Poštová-Verejný poriadok-iné


Uzavretý
meno
Martin 18. marca 2019

Na postovej pri tatra centre a hoteli austria si bezdomovci zriadili camp. Zelen pouzivaju ako verejne zachody. Prespavaju na lavickach . Spravaju za este nekulturnejsie ako samotna ulica vyzera co je druhy problem

18. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet sme preposlali Mestskej polícii.

Martina Štefániková, oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
18. marec 2019

Jerome

Sli sme okolo, skoro sme odpadli ten moč! Bezdomovec lezal na lavicek a pod nim kaluže moču, neuveritelny zapach
10. apríl 2019

Martin

Takto to vyzera... kazdy den
10. apríl 2019

Jerome

ano, je to tak, Postovej sa vyhybame
10. apríl 2019

Jerome

Hanba Stareho Mesta, ze tuto atraktivnu cast mesta nechava spustnut
30. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na ul. Poštová, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejším riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP na tel. č. 159, resp. PZ na tel. č. 158.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
12. január 2021

Zdenka

na Postovej ulici hore pri vstupe do podchodu lezi pod dekami bezdomovec, bol tam uz aj cez den. Budu mrazy, nemohli by ste ho na noc niekde umiestnit? Zmrzne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania