Kadnárova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Miro 10. marca 2019

Dobrý deň. Na Kadnárovej ulici oproti Krasňanskej besede pri vchode na parkovisko je dlhodobo odstavené auto- asi Honda bez platnej STK a EK.

11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet týkajúci sa dlhodobo odstaveného vozidla. Inšpektor ho zdokumentoval a začali sme s procesom, ktorý povedie k odstráneniu tohto vozidla z verejného priestranstva.

S pozdravom

MÚ – Rača
17. apríl 2019

Miro

Dobrý den.
Chcem sa opýtať ako je to s tým autom? Podnet nahlásený 6 týždňov a nič sa nedeje. Auto zavádza pri vjazde a výjazde na parkovisko.
16. máj 2019

Martin Uváček

Vozidlo zatiaľ stále stojí na mieste.
20. máj 2019

Natka

Okresny urad posiela majitelovi vozidla vyzvu a ten ma 60 dni na odstranenie, az nasledne moze konat Okresny ci Miestny urad. Menil sa zakon o odpadoch, zivotnom prostredi a pokial bude mestska cast postupovat podla tohto tak doba je kratsia a dokonca ho mozu odtiahnut bez suhlasu majitela. Aktulaizacia platna od 1.1.2019 - odporucam si to pozriet ci spojit sa s mestkou policiou. tooto zacalalmestka policia vyuzivat v inych mestach.
24. jún 2019

Martin

Prvy podnet na toto vozidlo bol zaregistrovany v marci 2019. Odpovedou MU - Raca bolo, ze inspektor zdokumentoval vozidlo a zacal s procesom, ktory vedie k odstraneniu vozidla. V akom to je stave? Na vozidle sa za ten cas este neobjavila ani 60 dnova vyzva majitelovi na odstranenie vozidla.
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo stojí na ulici v správe Magistrátu a tak je na kolegoch z Primaciálneho námestia, kedy sa rozhodnú ho riešiť. Písomná výzva z našej strany na odstránenie vozidla im bola zaslaná pred mesiacmi.

S pozdravom

MÚ – Rača
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. august 2019

Natka

Zákon č. 79/2015 Z. z.
Zákon o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov....

novelizacia
Účinnosť od 01.07.2019

§ 63

Povinnosti držiteľa starého vozidla
(1) Držiteľ starého vozidla je povinný bezodkladne zabezpečiť odovzdanie starého vozidla osobe vykonávajúcej zber starých vozidiel alebo spracovateľovi starých vozidiel.

(2) Vyradenie starého vozidla z evidencie vozidiel sa uskutočňuje postupom podľa osobitného predpisu.89)

...
§ 67

Umiestnenie vozidla na určené parkovisko a súvisiace povinnosti držiteľa vozidla
(1) Držiteľ vozidla90) je povinný

a) zabezpečiť na vlastné náklady odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny91) a

b) umiestniť a uchovávať vozidlo tak, aby nepoškodzovalo alebo neohrozovalo životné prostredie, aby sa zachoval estetický vzhľad obce alebo osobitne chránenej časti prírody a krajiny.

(2) Ak držiteľ vozidla nesplní povinnosť uvedenú v odseku 1 písm. a) a vozidlo poškodzuje životné prostredie, uplatní sa postup podľa odsekov 3 a 4.

(3) Vozidlo podľa odseku 2 je povinný odstrániť a následne umiestniť na určené parkovisko

a) správca cesty, ak sa vozidlo odstraňuje z cesty alebo verejného priestranstva,

b) obec so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti, z ktorej sa vozidlo odstraňuje, ak ide o iné miesto než podľa písmena a) alebo

c) vlastník nehnuteľnosti uvedenej v písmene b), ak nedal súhlas na odstránenie vozidla obcou.

(4) Osoba povinná podľa odseku 3 bezodkladne po zistení, že ide o prípad podľa odseku 2, zabezpečí splnenie povinnosti podľa odseku 3; náklady s tým spojené je povinný uhradiť držiteľ tohto vozidla. O odstránení a umiestnení vozidla na určené parkovisko ten, kto túto činnosť vykonal, bezodkladne písomne upovedomí

a) držiteľa vozidla, ak je známy, a súčasne ho oboznámi aj s dôsledkami jeho nečinnosti,

b) vlastníka vozidla, ak je známy, a nie je držiteľom tohto vozidla, o skutočnosti podľa písmena a) a dôsledkoch nečinnosti držiteľa vozidla,

c) príslušný orgán štátnej správy odpadového hospodárstva,

d) obec, s výnimkou prípadu, ak povinnosť podľa odseku 3 a tohto odseku plní obec sama.

(5) Ak je držiteľ vozidla známy a ak si do jedného mesiaca od jeho upovedomenia neprevezme vozidlo z určeného parkoviska a súčasne ho v tejto lehote neprevezme ani vlastník vozidla, ktorý nie je držiteľom tohto vozidla, bezodkladne po uplynutí tejto lehoty príslušný orgán štátnej správy odpadového hospodárstva začne konanie o tom, či vlastníctvo k vozidlu nadobúda štát. Ak príslušný orgán odpadového hospodárstva rozhodne o tom, že vlastníctvo k vozidlu nadobúda štát, vlastníkom vozidla sa štát stáva dňom nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia.
03. september 2019

Martin Uváček

Vrak Hondy bol odstránený.
14. september 2019

Martin Uváček

Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania