skutočný stav nielen neláka nových, ale odrádza aj tých súčasných užívateľov MHD...

15. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská hromadná doprava vrátane prístreškov na zastávkach je celomestskou funkciou a ako takú ju zabezpečuje hlavné mesto Bratislava, resp. Dopravný podnik Bratislava, nie jednotlivé mestské časti.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
15. november 2013

Jozef

no ja by som to povedal asi tak, ze cielom zupana, ako aj primatora nie je zatraktivnit dopravu tym, ze ju urobia naozaj atraktivnou. Ale tym, ze zneprijemnia jazdu individualnou dopravou kadejakymi nezmyselnymi BUS pruhmi, rozbitymi cestami a pod. tak, ze bude predsalen jazda touto albanskou MHD atraktivnejsia ako autom...
15. november 2013

petrzalsky gafor

to este niekto chodi aj hromadnou dopravou? ak neratam dochodcov, ktori ju maju zadarmo :D
15. november 2013

Peter

ano, tí co nemaju na auto a benzin
20. november 2013

petrzalsky gafor

pri mnozstve aut, ktore sa hybu v petrzalke raz za mesiac, mam skor pocit, ze auto ma kazdy, ale prave preto, ze nema na benzin ho nevyuziva :P
18. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v snahe vyjsť v ústrety cestujúcim, hl. mesto v roku 2010 prístrešok na zastávku MHD Prokofievova plánovalo umiestniť. Spoločnosť JCDecaux Slovakia s.r.o, ktorá na základe zmluvy uzatvorenej s hl. mestom prístrešky MHD osadzuje a spravuje, oznámila mestskej časti Bratislava - Petržalka, ako príslušnému stavebnému úradu, ohlásenie drobnej stavby. Vzhľadom na to, že pri umiestnení štandardného prístrešku JCDecaux typu FGU/SOLAR/4x1,3 m, nie je dodržaná najmenšia normovaná šírka nástupišťa autobusovej zastávky, ktorá môže byť v stiesnených podmienkach intravilánu najmenej 1,70 m, MČ s navrhovaním umiestnením prístreška nesúhlasila a stavba prístreška nebola povolená. Aj v prípade umiestnenia prístreška JCDecaux s bočnými sklami širokými 0,5 m, podľa platnej technickej normy nebolo možné návrh realizovať.

Situácia, keď stiesnené podmienky nedovoľujú umiestniť prístrešok na zastávku, nie je v Bratislave bohužiaľ ojedinelá. V prípade každého podnetu na umiestnenie prístrešku sa skúma majetkovoprávny vzťah k pozemku, možná realizácia z pohľadu technických noriem ako je samotná potreba na umiestenie prístreška. Je nám ľúto, ale prístrešok na zastávke Prokofievova nemôže byť umiestnený práve z druhého dôvodu.

Čo sa týka osadenia koša na odpadky - kôš nie je povinnou výbavou zástavok MHD. DP Bratislava a. s. osádza smetné koše na tie zástavky, na ktorých je väčšia frekvencia cestujúcich (zvyčajne prestupné zástavky, dopravne uzly, centrum mesta, blízkosť inštitúcií a zariadení a podobne...). Ak to bude možné z hľadiska finančných možností, Dopravný podnik Bratislava zváži osadenie smetného koša.


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
21. január 2014

Vlado

To je zufale, zase sa nieco neda. Radsje by ste mali rozmyslat, ako sa veci daju urobit. Ked vam tam nevojde standardny pristresok, tak si dajte vyrobit nestandardny. Zoberte joklovinu, vyzvarajte do tvaru dvoch sibenic, navrch polozte plech a mate pristresok proti dazdu. Alebo posunte zastavku niekde, kam sa pristresok zmesti.
14. október 2019

Martin Uváček

Prístrešok na zastávke bol osadený. Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania